Sök
JVC LT-46DZ7

JVC LT-46DZ7

En bra full hd-debut

2007-07-16

Den första full hd-modellen från JVC får fina betyg av samtliga testare. Bilden är generellt bra även om den också har sina problemområden.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4/5 "Promising Full HD debut"
What video 4/5 "Free of grain and colour noise"
Trusted reviews 8/10 "Immense clarity and fine details"

Vad tycker testarna?

LT-46DZ7 är den första lcd-modellen med full hd-upplösning från JVC. Samtliga testare menar att bilden överlag är bra, och den får beröm för bra färgblandning och fina detaljer. Även ljudet får ros. Nackdelarna är att svärtan inte är så djup. En testare menar att det ser ut som att objekt som rör sig över bilden förlorar i upplösning. Designen är skönt retroinspirerad men fjärrkontrollen ger ett plastigt intryck. Testarna uppskattar menysystemet.

Home cinema choice

"Promising Full HD debut"

Home cinema choice menar att bilden är otrolig. Färgerna får beröm. Det noteras dock att skärpan blir lidande vid rörelser i bilden. Svärtan bedöms vara bra, även om den inte kan matcha de allra bästa konkurrenterna. En blågrå underton smiter in i de allra mörkaste sekvenserna som tar bort djup och bakgrundsdetaljer. Ljudkvaliteten tycker man emellertid är kanon och menar att det finns hur mycket kraft som helst.

Källa: Home cinema choice (GB) nr 142

What video

"Free of grain and colour noise"

What video menar att 46DZ7 gör ett fint första intryck med sin retrochicka design. Fjärrkontrollen är lite för plastig men ändå skapligt responsiv. Även menyerna tycker man på det hela är bra. Bildkvaliteten med hd-material bedöms producera en av de skarpaste och mest detaljerade bilder man har sett. Bilderna är fria från brus och har en färgklarhet som beskrivs som underbar. Även ljudet tycker man är bra och kraftfullt. What video hittar dock vissa problem. Svärtan är okej med ett bra djup och helt okej skuggdetalj, men det finns definitivt en gråaktig ton i bilden som gör att den inte kommer upp i samma klass som de bästa modellerna. En annan sak som kan förbättras är hur den hanterar rörelse i bilden. Objekt som rör sig över bilden ser ut att förlora i upplösning. What video tycker också att priset är i högsta laget.

Källa: What video (GB) nr 321

Trusted reviews

"Immense clarity and fine details"

Trusted reviews tycker att det var på tiden att JVC gjorde en tv med full hd-upplösning. Testaren konstaterar att designen är klart retro även om pjäsen i övrigt är högteknologisk. Bildhanteringen får beröm. Bilden pendlar dock mellan att vara jättebra till att vara en smärre besvikelse. När bilden är bra, främst vid ljusa högupplösta bilder, levereras en klockren kombination av klarhet och fina detaljer. Kvaliteterna gör att den passar bra ihop med till exempel en Xbox 360. Besvikelsen gäller detsamma som hos tidigare testkällor, nämligen svärta och bilder med mycket rörelse. Trusted reviews tycker inte heller att responstiden är den allra bästa.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 38000 kronor

Produktfakta: JVC LT-46DZ7BJ är en lcd-tv med upplösningen 1920x1080 pixlar. Bland anslutningarna noteras två hdmi-ingångar och en komponentingång, två scart och pc-ingång. Kontrasten är på 1200:1 och ljusstyrkan är på 450 cd/m2. Responstiden är 8 ms. Text-tv med 1500 sidors minne. Bland funktionerna märks delad skärm mellan text-tv och tv-bild. Måtten utan ställ är 1126x121x721 mm och vikten är 31 kg.

Tillverkare: JVC