Sök
LG 42LT75

LG 42LT75

Lättanvänd inspelning

2008-03-25

Aldrig tidigare har testarna sett en så lättanvänd inspelningsfunktion i en tv. Med bra bild och stor inbyggd hårddisk anses LG:s nya 42-tummare vara värd att undersöka.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 5/5 “Superb”
Home cinema choice 4/5 “Good-perfoming flatscreen”
Trusted reviews 9/10 “A triumph”
Prylportalen 3,5/5 “Bra och användarvänlig”

Vad tycker testarna?

Överlag är man mycket imponerade av LT75. De brittiska testarna är speciellt förtjusta i hanteringen av det digitala marknätet och hur lätt det är att använda den inbyggda hårddisken för att pausa och spela in. Att inspelningarna håller hög kvalitet är ingen nackdel det heller. I övrigt får bilden stort beröm, framförallt vid lågupplösta källor. En testare menar dock på motsatsen och säger att LT75 har svårt med material som inte är hd. Samtliga är överens om att hanteringen av hd-material är mycket bra. Man gillar även designen, användarvänligheten, fjärrkontrollen och ljudet. Majoriteten av testarna anser att LT75 överlag är en riktigt bra tv.

What video

“Superb”

Brittiska What video gillar LT75 starkt och ger den utmärkelsen ”Best Buy”. Man har knappt något negativt att säga om tv:n, utan berömmet haglar. De dubbla digitala mottagarna och möjligheten att spela in ett program samtidigt som man tittar på en annan kanal uppskattas. Inspelningarna blir för övrigt av väldigt hög kvalitet. Anslutningsmöjligheterna har man inget att klaga på. Därtill är tv-bilden riktigt fin, speciellt imponerar standardupplösta källor. Svärtan är mörk, detaljerna skarpa och färgerna levande. I övrigt är LG:n väldigt lätt att använda, har helt ok ljud i högtalarna och som grädde på moset är priset riktigt bra. Överlag anses den vara ett strålande köp.

Källa: What video (GB) nr 330

Home cinema choice

“Good-perfoming flatscreen”

Home cinema choice öser beröm över LT75. Dess menysystem och väldesignade fjärrkontroll ger en lättanvänd tv. Att pausa och spela in program är hur lätt som helst. Kvaliteten på inspelningarna är mer eller mindre exakta kopior av originalet, vilket uppskattas av testaren. Överlag imponerar även bilden stort. LT75 är ett stort steg framåt för LG:s lcd-skärmar och bjuder framförallt på riktigt bra hantering av standardupplösta källor. Överlag anses LT75 bjuda på en fin tv-upplevelse. Sättet som hårddisken är integrerad med tv:n gör att allt är väldigt lätt att hantera. Lägg till en bra bild, goda anslutningsmöjligheter och en snygg design så har du en riktigt bra tv.

Källa: Home cinema choice (GB) februari 2008

Trusted reviews

“A triumph”

LT75 får fina omdömen av Trusted reviews. Man är speciellt förtjusta i hur lätt det är att använda den inbyggda hårddisken för att pausa och spela in program. Detta är speciellt tack vare ett väl uppbyggt menysystem och en bra designad fjärrkontroll. Kvaliteten på inspelningarna är för övrigt riktigt bra. Bilden i stort får också beröm, man uppskattar speciellt kvaliteten vid standardupplöst tv men även hd-visning är riktigt bra. Därtill gillar man designen på LT75 och tycker att ljudet är helt ok. Överlag anses den ett riktigt bra köp och ett stort steg i rätt riktning för LG.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Prylportalen

“Bra och användarvänlig”

Svenska Prylportalen tycker att LT75 är en bra tv, utan att den imponerar enormt. Funktionen för att spela in tv samtidigt som man tittar på den är trevlig och görs väldigt lätt. Dock så är det synd att man inte kan spela in en öppen kanal samtidigt som man tittar på en kodad via ca-modulen. Bilden överlag får goda omdömen med undantag för lågupplöst tv. På grund av storleken på LT75 syns bristerna i tv-sändningen. Hanteringen av högupplöst material är dock superb. Därtill är tv:n lätt att använda och har en bra fjärrkontroll. Testaren tycker att priset är i högsta laget.

Källa: www.prylportalen.se (SE)

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: LG 42LT75 är en 42-tums lcd-tv med 160 GB inbyggd hårddisk och dubbla digitala tv-mottagare. Det går att titta på en betalkanal samtidigt som man tittar på en öppen kanal. Den inbyggda hårddisken räcker till 57 timmars inspelning i maxkvalitet. Upplösningen är 1366x768 pixlar, ljusstyrkan 500 cd/m2 och kontrasten 8000:1. Förutom de digitala mottagarna finns det även en analog. Stöd finns för bland annat ca-modul, 2xscart, 2xhdmi, komponent samt optisk ljudutgång. Vikten är 25 kg och måtten 1038x744x296mm.

Tillverkare: LG