Sök
LG 37LF75

LG 37LF75

Full hd till lågpris

2008-05-05

Lgs designkoncept "Design Art" representeras här av 37-tums modellen LF75. Förutom design erbjuds full hd-upplösning och tre hdmi-ingångar. Testarnas åsikter är överlag tudelade.
Testkälla Betyg Kommentar
Tecnozoom 9/10 "Ottima luminosità e contrasto”
Trusted reviews 8/10 "The LG's HD performance proves to be frequently very impressive”
What video 4/5 "Even at it's worst it's better than average for the money"
What hifi 3/5 "LG seems to have made some picture performance sacrifices”

Vad tycker testarna?

Testarnas åsikter går ganska vitt isär men alla är eniga om är att de gillar designen på Lgs Design Art-modeller. Tre av de fyra testarna är också nöjda med bildkvaliteten i stort, medan den fjärde tycker att tv:n inte levererar godkänt. Alla uppskattar de tre hdmi-ingångarna, även om en säger att han gärna hade avstått från en av dem om bilden varit bättre. Samma testare klagar också på betraktningsvinklarna, övriga testare nämner inte dessa.

Tecnozoom

"Ottima luminosità e contrasto”

Italienska Tecnozzom inleder med att berömma designen som beskrivs som vinnande, den anses passa perfekt i ett modernt möblerat hem. Ljusstyrkan tillsammans med en hög (dynamisk) kontrast ger en mycket bra bild. Antalet hdmi-ingångar anses räcka för de flesta. Ljudet anses också vara ovanligt bra för att komma från inbyggda högtalare. Det enda testaren har vissa invändningar emot är priset som anses vara lite för högt.

Källa: http://www.tecnozoom.it (IT)

Trusted reviews

"The LG's HD performance proves to be frequently very impressive”

Även Trusted reviews faller för designen. Ramen anses vara lite ovanligt utformad i nederkant och den lilla tunnformade grejen som förenar tv:n med stativet beskrivs som söt. Anslutningsmöjligheterna är fler än vad man har rätt att förvänta sig. LGs bildförbättringsprogram ”XD Engine” har kanske inte varit det bästa hittills, men tillverkaren förbättrar det hela tiden. Testaren körde Harry Potter och Fenixorden från dvd och blev imponerad av resultatet. Klara, tydliga färger, men som för de flesta lcd-skärmar så är det svårt att få riktigt, riktigt bra svärta. Använder man bildkällor av standardkvalitet så blir färgerna gärna lite övermättade, men detta går att korrigera manuellt. Ljudet slutligen är ingen höjdare, basen är för klen medan diskanten får godkänt.

Källa: http://www.trustedreviews.com (GB)

What video

"Even at it's worst it's better than average for the money"

Brittiska What video testar fem 37 tummar med lcd-teknik. LG utses till testvinnare. Att skilja på andra och tredje pristagaren var svårt, men till slut bestämmer man sig för att bildkvaliteten får fälla avgörandet och då kommer Panasonic TX-37LZD70 lite före Samsung LE37R87BDX. Om LG skriver man först berömmande om designen, sedan säger man att det är ett stort plus att man får en upplösning på 1920x1080 pixlar till ett så pass lågt pris. Tre hdmi-ingångar höjer betyget. Vad gäller prestandan så är testaren imponerad av detaljåtergivning och färgmättnad. Det enda negativa vad gäller bildkvaliteten är svärtan, ibland blir det lite för grått. Kommer bilden från en sd-källa så behöver man gå in i menyerna och ändra inställningar för att få ner bildbruset. Ljudet är skapligt, men saknar det där riktiga djupet i basen.

Källa: What video (GB) issue 331

What hifi

"LG seems to have made some picture performance sacrifices”

What hifi har testat sju lcd-modeller med storlekarna 37 eller 40 tum. Testsegrare blev Panasonic TX-37LZD70, på andra plats kom Sony KDL40W3000 och bronsmedaljen gick till Toshiba 40XF355D. Den aktuella modellen från LG hamnade näst sist och tidskriften avråder från köp. Vid vanlig dvd-film störs tittaren av bakljusläckage från det övre vänstra och nedre högra hörnet av skärmen. Det är inte katastrofalt, men störande. Bilden i övrigt är ljusstark, men svärtan är inte tillfredsställande. Färgåtergivningen är inte heller till testarens belåtenhet. Därefter prövar man en blu-ray-film och får en bild man är nöjd med förutom svärtan. Vanligt tv-tittande får godkänt, men det som sänker apparaten är de urusla betraktningsvinklarna. Fjärrkontrollen är stor, men ändå inte klumpig, placeringen av knapparna på fjärrkontrollen kan också ta ett tag att vänja sig vid.

Källa: What hifi (GB) april 2008

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: LG 37LF75 är en 37 tums lcd-tv med full hd-upplösning. Ljusstyrkan anges till 500 cd/m² och den dynamiska kontrasten till 10000:1. Den har inbyggd mottagare för det marksända digitalnätet samt analog tv-mottagare. Bland anslutningarna finns tre hdmi-ingångar, komponentingång, två scart, optisk ut. Måtten inklusive bordsstativ är 929(b)x710(h)x302(d) mm och apparaten väger 21,8 kg

Tillverkare: LG