Sök
JVC LT-42DR9

JVC LT-42DR9

Retrokänsla till ett rimligt pris

2009-02-09

JVC LT-42DR9 erbjuder en bra balans mellan kvalitet och pris, detta utan att göra alltför mycket avkall på bild och ljud.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 4/6 "Frisk nykomling"
Cnet 6,9/10 "More feature and quality than expected"
Trusted reviews 8/10 "Doesn't quite stand out from the crowd"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att JVC LT-42DR9 är en snygg och stilig tv med mycket retrokänsla. De tycker att den har gott om anslutningar men alla testarna saknar en dedikerad datoranslutning. Fjärrkontrollen får både ris och ros och menysystemet sägs vara ologiskt. När det gäller bildkvaliteten så tycker de flesta av testarna att den har sin svaghet när det gäller återgivningen av svärta. Ljudet får dock mer beröm och anses passa både för musik och film.

Bild & ljud hemma

"Frisk nykomling"

Svenska Bild & ljud hemma har jämfört fem tv-modeller. Förutom JVC var testdeltagarna Toshiba 42XV500PG, Grundig Vision 7 42, Samsung LE-40A656 och Sony KDL-40W4000. Bäst i test blir Samsung, JVC bedöms tillhöra bottenskiktet. Testaren tycker visserligen att JVC LT-42DR9 är tunn och stilig med fina anslutningar. Fjärrkontrollen får beröm men ett trassligt och ologiskt menysystem får en del kritik. Bildkvaliteten bedöms vara bra men testaren stör sig på bristande svärta samt att färgerna inte är neutrala utan känns varmare än verkligheten. Ljudet är dock mycket bra både för musik och för film menar testaren.

Källa: www.bildochljud.se (SE)

Cnet

"More feature and quality than expected"

Cnet menar att JVC LT-42DR9 imponerar med att kombinera bra kvalitet med ett lågt pris men anser samtidigt att den har en del stora brister. Testaren tycker att tv:n är stilig, i alla fall om man gillar retro och 80-talet. På plussidan hamnar att anslutningarna, dynapix hd-systemet och ljudet verkligen imponerar. Bildkvaliteten hamnar dock på minuskontot. Så länge bilden är ljus märks inte så stora problem, men dålig svärta gör att mörka scener inte ser så bra ut. Testaren är inte heller särskilt förtjust i fjärrkontrollen och att pc-ingång saknas.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Trusted reviews

"Doesn't quite stand out from the crowd"

Brittiska Trusted reviews tycker att JVC LT-42DR9 är en snygg tv med en mycket smakfull retrokänsla. Att anslutningarna är placerade på olika ställen är förvirrande, även denna testare saknar en dedikerad pc-ingång. Testaren gillar inte fjärrkontrollen som bedöms vara lite för krånglig. När det gäller bildkvaliteten är testaren splittrad. Emellanåt är bilden jättebra, för att sedan ha klara brister när det gäller svärta. Ljudet anses vara riktigt imponerande med både bra bas och klara tydliga dialoger.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 13700 kronor

Produktfakta:

Produkt: JVC LT-42DR9
Typ: Lcd
Storlek: 42 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 1500:1, 7500:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 176 grader horisontellt/vertikalt
Anslutningar (exempel): 3xhdmi, 2xscart, komponent, digital audioutgång
Övrigt: Dvb-t, dynapix hd bildmotor
Mått: 1014x646x109 mm
Vikt: 23,1 kg

Tillverkare: JVC