Sök
JVC LT-32X70BU

JVC LT-32X70BU

Flexibel och prisvärd

2006-06-15

Testarna anser att JVC LT-32X70BU är riktigt prisvärd eftersom den kombinerar goda anslutningsmöjligheter med bra bild och ljud.
Testkälla Betyg Kommentar
Hemmabio 35/50 ”Bra bildkvalitet”
Video 69/100 ”Gute Bildqualität”
Hifi Test - ”Eine sehr gute Bildqualität”

Vad tycker testarna?

Det generella omdömet är att tv:n har snygg design, även om en testare menar att foten är lite ostadig. Menyerna är relativt enkla, även om de är ganska tröga att navigera i eftersom en viss eftersläpning uppstår. Bildkvaliteten är generellt sett bra, en testare menar att ett visst gulstick kan märkas, men annars är detaljrikedomen riktigt bra. Anslutningsmöjligheterna är goda, även om det kan bli ganska trångt på baksidan då placeringen av kontakterna inte är riktigt optimal.

Hemmabio

”Bra bildkvalitet”

Hemmabio påpekar att designen är kompakt och något plastig, högtalarna är väl dolda men presterar överraskande goda resultat. Anslutningsmöjligheterna är bra, men det blir lätt trångt på baksidan. Med RGB scart eller komponentvideo är bilden klar och tydlig med bra nyanser och hög detaljrikedom. Menysystemet är dock segt och klumpigt att hantera, ett riktigt irritationsmoment. Använder man digital RGB dras bilden mot en mer gröngul färgskala vilket inte blir riktigt lika snyggt.

Källa: Hemmabio (SE) nr 4 2006

Video

”Gute Bildqualität”

JVC LT-32X70BU remoteVideo finner att tv:n har ett rikt utbud av anslutningsmöjligheter, vilket gör flexibiliteten stor, bland annat två scartingångar. Vidare finns flera olika användbara funktioner där man kan visa bild-bild eller bild-text samtidigt. Menyn är enkel att navigera i och även nybörjare lär sig snabbt hitta det man söker. Basen är markant vilket gör att ljudbilden blir dov, detta går dock att reglera. Bilden uppvisar ett gulstick som gör att färgsättningen inte är helt perfekt, men i övrigt finns ingenting att klaga på. Designen är snygg, men foten känns inte helt stadig.

Källa: Video (DE) nr 6 2006

Hifi Test

”Eine sehr gute Bildqualität”

Hifi Test menar att hdmi-anslutningen är ganska krånglig att komma åt eftersom den sitter gömd bakom flera andra anslutningar. Skärmen är försedd med en hel del nyttiga och användbara funktioner som förbättrar bilden en hel del. Inställningarna är dock ibland något kniviga att hantera, t.ex. finns det två separata inställningsmöjligheter för ljusstyrkan. Testaren tycker att fjärrkontrollen har en bra utformning, den är lättöverskådlig och lätthanterlig även för den med små händer. Testaren anser att designen är snygg och gör tv:n till ett snyggt blickfång i vardagsrummet. Dessutom är prissättningen bra menar Hifi Test.

Källa: Hifi Test (DE) jun 2006

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: JVC LT-32X70BU är en 32-tums lcd-tv med upplösningen 1366x768 pixlar. Högtalarna på 20 watt rms är dolda. Dimensionerna är 800(b)x545(h)x80(d) mm och vikten 16 kg utan stativ. Anslutningsmöjligheter är två rgb scart, kompositingång, s-video, komponentvideo, två ingångar för hdmi, stereoljud in/ut, ingång för hörlurar samt antenningång. Tv:n är kompatibel med hdtv. 1500 sidor text-tv minne och DIST finns.