Sök
LG 42LY95

LG 42LY95

Billig full hd-tv

2007-10-18

42 tum och full-hd till billig peng är ett av de starkaste argumenten för denna tv. Testarna uppskattar även designen men har delade åsikter gällande bildkvaliteten.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8,1/10 “Features galore and good performance”
What hifi 3/5 “We’d expected better”
Hemmabio 7/10 “Starkt driv i bilden”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att 42LY95 på papperet är väldigt bra med många anslutningar och funktioner. De är även ense om att designen är snygg. En testare menar att specifikationen avspeglar sig i prestationen då både bild och ljud är mycket bra. Samtliga testare menar att skärmen är billig men många anmärker på bildkvaliteten. Skärmens förmåga att visa svärta kritiseras, men testarna nämner också grynighet som ett problem. Teven får dock godkänt betyg av testarna, även om den inte får toppbetyg.

Cnet

“Features galore and good performance”

Cnet finner att teven har ett väldigt bra pris, massor med funktioner och god prestanda. Att den även är enkel att använda, installera och har många anslutningsmöjligheter gör det hela än bättre. Menysystemet är lättförståeligt. Testaren anser att 42LY95 känns välbyggd och har en stilren design. Ett annat plus är att teven inte väger speciellt mycket. När det gäller funktioner är kompabiliteten med 1080p det mest iögonfallande. Skärmen är dock något liten för att helt kunna göra full-hd-upplösningen rättvisa. Fjärrkontrollen har stora knappar som är logiskt placerade. Testaren berömmer funktionen som anpassar bilden efter ljusförhållandena i rummet. Bildkvaliteten är fantastisk med fin skärpa och framträdande detaljer. Bilden känns följsam och har fina färger och bra kontrast. Rörelser i bilden känns smidiga och inga eftersläpningar uppstår. Det enda att anmärka på är enligt Cnet att bilden har skiftande svärta. Ljudkvaliteten är förvånansvärt bra. Teven anses hamna i toppskiktet bland lcd-modeller med ett attraktivt pris.

Källa: www.cnet.com (GB)

What hifi

“We’d expected better”

What hifi gillar att man kan få full hd till ett så vettigt pris. Det finns gott om funktioner och anslutningarna är många. Skärmen beskrivs som attraktiv och stilren. Testaren tycker dock inte att den lever upp till de lovande specifikationerna. Tv-mottagaren är svag och det uppstår en del grynighet i bilden. Upplösningen blir också lidande. Allting är dock inte dåligt, med 1080p-material blir bilden riktigt skarp. Även om man inte lyckas med olika svarta toner och skuggor fullt ut så är bilden okej. Testaren hade större förhoppningar på teven än vad den levererade.

Källa: What hifi (GB) juli 2007

Hemmabio

“Starkt driv i bilden”

Enligt Hemmabio har 42LY95 en snygg design och tar minimalt med plats. Betraktningsvinkeln är riktigt bra. Några direkta eftersläpningar uppstår inte, däremot är testaren missnöjd med svärtan. I övrigt beskrivs färgerna som väldigt klara och fina. Bilden beskrivs som livlig och kontrastrik, testaren föredrar också den digitala mottagningen framför den analoga. Vid grundinställning upplevs bilden som för skarp, så det krävs viss manuell justering. Ljudkvaliteten är riktigt bra. Teven är enkel att använda och det är med hdmi som den presterar allra bäst. Hemmabio testar även Panasonic TH-42PX700, Philips 42PFL7562D/10, Pioneer PDP-428XD, Samsung LE40M87BD samt Sony KDL-40D3000 och Pioneer blir testvinnare.

Källa: Hemmabio (SE) nr 8 2007

Cirkapris: 17000 kronor

Produktfakta: LG 42LY95 är lcd-tv som är 42 tum stor. Den har s-ips panel och upplösningen 1920x1080 pixlar. Ljusstyrkan är angiven till 500 cd/m2 och kontrasten till 6000:1. Responstiden (g till g) är 8 ms. Tv:n har digitalmottagare och plats för ca-modul. Enligt specifikationen stöder teven pixelmappning 1:1 från både hdmi och komponent. Via hdmi stöds upplösningar upp till 1080p (60p, 50p, 30p samt 24p). Tv:n väger 30,1 kg och har måtten 1113,3x722,5x294,3 mm inklusive stativ.

Tillverkare: LG