Sök
JVC LT-32S60

JVC LT-32S60

Bra bild men sämre ljud

2005-11-23

JVC LT-32S60 är en 32 tums lcd-tv som är hd-ready. Testarna anser att JVCs modeller blir allt bättre även om de har skilda åsikter om svärta och inställningar.
Testkälla Betyg Kommentar
High Fidelity - “En bild med massor av pang”
Forbruker.no 3/6 ”Mye bildekvalitet for pengene”
DVD & Hjemmekino 16/20 “Designmessige perlen av en skjerm”

Vad tycker testarna?

Testarna är oeniga om JVC LT-32S60. En testare konstaterar att skärmen är väl inställd från början, medan en annan menar att det krävs en hel del kalibreringsarbete för att få till en bra bild. I ett test bedöms svartnivån som mycket bra medan en annan testare gärna hade sett bättre svärta. Ljudet når dock inte upp i samma klass som bilden och ett separat ljudsystem rekommenderas.

High Fidelity

“En bild med massor av pang”

JVCHigh Fidelity har gjort ett jämförande test mellan fyra 32 tums lcd-tv. Modellerna är förutom JVC, LG 32LP1R, Panasonic TX-32LX500F samt Viewpia LC-32IE21. Testaren anser att LT-32S60 är en snygg tv med minimalistisk design. Testaren noterar att skärmen är välinställd från början. Detta i sin tur betyder att den borde klara sig relativt bra jämfört med andra modeller på tv-hyllan. Ljusstyrkan är riktigt hög och testaren konstaterar att 32S60 också har en bra svartnivå och betraktningsvinkel. Hanterar dagsljus och pc-signaler bättre än de andra testdeltagarna. Den digitala bildförbättringen DIST förbättrar utan att ge en syntetisk känsla. Testaren ger bra omdömen på i princip alla områden, förutom det klena ljudet som inte lever upp till resten av skärmen.

Källa: High Fidelity, nr 6 2005

Forbruker.no

”Mye bildekvalitet for pengene”

Forbruker.no konstaterar att JVC satsar hårt på lcd-tekniken och att 32S60 har den senaste tekniken. Testaren konstaterar att 32S60 är en bättre tv än tidigare modeller från JVC även om modellen lider lite av bristande kontrast och skärpa. Fina detaljer går förlorade. Är signalkällan digital blir slutresultatet mycket bättre även om man ändå inte riktigt matchar de absolut bästa modellerna. Det finns många justeringsmöjligheter för den som önskar att maximera inställningarna även om testaren har svårt att lyfta kontrasten nämnvärt. Med lite trixande går det dock att få fin balans i hudtoner. Rent designmässigt kommer 32S60 att smälta in i de flesta omgivningar och såväl fjärrkontroll som menysystem omnämns i positiva ordalag.

Källa: Till Forbruker.no

DVD & Hjemmekino

“Designmessige perlen av en skjerm”

DVD & Hjemmekino anser att konkurrensen inom lcd-världen har hårdnat och att JVC möter denna konkurrens genom att producera lcd-modeller i rask takt. Rent designmässigt är skärmen en fullträff. Den roterbara foten gör det enkelt att hitta en bra tv-vinkel. Anslutningsmässigt är det godkänt, även om testaren gärna hade sett fler hdmi-anslutningar samt en frontingång. Bilden kräver en del finjustering men att varje ingång kan justeras individuellt är positivt. Överlag mycket bra även om svartnivån kunde ha varit lite bättre.

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 9 2005

Cirkapris: 17000 kronor

Produktfakta: JVC LT-32S60 är en HD ready-märkt 32 tums lcd-tv. Upplösningen är 1366x768 bildpunkter och formatet 16:9. Kontrasten är 1000:1, ljusstyrkan 500 cd/m2 och responstiden 7 ms. Text-tv med 1500 sidors minne. Det går även att avdela skärmen för text-tv och bild. Tv:n är bland annat utrustad med hdmi samt två scartingångar, komponentingång, pc-ingång och s-video. Levereras med fjärrkontroll och bordsställ. Måtten med ställ är 81(b)x61(h)x22,5(d) cm och vikten är 20 kg.

Modell: JVC LT-32S60