Sök
JVC LT-32C50BU

JVC LT-32C50BU

En klar förbättring

2005-07-05

JVC har tagit sig i kragen och förbättrat sin föregående LCD-modell, med ett väldigt lyckat resultat som följd om man får tro testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 16/20 "En av de beste"
HemmaBio 33/50 ”En modell som JVC lyckats bra med”
M3 7/10 ”Hög kvalitet så länge det är ljust”
PC World Norge “En meget sterk LCD-TV”

Vad tycker testarna?

Testarna menar på att detta är en mycket bra LCD-skärm. De är alla eniga om att återgivningen sker med mycket goda resultat och att JVC lyckats bekämpa de problem som föregående modell tampades med. Även om vissa smärre problem kvarstår så står sig modellen mycket väl i konkurrensen. Användandet är enkelt men vissa av testarna upplever menyerna som något lite för ologiska i sitt upplägg. Anslutningsmöjligheterna får även mycket bra kritik, men flertalet testare hade gärna sett en digital anslutning i form av DVI eller HDMI.

DVD & Hjemmekino

"En av de beste"

remote.

DVD & Hjemmekino tycker om att det går snabbt och bekvämt att komma igång med produkten, då det inte finns några större justeringar som måste göras för att komma fram till bästa bild och menyerna är enkla och logiska. Testaren imponeras av den låga pixel-responstiden som helt eliminerar utsmetning av bilden. Skärmen anses också vara väldigt ljusstark men kan ha problem med kontrasten och därför återges rent vitt och svart inte helt naturligt. När man kopplar skärmen till en progressiv DVD-spelare så gör den ett strålande jobb men den kan ha lite problem med vanliga tv-sändningar, främst då med detaljer lite längre bak i bilden där den verkligen får kämpa. JVC har lyckats få bukt på många traditionella LCD-problem och framställt en av de absolut bästa produkterna i kategorin.

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 2 2005
HemmaBio, nr 4 2005
M3, nr 5 2005
Till PC Worlds hemsida

HemmaBio

”En modell som JVC lyckats bra med”

HemmaBio anser att JVC lyckats väldigt bra med LT-32C50BU designmässigt och skriver vidare att även ljudet är riktigt bra. Bilden som skärmen producerar med vanliga tv-signaler anses vara en av de absolut bästa för LCD-skärmar och de digitala effekterna som finns att tillgå gör mycket för att få fram det bästa ur bilden. Det kan dock behövas en ordentlig koll i manualen innan man är helt på det klara hur allt fungerar, menar testaren. Det enda som skärmen upplevs ha problem med är svärtan, i övrigt är det en omfattande och naturlig bild som framställs.

M3

”Hög kvalitet så länge det är ljust”

M3 har gått igenom åtta olika skärmar och däribland korat Sony KLVL32M1 till bästa produkt. JVC klarar sig också bra och placerar sig på andraplatsen. LT-32C50BU anses ha en ren och stilfull utformning som ser riktigt bra ut när den står på foten. Anslutningsmöjligheterna beskrivs som mycket bra och bilden likaså. Det är en naturlig och stabil återgivning som skärmen anses bjuda på, men när ljus-intensiteten sänks går en hel del detaljer förlorade. Användandet förenklas av den väl utformade fjärrkontrollen men menyerna anses inte alltid vara logiska. Testaren summerar produkten som en riktigt bra tv-apparat med bra bild- som ljudegenskaper även om en digital videoingång saknas.

PC World Norge

“En meget sterk LCD-TV”

Norska PC World är nöjda att JVC har korrigerat det man ansåg vara de två största problemen med föregående LCD-apparater, nämligen kontrasten och ljusintensiteten. Detta har gett en väldigt klar bild-förbättring och när även priset tas i åtanke så är det verkligen en bra produkt, menar testaren. Skärmen anses även vara väldigt enkel att bruka och man uppskattar zde omfattande justeringsmöjligheterna. Anslutningarna har allt man kan önska i analog väg men en digital anslutning saknas även här av testaren. Utformningen är identisk med föregående modell och kanske inte en designbomb, men den är väl genomtänkt.

Cirkapris: 16500 kronor

Produktfakta: JVC LT-32C50BU är en LCD-skärm på 32 tum med en upplösning på 1366x768 pixlar och inbyggd TV-mottagare. Kontrastförhållandet är på 1000:1, ljusstyrkan uppgår till 500 cd/m2 och pixelresponstiden är 8 ms. Betraktningsvinkeln är angiven till 170 grader. Skärmen har två inbyggda högtalare med en effekt på 20 W. Funktioner omfattar bl.a. progressiv uppspelning, digital signalbehandling, picture-and-picture, delad skärm med bild och text-tv, osd-meny m.m. Anslutningar återfinns för RGB-Scart (2x), S-video, VGA och hörlurar. Skärmen har dimensionerna 834,1x567,7x107,5 mm och väger 17,3 kg.

Modell: JVC LT-32C50BU