Sök
JVC LT-42DV1

JVC LT-42DV1

Bra men något grådaskig bild

2009-08-17

Testarna tycker att JVC LT-42DV1 är snygg och att den uppvisar en förhållandevis bra bildkvalitet. Den stora svagheten är dock svärtan som inte håller tillräckligt hög klass.
Testkälla Kommentar
Video "Sehr schlanker Bildrahmen"
What video "The price isn't bad"
Trusted reviews "Its black level response is only good rather than awesome"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att JVC LT-42DV1 har en stilren design. Den är utrustad med en del funktioner som är mer kul än nödvändiga, bland annat möjligheten att sätta på och stänga av tv:n med hjälp av handklappningar. Anslutningsmässigt har testarna inte något att klaga på, bland annat gör usb-anslutningen att man kan lyssna på mp3-filer och titta på bilder i jpeg-format. Bildkvaliteten är bra, oavsett om man tittar på högupplöst- eller standardmaterial. Skärpan är bra och detaljrikedomen likaså. Däremot är inte svärtan helt till belåtenhet.

Video

"Sehr schlanker Bildrahmen"

Video tycker att designen är ren, ramarna är tunna och foten snyggt kromad. Det är imponerande att tv:n är riktigt ljusstark samtidigt som strömförbrukningen är förhållandevis låg. Det finns även möjlighet att använda ett speciellt strömsnålt läge, men bilden blir då mörkare. Bilden är annars okej, den är harmonisk och färgstark. Dessutom är betraktningsvinkeln riktigt bra.

Källa: Video (DE) nr 7 2009

What video

"The price isn't bad"

What video menar att 42DV1 är utrustad med en hel del kul men mer eller mindre nödvändiga funktioner. Bland de förra kan man räkna möjligheten att genom att klappa händerna tre gånger slå på eller av skärmen. Installationen tar frustrerande lång tid, det går långsamt att byta kanal och menyerna är inte riktigt så smarta som man skulle kunna förvänta sig. Bildkvaliteten är bra, men med högupplöst material är det inte den skillnad jämfört med dvd som man kanske kunde ha väntat sig. Svärtan är inget vidare, den blir egentligen aldrig bättre än mörkgrå. Ljudkvaliteten är okej så länge man tittar på tv, men med film lämnas en del övrigt att önska.

Källa: www.techradar.com (GB)

Trusted reviews

"Its black level response is only good rather than awesome"

Trusted reviews anser att designen på 42DV1 är bra, tv:n känns solid och robust samtidigt som den har ett slimmat utseende. Bilderna är skarpa och hanterar de flesta rörelser på ett bra sätt även om det fortfarande uppstår en del störningar ibland. Färgåtergivningen är riktigt bra och detaljåtergivningen likaså. Standardupplöst material hanteras på ett bra sätt och uppvisar såväl skärpa som god detaljnivå. Den stora nackdelen med skärmen är att dess svärta inte är något vidare. Riktigt mörka scener saknar djup och blir lätt något gråaktiga. Ljudkvaliteten är okej, men inte mer. Högtalarna känner inte riktigt sina egna begränsningar så man bör inte dra på för hög volym.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 16500 kronor

Produktfakta:

Typ: Lcd
Storlek: 42 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 1000000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar, urval: 3xhdmi, usb, audio in, video in, usb
Övrigt: Av/på via handklapp
Mått: 986x632x69 mm
Vikt: 16,5 kg

Tillverkare: JVC