Sök
JVC LT-42DV8

JVC LT-42DV8

Ett problem mindre

2007-11-16

En 42 tums lcd-tv med full hd-upplösning, där JVC har lyckats bra med sin 100 Hz-teknik. Testarna är dock oense om en del andra aspekter.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 4/5 ”The 42DV8 nails 100Hz pictures better than any other.”
Audiovision 74/100 ”Die Tiefe und Plastizität der extrascharfen HDTV-Bilder begeisert.”
Trusted reviews 8/10 ”Its 100Hz engine is actually the best we've seen.”
01net ”L'affichage en 1080p est fluid et d'une remarquable finesse.”

Vad tycker testarna?

Testarna har olika åsikter om JVC LT-42DV8. Den nya 100 Hz-tekniken uppskattas av flera testare som uppfattar en märkbar förbättring av bilden. Två av testarna tycker att JVC är den tillverkare som har lyckats bäst medan en annan anser att skillnaden är helt försumbar. Vad alla är eniga om är att ljudet är ovanligt bra för en platt-tv. Färgåtergivningen är också bra.

What video

”The 42DV8 nails 100Hz pictures better than any other.”

Brittiska What video anser att man med 100 Hz har löst bildproblemen med rörliga objekt i bilden. LT-42DV8 bedöms vara lättanvänd tack vare enkla menyer och ergonomisk fjärrkontroll.. Bildkvaliteten bedöms vara riktigt bra med undantag för svärtan som beskrivs vara gråaktig. Testaren noterar även att betraktningsvinklarna sviker, det rekommenderas att man sitter rakt framför bilden för optimal bild. Ljudet får dock högsta betyg.

Källa: What video (GB) issue 326

Audiovision

”Die Tiefe und Plastizität der extrascharfen HDTV-Bilder begeisert.”

Tyska Audiovision skriver att det nya menysystemet är lätt att förstå och använda. Det gäller dock att vara snabb, väntar man för länge så hoppar apparaten vidare till nästa val. Fjärrkontrollen är lättavläst. Ljudet är bra och bildkvaliteten får godkänt vid tv-tittande även om man kan ana ett visst grönstick i mörka hudpartier. Med vanlig dvd så är det framförallt svärtan som inte är perfekt, men genom att ljusstyrkan varieras beroende på bilden så blir ljusa bilder mycket bra återgivna. Högupplöst material återges mycket bra med fin skärpa och god detaljåtergivning även om stöd för 24p hade varit trevligt.

Källa: Audiovision (DE) nr 10 2007

Trusted reviews

”Its 100Hz engine is actually the best we've seen.”

Brittiska Trusted reviews anser att JVC skiljer sig åt designmässigt jämfört med många andra tv-modeller. Den mattsvarta ramen och den lilla ljusblå neonstrimman under logotypen gör att apparaten ser riktigt 80-talig ut. Hdmi-ingångarna är också cec-kompatibla, vilket gör att man kan styra andra cec-apparater med fjärrkontrollen. Hdmi-ingångarna stöder 1080p men det saknas stöd för 24p. Kontrasten på 1000:1 är låg och att apparaten inte heller har dynamiskt bakljus gör att mörka bilder aldrig får någon riktig svärta. Vad man verkligen lyckats med är dock 100 Hz-tekniken som gör bilden märkbart bättre. Färgåtergivningen är utmärkt och ljudet är riktigt bra. Det som sänker helhetsintrycket är bristen på riktig svärta och de dåliga betraktningsvinklarna.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

01net

”L'affichage en 1080p est fluid et d'une remarquable finesse.”

Franska 01net säger att den aktuella modellen följer tidigare designmönster från tillverkaren. Ljudutgången som gör det möjligt att skicka hd-ljud till en extern förstärkare är värd att uppmärksammas. I övrigt finns samma anslutningar som på tidigare modeller. Den stora nyheten är att den nya modellen tar emot 1080p-signaler, men tyvärr har tillverkaren glömt 24p-formatet. Färgåtergivningen och kontrasten får mycket beröm, testaren är också nöjd med svärtan. Bilden är bra, men beroende av en bra källa. Bilduppskalning av lågupplöst material kan ge en del oönskade bieffekter som halo-fenomen och aningen oskarpa bilder. Om man sitter 4-5 meter ifrån skärmen märker man mindre av detta. Den nya 100 Hz-tekniken anses avra helt ointressant. Testaren menar att skillnaden i bildkvalitet blir försumbar. Testet avslutas med att ljudet beröms.

Källa: www.01net.com (FR)

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: JVC LT42DV8 är en lcd-tv på 42 tum, upplösningen är 1920x1080 pixlar. Ljusstyrkan är 500 cd/m² och kontrasten 1000:1 (dynamisk kontrast 3500:1). Det finns mottagare för dvb-t. Betraktningsvinklarna uppges vara 178 grader. Den har tre hdmi-ingångar som är kompatibla för 1080p, 1080i och 720p. Mått och vikt utan bordstativ är 1000x707x296 mm respektive 25,6 kg.

Tillverkare: JVC