Sök
JVC LT-32DE9

JVC LT-32DE9

Pvr-tv med plus och minus

2009-01-28

En snygg 32-tums lcd-tv med inbyggd hårddisk som säljs till ett rimligt pris. JVC LT-32DE9 är dock en brittisk modell som saknar svensk motsvarighet. Minus för bristande svärta och avsaknad av en del ingångar.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4/5 “A good secondroom option”
What video 4/5 “Terrific value”
Cnet 7,3/10 “Pictures look absolutely out of this world.”
Trusted reviews 8/10 “Superb colours”

Vad tycker testarna?

De brittiska testarna är rörande överens om JVC LT-32DE9. Den anses vara stilfull och prisvärd samt ge fina bilder med bra skärpa, färger och kontrast, med tv-mottagare som uppskattas av samtliga. Ljudet är också imponerande för denna lilla tv och en testare menar att den gör sig utmärkt för ett andra tv-rum i hemmet. Det som dock irriterar alla testare är den bristande svärtan samt att det saknas pc-ingång. Det blir till slut relativt höga betyg som delas ut.

Home cinema choice

“A good secondroom option”

Den brittiska tidningen Home cinema choice menar att det idag inte räcker med att en lcd-tv är ”vanlig”. Den måste erbjuda något extra och detta lyckas JVC med tycker de . Den stora bonusen är att tv:n klarar av att tajma in din favoritserie för inspelning utan några som helst problem. Tack vare ett bra inspelningsläge så blir inspelningarna identiska med tv-sändningen i hd. Det finns också gått om anslutningar, men det saknas stöd för multimedia. Testaren framhäver tv:ns fantastiska skärpa och detaljåtergivning och anser att menyerna är välstädade och lätta att navigera i. Färgerna är också imponerande livliga och rika. De enda bristerna i bildkvaliteten är svärtan och rörelsehanteringen.

Källa: Home cinema choice (GB) januari 2009

What video

“Terrific value”

Brittiska What video har jämfört fem 32-tummare och trots att alla apparater får lika höga betyg så väljer testaren att placera JVC LT-32DE9 på sista plats. Bäst i test blir Philips 32PFL9603D och Sony KDL32W4000U. Tredjeplatsen går till Hitatchi UT32MH70B och fjärdeplacering får Toshiba 32XV505DB. Trots en sista placering anser testaren att LT-32DE9 har några fördelar så som att den är prisvärd och har en inbyggd hårddisk. Några kompromisser är tydliga då utseendet visar på funktionalitet snarare än design. Tv:n kunde också ha haft högre upplösning. Bildkvaliteten är som bäst med dvd och blu-ray. Ljudet klarar av att fylla ett mindre rum men man bör inte ha för stora förväntningar i övrigt menar testaren.

Källa: What video (GB) issue 341

Cnet

“Pictures look absolutely out of this world.”

Brittiska Cnet hittar många fördelar hos JVC LT-32DE9 och ger goda omdömen, men det finns några smärre brister som bör åtgärdas. Det är en stilfull design på apparaten och den erbjuder inspelningsmöjligheter vilket uppskattas. Det finns också bra med anslutningar men testaren saknar pc-anslutning. Med tanke på det låga priset överraskas testaren av bildbehandlingen som gör ett gediget jobb med att förbättra detaljåtergivning, färger och kontrast. Tyvärr räcker inte detta hela vägen då rörelsehanteringen och svärtan är undermåliga. Testaren tycker ändå att bilden är skarp med såväl hög- som lågupplöst material och att bilden har fin färgrespons.

Källa: Reviews.cnet.co.uk (GB)

Trusted reviews

“Superb colours”

Trusted reviews håller mer eller mindre med de övriga testarna när det gäller JVC LT-32DE9. Det är en riktigt bra tv när den gör sitt jobb, men den har vissa irritationsmoment som testaren gärna hade klarat sig utan. Bilderna har fantastiska färger, ljudkvaliteten är imponerande kraftfull och tillverkaren har lyckats riktigt bra med att implementera tv-mottagningen och inspelningsfunktionaliteten. Men sedan fallerar intrycket då svärtans respons är dålig och ger gråa platta bilder. Ett ytterligare problem uppstår när testaren inte finner någon pc-port och kan därför inte rekommendera tv:n till fullo.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta:

Produkt: JVC LT-32DE9
Typ: LcdStorlek: 32 tum
Upplösning: 1366x768 pixlar
Kontrast: 1100:1, 5500:1 (dynamisk)
Betraktningsvinkel: 178 grader
Responstid: 10 ms
Anslutningar (exempel): 3xhdmi, usb, 2xscart, digital media port, komponent, optisk ut
Övrigt: Pvr med 160 GB hårddisk, 2xdvb-t
Mått: 791x521x104 mm
Vikt: 13,5 kg

Tillverkare: JVC