Sök
LG 32SL8000

LG 32SL8000

Utmärkt tv från LG

2010-04-19

LG 32SL8000 är en lcd-tv som imponerar med att vara användarvänlig och har en hel del smarta multimediafunktioner. Bildkvaliteten har däremot vissa svagheter.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 ”Chic, user-friendly lcd with bluetooth capability”
Digital Versus 4/5 ”The viewing angles are excellent for an lcd tv”
Pocket-lint 9/10 ”Video files for videophiles”

Vad tycker testarna?

Testarna är ganska överens om att LG 32SL8000 är en smart och användarvänlig lcd-tv som imponerar med att vara lätt att ställa in en bra bild på, samt har en hel del smarta multimediafunktioner. Lite minus delas ut till att det är lite svårt att nå vissa anslutningar. När det gäller bildkvaliteten, så sägs den stundtals vara bra men ha sina stora svagheter i att hd-material inte ser så bra ut som är önskvärt. På det stora hela blir det dock höga betyg för denna tv från LG.

What Video

”Chic, user-friendly lcd with bluetooth capability”

32sl8000_side
Brittiska What Video är av uppfattningen att LG 32SL8000 är en tv som ser snygg och lyxig ut tack vare sin stora skärm utan kant. Testaren menar att apparaten skulle passa utmärkt på väggen om det inte vore för att ingångarna då blir väldigt svåra att komma åt. När det gäller funktioner så anses att det finns en hel smarta sådana och att det är lätta att använda. När det gäller bilden så kallas den för mångsidig och sägs inte ha några direkta svagheter förutom att hd-bilder kan se lite mjuka ut. Ljudkvaliteten bedöms vara okej även om det saknas en distinkt bas enligt What Video. Slutligen så väljer testaren att varmt rekommendera denna tv.

Källa: What Video (GB) issue 354

Digital Versus

”The viewing angles are excellent for an lcd tv”

Enligt franska Digital Versus så är det en lätt överdrift att kalla LG 32SL8000 för kantfri då testaren menar att kanten är ungefär lika stor som på andra modeller. Bildkvaliteten anses vara neutral och bra, dessutom anses TruMotion göra ett bra jobb med de rörliga bilderna. Betraktningsvinkel får också plus och kallas för utmärkt. Plus delas också ut till att tv:n har en bra multimediaspelare. Stora minus delas dock ut till att skärmen är väldigt känslig för reflektioner och att en andra bild skapas precis framför skärmen. Lite kritik riktas också mot att en del av anslutningarna är svåra att nå.

Källa: www.digitalversus.com (FR)

Pocket-lint

”Video files for videophiles”

32sl8000_sideback
Brittiska Pocket-lint är av åsikten att LG 32SL8000 är en mycket smart tv som är lätt att använda. Plus delas här ut till att den är utrustad med bluetooth och att den har väldigt fina menyer. Testaren menar också att det är väldigt lätt att ställa in en bra bild tack vare det fina programmet Picture Wizard. När det gäller bildkvaliteten så sägs den vara riktigt bra med det mesta av det testade materialet. En liten svaghet anses dock vara att hd-bilderna inte riktigt är så bra som de borde vara. Högtalarna bedöms göra ett hyfsat jobb. På det stora hela så tycker Pocket-lint att denna tv är en bra produkt som är mycket användarvänlig.

Källa: www.pocket-lint.com (GB)

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: Typ: LCD
Storlek: 32 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 150000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 350 cd/m2
Betraktningsvinkel: 178°
Anslutningar (exempel): HDMI-ingång, AV-ingång, USB 2.0, RGB-ingång,Energiförbrukning: 150 W (1 W i standbyläge)
Övrigt: Bluetooth, TruMotion, Picture Wizard
Mått: 764,8x490,4x49,8 mm
Vikt: 11,2 kg