Sök
JVC LT-42DS9

JVC LT-42DS9

Tunt format som imponerar

2008-08-13

JVC LT-42DS9 är en 7,4 cm tunn 42-tums platt-tv med full hd-upplösning. Testarna gillar det smala formatet, men även bild och funktioner imponerar.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 6/10 "Snygg och extremt tunn"
What video 5/5 "A slender LCD with a picture to match its radical looks"
Cnet 7/10 "Ultra-compact styling and great picture and sound quality"
Trusted reviews 9/10 "A very good flat TV"

Vad tycker testarna?

Alla testare är överens om att den ultrasmala designen är läcker, men frågan reses om det verkligen behövs en så här smal tv. Att det finns en inbyggd digitalmottagare är bra, trots att detta ökar på tjockleken. Användarvänligheten är hög men anslutningarna kan vara svåråtkomliga. Svärta, ljusstyrka, kontrast och detaljåtergivning får goda betyg men bakgrundsbelysningen får skilda omdömen. De noteras eftersläpning i snabba scener och tv:n uppvisar en del skimmer över mycket detaljerade bildområden. Hd hanteras mycket bra. Åsikterna angående ljudåtergivning skiljer sig från förbluffande bra till riktigt dåligt.

M3

"Snygg och extremt tunn"

Bild_3-LT-42DS9.jpg 1M3 tycker att 42DS9 är snygg och enkel att använda. Det går snabbt att komma igång, men för att få till riktigt snygga färger och bra svärta behövs en del justeringar. Kontrastomfånget är inte tillräckligt stort så mörka scener förlorar en del detaljer. Ljuset återges jättebra, men vissa panoreringssekvenser ger en viss eftersläpning på skärmen. Det tunna formatet får tv:n att se snygg ut, men ljudet har fått ta smällen. Redan på låga volymer låter det direkt illa, så ett köp av en separat ljudanläggning är nästan ett tvång med den här modellen. Det finns heller inga lättillgängliga ingångar, utan de sitter huvudsakligen på baksidan. Då tunna tv-modeller ofta är väggplacerade kan det bli svårt att nå dem. I övrigt är dock användarvänligheten hög.

Källa: M3 (SE) nr 5 2008

What video

"A slender LCD with a picture to match its radical looks"

Bild_3-LT-42DS9.jpg 2What video är mycket imponerade över tjockleken och menar att alla andra modeller blir tjocka i jämförelse. Testaren anser också att bildkvaliteten är den bästa som JVC någonsin har levererat. Svärta, ljus och betraktningsvinklar ger ett imponerande intryck. Ljudet är också förvånansvärt bra och basen är kraftfullare än den brukar vara på någon platt-tv. Priset är riktigt tilltalande och prisvärdet väldigt högt. Det finns dock en del nackdelar även om de inte påverkar slutomdömet nämnvärt. Bland dessa märks en del otydlighet i snabba rörelsesekvenser och att vissa högdetaljerade områden i bilden ibland kan få ett "skimmer" över sig. Vidare saknas en d-sub pc-port och den utstickande digitala mottagaren gör tv:n onödigt tjock.

Källa: What video (GB) issue 335 2008

Cnet

"Ultra-compact styling and great picture and sound quality"

Cnet uppskattar designen och menar att den är klockren om man prioriterar slimmad design. Både tv och fjärrkontroll är estetiskt tilltalande. Att scartuttaget finns på baksidan gör att det är svårt att använda om tv:n monteras på en vägg, men hdmi-uttagen finns i alla fall tillgängliga på undersidan. Menyerna är enkla och bra, att installera tv:n går utan problem. Bilden är också bra men bakgrundsljuset är väldigt ojämnt och stör under mörka filmsekvenser. Högtalarna ger ifrån sig ett förvånansvärt klart och djupt ljud som räcker för de flesta. Rörelser hanteras bra och bilden visar mycket detaljer utan att skapa något flimmer. Färger återges på ett bra sätt. Fjärrkontrollen känns en aning billig, men egentligen är det bara det dåliga bakgrundsljuset som saboterar.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Trusted reviews

"A very good flat TV"

Bild_1-LT-42DS9.jpg 1Trusted reviews argumenterar att den lilla skillnad i centimeter som har skalats i tjockleken på tv:n knappast gör någon skillnad i utrymme hemma hos någon. Detta sagt, så anser testaren att tv:n är snygg med sitt svarta skal och smala linjer med gömda högtalare. Att mottagaren är inbyggd ger mer plus än minus. Priset anses vara väldigt tilltalande. Anslutningarna är mycket bra och att de tre hdmi-portarna kan hantera 1080p/24-format uppskattas särskilt. Testaren hade dock gärna sett stöd för x.v.-färgsystemet. Bildkvaliteten är överlag hög och svärtan liknar inget JVC har presterat förut. Även betraktningsvinklarna är mycket goda. Kontrasten får hjälp av bakljuset och blir riktigt bra. Vissa detaljrika bildområden störs av skimmer och snabba rörelser hanteras inte alltid perfekt. Detta märks dock nästan inte alls med hd-material, där 42DS9 levererar något av det bästa någonsin i bildväg. Ljudet bedöms som förbluffande bra.

Källa: http://www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 17000 kronor

Produktfakta: JVC LT-42DS9 är en platt lcd-tv på 42 tum. Den har inbyggd mottagare för analog och digital tv via marknätet. Upplösningen är 1920x1080 pixlar och kontrasten är 1500:1 (dynamisk kontrast 7500:1). Ljusstyrkan är 500 cd/m2 och responstiden är 6,5 ms. Betraktningsvinkeln är angiven till 178 grader horisontellt och vertikalt. Bland ingångarna hittas tre hdmi och två scart. Måtten utan tv-ställ är 982x74x627 mm och vikten är 19,5 kg (Med ställ ökar djupet till 275 mm).

Tillverkare: JVC