Sök
JVC PD-42D30ES

JVC PD-42D30ES

Platt fall

2003-10-13

En vacker plasmaskärm som enligt testarna levererar en av de bästa bilderna i sin kategori.
Testkälla Kommentar
Ljud & Bild "Lite mer generös än genomsnittet"
DVD & Hjemmekino "En av de beste storskjermene"
Audio "Bildmagie"
What Video "Tastefully designed"

Vad tycker testarna?

Testarna är alla nöjda med bildkvaliteten hos JVC PD-42D30ES, som elegant reducerar brus via digital bildbehandling. Flera testare skriver att bilden är den bästa man sett på en plasma. Lite krångel kan dock uppstå med att få till den perfekta bilden. Även ljudet får bra betyg och den separata basen är mycket uppskattad. Testarna saknar dock datoringång och priset kritiseras.

Ljud & Bild

"Lite mer generös än genomsnittet"

Enligt Ljud & Bild är kvaliteten på bilden hos JVC PD-42D30ES bland det bästa man sett på en plasma-TV. Bruset är elegant reducerat och färgåtergivningen får mycket beröm. Lite sämre är det med detaljåtergivningen, som inte är mer än medelmåttig. Att man får rejält tilltagna högtalare plus en separat bas i paketet är mycket positivt. Att ingång för dator däremot saknas gör att skärmens användningsområde är begränsat till TV-tittande. Att det saknas handtag på skärmen gör också att den blir svårhanterlig så fort den ska flyttas eller monteras upp.

Källa: Ljud & Bild, nr 5, 2003
DVD & Hjemmekino, nr 5, 2003
Audio, sep 2003
What Video, okt 2003

DVD & Hjemmekino

"En av de beste storskjermene"

DVD & Hjemmekino tycker att denna TV är otroligt snygg och kompakt för sin storlek. Bilden är imponerande. Färgåtergivelsen är modellens starkaste egenskap och något av det bästa man sett hos en plasmaskärm. Även ljudet från de medföljande högtalarna får bästa betyg. Ett litet problem är att det kan vara svårt att hitta den inställning som passar bäst. Hjemmekino ger JVC ett stort plus för bildegenskaperna men beklagar sig över att modellen är så dyr.

Audio

"Bildmagie"

Tyska Audio testar förutom JVC PD-42D30ES även Philips 42PF9965. Apparaterna skiljer sig inte nämnvärt från varandra vad gäller bildkvalitet, finesser och användarvänlighet. Även om skillnaderna är små så upplevdes bilden hos JVC ändå som stabilare och mer rofylld att betrakta. Tack vare att båda använder digital bildförbättring placerar de sig i spetsen vad gäller bildkvalitet för storbilds-TV. En liten fördel för Philips är att den har direkt VGA-ingång, vilket gör att den kan användas som datorbildskärm. Den är dessutom 10,000 kronor billigare. Båda får betyget 90 av 100 hos Audio.

What Video

"Tastefully designed"

What Video gillar designen på JVC:s plasma. Även stället som medföljer är vackert och går väl ihop med högtalarna och subwoofern. Bildkvaliteten är till en början inte imponerande, men man kommer efter en del lirkande med inställningarna upp till en bra nivå. Negativt är att kontrastomfånget inte är så brett och att störningar stundvis kan uppkomma. Ljudsystemet är kraftfullt och TV:n levererar ett klart godkänt ljud. En bra produkt som kan förfinas ytterligare.

Cirkapris: 70000 kronor

Produktfakta: JVC PD-42D30ES är en 42-tumsplasma-TV med upplösningen 1024x768 pixlar och separat mottagare utrustad med DIST, DNR, NTSC Progressive Scan, Digital Comb Filter och NICAM. På baksidan finns tre Scart (en RGB), komponentingång och audio ut. Framtill sitter ingångar för S-VHS och hörlurar. Mått: 1123(b)x640(h)x98(d) mm. Vikt: 35,5 kg. Den separata mottagarboxen har måtten 435(b)x99(h)x382(d) mm och väger 5,6 kg.

Modell: JVC PD-42D30ES