Sök
LG 32PG6000

LG 32PG6000

Plasman kryper ner i storlek

2008-12-30

Traditionellt har lcd-tekniken gällt för lite mindre skärmstorlekar, men LG 32PG6000 är något så ovanligt som en plasma-tv på 32-tum. De flesta testarna ger tummen upp.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 9/10 “Remarkably affordable”
Home cinema choice 4/5 “It offers tremendous value”
Hd review 5/5 “One of the most versatile sets”
What hifi 3/5 “Smart, svelte looks”

Vad tycker testarna?

Alla testare gillar designen och är imponerade över de många anslutningarna. De tycker också att det är rimligt att det inte rör sig om en full hd-tv då skärmstorleken är så pass liten. Fördelarna som lyfts fram är att tv:n har bra färgmättnad och att bilderna blir detaljrika. En testare gillar gränssnittet och tycker att menyerna är eleganta. En annan är mer skeptisk till tv:n i stort och menar att det är främst för tv-mottagarens prestation som man bör köpa denna plasma. Alla testare är överens om att produkten är mycket prisvärd.

Trusted reviews

“Remarkably affordable”

Brittiska Trusted reviews gillar det yttre på tv:n och ger även pluspoäng för anslutningarna. Tv:n anses leverera djup svärta samt hantera rörelser mjukt och bra. Den är också flexibel då det finns många inställningsmöjligheter, menar testaren. Det inbyggda ljudsystemet är bra och man har inga problem att urskilja röster i film. Menyerna är eleganta och fjärrkontrollen väl genomtänkt. På det hela taget en prisvärd plasma-tv som presterar fin bildkvalitet och trots att den inte är perfekt blir det höga betyg på de flesta områdena.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Home cinema choice

“It offers tremendous value”

LG:s 32-tumsplasma har det mesta som man kan önska från en tv i denna storlek, menar testaren på HCC. Skärmupplösningen duger fint då den levererar nästintill brusfria bilder med mjukt och behagligt ljus. Designen beskrivs som urläcker och tv:n är smart försedd med bra anslutningsmöjligheter. Testaren ger tummen upp för de fyra hdmi-ingångarna. Med blu-ray får man riktigt fina och detaljrika bilder med god färgmättnad. Svärtan är dock inte alltid på topp, avslutar testaren.

Källa: Home cinema choice (GB) December 2008

Hd review

“One of the most versatile sets”

Hd review gillar att det äntligen kommer en plasma-tv i 32-tumsstorlek och det mesta hos LG 32PG6000 anses vara bättre än hos konkurrerande lcd-modeller i samma storlek. Svärtan är djupare och färgerna mer livliga och återgivningen av högupplösta källor är mycket bra. Överlag beskrivs tv-bilderna som färgrika, med bra kontrast även om en del brus noteras ibland. Extrafunktionerna är bra, men en separat ljudlösning rekommenderas.

Källa: Hd review (GB) nr 12 2008

What hifi

“Smart, svelte looks”

What hifi är inte lika lyrisk över tv:n och menar att den har vissa brister, men det finns även en del goda sidor. Designen är smart och snygg, tv-mottagaren är bra och den har ett snyggt gränssnitt. Det finns också gott om anslutningar och upplösningen duger väl för en så pass liten skärm. Det är först via videouppspelning som det blir problem med presentationen. Testaren anmärker på att högupplöst material inte återges optimalt. Med blu-ray levereras inte detaljerna och 3d-känslan. Skärmen får kämpa med att leverera djup svärta och resultatet blir istället grått och platt. Inte heller färgbalansen är som förväntat. Nöjer man sig med en billig tv som har en okej tv-mottagare kan man köpa denna men i övrigt kan 32PG6000 ej rekommenderas av testaren.

Källa: What hifi (GB) december 2008

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: LG 32PG6000 har upplösningen 1024x768 pixlar, ljusstyrka på 1500 cd/m2, kontrasten är 400:1 (dynamisk kontrast 30000:1). Det finns både digital och analog tv-mottagare inbyggd. Ljudet sköts av två högtalare som tillsammans har en uteffekt på 20 w. Tv:n har bland annat 4xhdmi, usb, s-video, av-in, 2xscart och komponent. Den mäter 826(b)x540(h)x74(d) mm och den väger 15 kg.

Tillverkare: LG