Sök
LG 37LT75

LG 37LT75

Spela in på teven

2008-06-10

Testarna är imponerade över inspelningsmöjligheterna och bildkvaliteten, som håller bra standard i förhållande till priset. En bra modell på många sätt.
Testkälla Betyg Kommentar
Ljud och bild - "Lämplig som allround-tv i mindre rum eller som andra-tv"
What video 4/5 "Impressive recording; good price"
Trusted reviews 8/10 "Very accomplished, feature laden and easy to use little number"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar konstruktion, design och upplägg. Menyerna är lätthanterade, överskådliga och med bra inställningar. Man är imponerad av hårddiskens lagringsutrymme och inspelningsmöjligheterna, det blir mycket bra kvalitet och går lätt. Bildkvaliteten är överlag mycket bra, men en nackdel är den bristfälliga svärtan. Teven funkar bra för nybörjaranvändare, då anslutningsmöjligheterna inte är överväldigande och den är mer lämpad som allround-tv än som centrum i hemmabioanläggningen.

Ljud och bild

"Lämplig som allround-tv i mindre rum eller som andra-tv"

Testaren från Ljud och bild tycker att bilden är lite ljus vilket lätt kan justeras med hjälp av inställningarna. Menyerna är funktionella, lätthanterade och även fjärrkontrollen funkar bra. Tyvärr räcker inte dessa till för att få en bra svärta i bilden. Betraktningsvinkeln är dock utmärkt och mycket bättre än på många andra modeller. En stor nackdel är ljudet som inte alls lever upp till några förväntningar, man bör skaffa en billig hemmabioanläggning som komplement. Hårdisken med inspelningsmöjligheter är ett intressant inslag men slutomdömet blir att denna tv är mer lämpad som allround-tv än som hjärtat i en hemmabioanläggning.

Källa: Ljud och bild (SE) nr 12 2007

What video

"Impressive recording; good price"

What video gillar hårddiskens inspelningsmöjligheter och de dubbla tv-mottagarna, men tycker det är synd att man endast kan spela in från en kanal åt gången. Designen och konstruktionen är tilltalande, och priset är rimligt. Anslutningsmöjligheterna imponerar inte, tre hdmi hade varit önskvärt. Det känns som denna modell är riktad till en kund med inte allför höga krav, vilket gör att bristen kan vara av mindre betydelse. Funktioner och inställningar fungerar mycket bra samt att den är lätt att hantera i alla lägen. Bildkvaliteten är överlag hög och högtalarna ger bra ljud med tanke på sin storlek. Ett stabilt system.

Källa: What video (GB) nr 333

Trusted reviews

"Very accomplished, feature laden and easy to use little number"

Trusted reviews uppskattar hårddisken, inspelningsinställningarna och även pausningen av live-tv funkar mycket bra. Något som påpekas är hur extremt enkel teven och dess menyer är att använda. Saknaden av full hd-upplösning stör inte, utan är faktiskt bra anpassat för skärmens bruk. Inspelningskvaliteten är mycket bra i nästan alla lägen, men svärtan imponerar inte. Modellen passar nybörjaranvändaren, men testaren råder att spana in 42-tummaren.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: LG 37LT75 är en tv-skärm på 37 tum med lcd-teknik och upplösningen 1366x768 pixlar. Den finns även i andra storlekar upp till 42 tum. Kontrasten är 8000:1 och den har både analog och två digital tv-mottagare. Det går att spela in från en betalkanal samtidigt som man tittar på en öppen kanal. Ljusstyrkan är 500 cd/m2 och den har en hårddisk på 160 gigabyte med inspelningsmöjligheter. Det finns anslutningar som 2xhdmi, komponent, av-ingång, 2x scart och optisk ljudutgång. Måtten är 934,3x679x281,2 mm, vikt 20,9 kg.

Tillverkare: LG