Sök
JVC LT-37DG8BU

JVC LT-37DG8BU

Bra men inte allsidig

2008-03-27

Denna 37-tumstv presterar bra när man tittar på hd-material. En nackdel är att den saknar pc-anslutning.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 hemmabio 6/10 "Ger bra bild utan att den briljerar"
What hifi 3/5 "Not the most detailed picture"
Cnet 6,9/10 "Cheap enough to warrant consideration"
Trusted reviews 8/10 "There are certainly better LCD TVs out there"
Tech 4/5 "A slightly limited black level response"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att skärmen har en snygg och slimmad design. Tittar man på material från lågupplösta källor blir resultatet inte alltför bra. Med högupplöst material blir däremot resultatet strålande. Skärpan är hög och färgerna starka och naturliga. Rörelser hanteras på ett bra sätt och man ser inga eftersläpningar i bilden. En nackdel är att svärtan kan framstå som något blek. Anslutningsmöjligheterna är godkända men inte mer. Testarna saknar en pc-anslutning, nu kan man inte använda skärmen som dataskärm. Ljudkvaliteten är helt okej.

M3 hemmabio

"Ger bra bild utan att den briljerar"

M3 hemmabio uppskattar att tv:n har en slimmad design. Kanalsökningen är smidig. Tittar man på material från lågupplösta källor så blir resultatet inte helt okej, bland annat framträder en kraftig rödgul ton i ansikten som är svår att justera bort. Skärpan är bra men bruset är något mer framträdande än hos flera konkurrenter. Det är dock inget som stör när man sitter på normalt betraktningsavstånd. Tittar man på högupplöst material får man ett riktigt fint resultat. Med 720p-material blir skärpan hög och färgerna framträder på ett mycket bra sätt. Testaren hade gärna sett fler inställningsmöjligheter för bilden, bland annat möjligheten att justera individuella färgtoner.

Källa: M3 hemmabio (SE) nr 2 2007

What hifi

"Not the most detailed picture"

What hifi testar även LG 37LY95, Panasonic TH-37PX70, Philips 37PF9731D, Samsung LE37R88BD, Sharp LC-37XD1E samt Toshiba 37C3030DB. Testvinnare är Panasonic och Samsung medan JVC hamnar på en delad fjärde plats tillsammans med LG. Testaren tycker att designen andas lågbudget. Bildkvaliteten är ändå förhållandevis god, färgerna är starka och realistiska samtidigt som kontrasten är bra. Detaljnivån i bilderna kunde ha varit något bättre och tv-bilder kan framstå som något röriga. Ljudet kan låta en aning svagt till en början, men det är ändå hyfsat. Anslutningsmöjligheterna känns något begränsade.

Källa: What hifi (GB) augusti 2007

Cnet

"Cheap enough to warrant consideration"

Cnet anser att en av styrkorna är presentationen av hd-material. Skärpan är utmärkt och bilden lider inte av vare sig brus eller eftersläpningar. Dessutom är färgåtergivningen bra. Ljudkvaliteten överraskar, skärmen presterar bättre än flera konkurrenter. Testaren saknar en pc-ingång och svärtan är inte helt klockren utan återgivningen ser snarare ut som gråaktiga fält. Prissättningen är bra och testaren menar att när skärmen visar upp sig från sin bästa sida håller den sig i framkanten. Däremot visas inte dessa styrkor hela tiden utan prestandan framstår som ganska ojämn.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Trusted reviews

"There are certainly better LCD TVs out there"

Trusted reviews tycker att designen är bra, jämfört med modellen DA8 är den både smidigare och snyggare. Utbudet av anslutningsmöjligheter är acceptabelt men inte helt bra. Att inte någon av hdmi-anslutningarna kan hantera 1080p-signaler är synd. Även denna testare noterar att pc-ingång saknas. Kontrasten är inte imponerande. Tittar man på hd-material får man dock en imponerande skärpa i bilden. Rörelser hanteras bra och bilden blir inte alls så mjuk som testaren befarat. Det stora problemet är att svärtan inte heller är så bra som man skulle kunna önska. Det finns betydligt vassare konkurrenter på marknaden, men det låga priset gör att DG8 ändå blir intressant.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Tech

"A slightly limited black level response"

Tech påpekar att upplösningen kunde ha varit högre, men att bildkvaliteten ändå är godkänd. Bilderna är skarpa och har en bra detaljnivå. Utbudet av anslutningsmöjligheter är bra men testaren saknar pc-ingång. Att inte hdmi-ingångarna kan hantera 1080p är synd. Bildkvaliteten är generellt sett bra med starka färger. Tittar man på hd-material får man också ett mycket bra resultat. Skärpan är utmärkt och rörelser hanteras på ett betryggande vis. Svärtan är ibland väl svag vilket gör att fälten ser gråaktiga ut. Ljudet är överraskande bra, man erbjuds en hel del bas.

Källa: www.tech.co.uk (GB)

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: JVC LT-37DG8BU är en 37-tums lcd-tv med upplösningen 1366x768 pixlar. Ljusstyrkan är 500 cd/m2 och kontrasten är 1000:1. Skärmen är utrustad med analog tv-mottagare samt digitalmottagning med kortläsare. Anslutningarna utgörs av 2xhdmi, komponent, 2xscart, s-video samt komposit. Dimensionerna är 920x230x650 mm med stativ och vikten är 19,5 kg.

Tillverkare: JVC