Sök
LG 42LG7000

LG 42LG7000

Lcd-tv med bluetooth

2009-01-19

LG 42LG7000 är en 42-tummare med full hd-upplösning som är först ut med inbyggd bluetooth. Protokollet kan användas för att ansluta trådlösa hörlurar eller för att återge ljud- och bildfiler från mobilen. En välutrustad tv med riktigt bra bildkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 71/100 "Schwarzdarstellung dürfte besser sein"
Bild & ljud hemma 4/6 "Fullspäckad med finesser"
Chip 86,6/100 "Durchdachten Features und gutem Bild"

Vad tycker testarna?

LG 42LG7000 är en riktigt snygg enhet som kommer lastad med många funktioner. Inbyggd bluetooth anses vara ett mycket smart tilltag och det uppges vara enkelt att ansluta enheter via gränssnittet. Skärmen får också beröm för sina goda anslutningsmöjligheter och möjlighet till isf-kalibrering. Det senare bör utnyttjas då alla testare menar att den förinställda bilden inte är den bästa. Skärmen uppges efter justering få till en bra bild med blu-ray, dvd och tv-sändningar. Även om den blir riktigt bra håller den dock inte samma mått som de bästa i klassen.

Video

"Schwarzdarstellung dürfte besser sein"

Även om byggkvaliteten inte anses vara den bästa så kan Video inget annat än berömma LG 42LG7000 för den vackra designen i svart pianolack, med det röda bandet i ramen. Funktionsmässigt är det en välutrustad pjäs där bluetooth är det som kanske imponerar mest. Det uppges vara enkelt att para teven med en mobil eller trådlösa hörlurar tack vare tydliga instruktioner i manualen. Menyerna får beröm för både sin snygga grafik som för sitt enkla användande. De uppges dessutom erbjuda stora möjligheter till bildförbättring tack vare många och avancerade inställningar. Efter kalibrering får man naturliga färger men intrycket störs något av brus, som även förekommer med digitala källor. 100 Hz fungerar inte heller felfritt utan komplicerade mönster i bilden tillsammans med snabba rörelser ger upphov till artefakter när funktionen är aktiverad. Dessutom menar testaren att svärtan kunde ha varit bättre.

Källa: Video (DE) nr 1 2009

Bild & ljud hemma

"Fullspäckad med finesser"

Bild & ljud hemma menar att detta är en snygg tv, men kan inte förstå tilltaget med touchknappar på fronten. Det följer ju med en fjärrkontroll och knapparna är bara i vägen när skärmen ska dammtorkas, skriver testaren. Produkten uppges vara fullspäckad med finesser och bluetooth, usb samt möjlighet till isf-kalibrering uppskattas. Skärpan i bilden anses vara oklanderlig och det är lågt digitalbrus. Kontrast och svärta uppges båda vara bra men inte i lika bra som hos de bästa i klassen. Testaren skriver att det kan vara svårt att få till en bildinställning som fungerar med alla typer av material och att flera inställningar behövs. Ljudet får godkänt då det har ett ordentligt mellanregister och en klar diskant vilket gör att detaljer blir tydliga. Basen kunde ha varit kraftigare men som det är nu, duger det gott och väl till vanligt tv-tittande. Bild & ljud hemma tittar på totalt tio olika skärmar och utser Philips 42PFL7403 till bäst i test. LG 42LG7000 hamnar på delad åttondeplats.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) december 2008

Chip

"Durchdachten Features und gutem Bild"

Efter lite inställningar menar tyska Chip att LG 42LG7000 får till riktigt bra bild med blu-ray, dvd och tv-sändningar. Ljudet är bra men inte märkvärdigt på något sätt. Att det går att skicka ljudet trådlöst via bluetooth är något som uppskattas. Skärmens ljussensor får också mycket beröm, den används inte enbart för att reglera ljusstyrkan utan även för att anpassa färgtonen till omgivningsljuset. En funktion som både sparar ström och som ser till att bilden alltid blir bästa möjliga.

Källa: www.chip.de (DE)

Cirkapris: 14000 kronor

Produktfakta:

Namn: LG 42LG7000
Typ: LcdStorlek: 42 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 50000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Anslutningar (exempel): 4xhdmi, komposit, 2xscart, s-video, vga, 2xkomponent, audio, usb, optisk ljudutgång
Övrigt: Bluetooth, dvb-t, 100 Hz och isf-kalibrering
Mått: 1026,2x734x293,4 mm
Vikt: 22,4 kg (med stativ)

Tillverkare: LG