Sök
JVC LT-32DA8

JVC LT-32DA8

Lågpris-tv med hyfsad kvalitet

2007-09-03

JVC LT-32DA8 är en boxergodkänd 32 tums lcd-tv med ett pris som tilltalar testarna. Kvaliteten är hyfsad även om färgåtergivningen ibland uppvisar brister.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 5/10 "Ful som stryk är den"
Ljud & bild "Ger en trevlig tv-bild"
What video 4/5 "Fair value for money"
Av review 7/10 "Decent price"
Gadgetspeak 3/5 "Nice clear sharp picture"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att tv:n har gott om anslutningar och att priset är relativt lågt. Designen anses inte vara den bästa och någon testare menar också att menysystemet är onödigt krångligt. Bildkvaliteten får godkänt men inte mer än så. Flera testare kommenterar att tv:n har problem med färgåtergivning och svärta. Två testare reagerar på att datorer endast kan anslutas via hdmi. Tv:n anses totalt sett vara okej på många områden, men sticker inte ut i mängden.

M3

"Ful som stryk är den"

M3 har testat totalt 11 lcd-modeller i budgetklassen och Samsung LE32R73BD blir bästa köp liksom bästa produkt. När det gäller JVC LT-32DA8 tycker testaren att designen lämnar mer att önska då den ser gammalmodig och tråkig ut. Anslutningarna som behövs finns och bilden är okej, men inte mer än så. Eftersläpningar uppstår då och då. Färgerna är godkända och detaljerna är riktigt bra. Kontrasten får väl godkänt. Det är egentligen eftersläpningarna som testaren ser som den största nackdelen och som gör att testarna tvekar över skärmens kvalitet.

Källa: M3 (SE) nr 3 2007

Ljud & bild

"Ger en trevlig tv-bild"

Enligt Ljud & bild råder det stora skillnader på bildkvalitet beroende på vilken anslutning man väljer. Vid vanlig tv-bild är bilden klar och tydlig men om man ansluter till dvd eller bluray som signalkälla blir bilden full av skuggor och detaljlös. Dessutom går det inte att få bilden ljusare. Menysystemet är svårt att förstå och kräver en inlärningsperiod. Fjärrkontrollen har många knappar men är enkel att lära sig. Ljud & bild testar även Grundig 32LXW, LG 32LLC55, Samsung LE32R86 och Sony KDL-32S2530.

Källa: Ljud & bild (SE) nr 6 2007

What video

"Fair value for money"

What video tycker att priset är rätt och noterar ett flertal tilltalande funktioner. Bildkvaliteten är överlag bra då bilden är skarp. Det finns dock vissa problem med svärta och olika färgskiftningar. Anslutningsmöjligheterna är goda även om möjligheten att ansluta datorn är begränsade. Menysystemet kan kännas svårnavigerat och fjärrkontrollen upplevs som plastig. Användarvänligheten anses ändå vara relativt hög. Inga eftersläpningar uppstår i bilden vilket beröms. Bilden är ljus och tydlig och ljudet är godkänt. Ingen perfekt tv, men mycket för pengarna.

Källa: What video (GB) nr 323 2007

Av review

"Decent price"

Av review uppskattar också prissättningen, men finner att tv:n ger en billig och plastig känsla. Testaren hade gärna sett en mer stilren design. Det finns gott om användbara anslutningar. En nackdel är att datorer endast kan anslutas via hdmi. Bilden är mestadels skarp och har fina detaljer, även om det kan bli lite problem med svärtan. Detta i sin tur gör att bilden kan upplevas som ganska platt och livlös. Färgåtergivningen är i övrigt mycket bra. Av review testar även LG 32LB1, Panasonic TX-32LXD70, Philips 32PF9641D, Samsung LE32R87BD, Sharp LC32RD2E, Sony KDL-32S2530 och Toshiba 32C3030 där Philips blir testvinnare. JVC kommer på 6:e plats.

Källa: www.avreview.co.uk (GB)

Gadgetspeak

"Nice clear sharp picture"

Gadgetspeak uppskattar de många anslutningarna. Installation och handhavande beskrivs också vara enkelt. Den medföljande manualen är mycket läsvärd då den detaljerat visar hur du kan få ut mest av din tv och de olika anslutningarna. Enheten är inte speciellt tung utan går lätt att flytta vid behov. Designen är tilltalande. Bilden är ljus och klar. Ljudet anses tydligt och bra.

Källa: www.gadgetspeak.com (GB)

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: JVC LT-32DA8 är en 32 tums lcd-tv med upplösningen 1366x760 pixlar. Tv:n har mottagare för det markbundna digitala tv-nätet och är boxergodkänd. Kontrasten uppges till 1200:1 och ljusstyrkan 500 cd/m2. Responstiden är 8 ms. Betraktningsvinkeln är 176 grader horisontellt och vertikalt. Ljudeffekt ger 12 watt. I anslutningsväg finns bland annat två scart, två hdmi och komponentingång. Utan bordsställ är vikten 14,5 kilo och måtten 800x545x99 mm.

Tillverkare: JVC