Sök
JVC PD-42V31

JVC PD-42V31

Snygg men medioker

2004-05-14

Detta är otvivelaktigt en av de snyggaste plasmaskärmarna. Monteras på väggen eller på en matchande fot. Tunerboxen är inbyggd. Men hur är det med bildkvaliteten?
Testkälla Betyg Kommentar
HemmaBio 25/35 "Raka rör och få underligheter"
T3 4/5 "Works well where it matters"
Essential Home Cinema 3/5 "Unable to recommend it"

Vad tycker testarna?

Visserligen är JVC PD-42V31 en ovanligt snygg plasmaskärm, men skönhet är ju inte allt. Konkurrensen i segmentet är påtaglig och priset på JVC PD-42V31 talar inte till dess fördel. Bildkvaliteten är det lite si och så med. Den hänger inte riktigt med i svängarna när man spelar snabba tv-spel, och drar man upp en analog tv-bild till 42 tum blir den lite väl mjuk. Värst är kanske att modellen saknar möjlighet att ansluta externa digitala produkter som exempelvis PC. JVC PD-42V31 är inte en dålig TV, men det är heller inte förstahandsvalet bland konkurrenterna.

HemmaBio

"Raka rör och få underligheter"

HemmaBio testar JVC PD-42V31 och Pioneer PDP-434HDE i samma storleks- och prisklass. Pioneer är kompatibel med externa produkter via DVI, till skillnad från JVC, den senare är mer lättanvänd men bilden kan bli lite oskarp och lider av en del pixelisering och moiré. Tar man in en analog tv-signal och förstorar upp den till 42 tum blir bilden tämligen oskarp. Högtalarna har däremot ordentligt med kraft och god detaljåtergivning. Färgåtergivningen är bra men testaren kan skönja en lätt röd ton i hudfärger och fina detaljer. Problemet försvinner med komponentvideo. Ibland uppstår bandmönster, särskilt vid datorspelande. Menyerna är krångliga och navigeras med en ologisk fjärrkontroll. Det är också svårt att växla mellan olika anslutningar. PD-42V31 får samma betyg som Pioneer PDP-434HDE det vill säga knappt godkänt i testet.

Källa:

HemmaBio, nr 1 2004
T3, Feb 2004
Essential Home Cinema, nr 32 2004

T3

"Works well where it matters"

T3 tycker att PD-42V31 är en av de snyggaste plasmaskärmarna på marknaden. JVC har hittat en smart lösning för högtalarna som gör att skärmen inte blir bredare än nödvändigt. Både att hänga den på väggen och ställa den på underrede funkar bra. Installationen är gjord på ett kick, tack vare fjärrkontrollen justerar man lätt inställningarna. Alla förväntade anslutningar finns utom PC-ingång vilket T3 tycker är synd. Bilden är godkänd, men med analog antenn blir en redan mjuk bild ännu mjukare över 42 tum. Bättre bild får man med digitalbox och RGB. Den digitala bilden blir betydligt klarare och skarpare med bättre detaljer. Spelar man snabba spel kan bilden bli lite suddig och få sprakande effekter. Hudtoner blir lite märkliga men kunde till viss del justeras. T3 tycker att PD-42V31 duger bra för vardagligt användande men inte så mycket mer.

Essential Home Cinema

"Unable to recommend it"

Essential Home Cinema gillar formen och påpekar att de svarta skärmarna är tillbaka. Den enkla installationen underlättas av användarvänliga menyer á la PC och en praktisk fjärrkontroll. Bilden är inte helt perfekt, står man närmare än två meter avslöjas luddigheter. Det hjälper inte heller att använda DigiPure eftersom bilden blir för mjuk eller får överdefinierade kanter. Statiska bilder ser bra ut men vid rörelse blir det klumpigt. Färgåtergivningen är däremot mycket bra. Vid TV-tittande blir ljudet klart och riktigt, men hämtas ljudet från dvd blir det mjukt. Högtalarna har tillräckligt med kraft för normalstora rum, men testaren hade önskat mer kraft. EHC upplevde störande biljud vid tung bas, men misstänker en transportskada. PD-42V31 har duktiga rivaler i prisklassen från Pioneer, Hitachi och Philips och testaren vill därför inte rekommendera den.

Cirkapris: 58000 kronor

Produktfakta: Plasmaskärmen JVC PD-42V31 har en tittyta på 42 tum. Den finns i svart och levereras med fjärrkontroll och väggfäste, underrede kan köpas som tillbehör. Tuner och bredbandshögtalare är inbyggda. Högtalarnas uteffekt är 36 W. På framsidan sitter S-video och AV-anslutningar och på baksidan tre scartanslutningar. Split screen och bildförbättrande funktioner som DIST, Super DigiPur. Mått: 1150x730x975 mm. Vikt: 5,6 kg.

Modell: JVC PD-42V31