Sök
JVC LT-26C50BU

JVC LT-26C50BU

God analog prestanda

2005-05-25

Testarna menar att skärmen presterar bra bild och ljud men saknar digitala ingångar vilket är ett betydande minus.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 59/100 “Guter Kontrast mit hellen Bildern”
Area DVD 4/6 “Erstaunlich natürliche Farbdarstellung”
Bild & Ljud Hemma 9/10 “Passar perfekt på de flesta väggar”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att skärmen uppvisar en riktigt bra bild med bra skärpa, kontrast och färgåtergivning. Dessutom har man goda möjligheter att ställa in dessa faktorer nästan hur man vill, vilket ökar upplevelsen ytterligare. Anslutningsmöjligheterna är visserligen goda, men samtliga testare saknar ingångar för DVI och HDMI och menar att JVC måste åtgärda detta på kommande modeller. Testarna menar annars att den sammanlagda prestandan är bra och tillsammans med en tilltalande förpackning kommer den antagligen mest att attrahera yngre köpare.

Video

“Guter Kontrast mit hellen Bildern”

JVC LT-26C50BU-remote

Video testar förutom JVC LT-26C50BU även Loewe Xelos A26, Sharp LC-26GA4E, Grundig Tharus LW68-9510, Hitachi 28LD5200, Philips 26PF9946 samt Thomson 27LB220B4. Testvinnare är Loewe Xelos A26 medan JVC LT-26C50BU hamnar på en delad femte plats med Philips 26PF9946. Testaren saknar DVI- och HDMI-ingångar vilket gör att digitala signaler hamnar lite på efterkälken. Dock behärskas analoga signaler bättre, och inställningarna går som en dans. Man kan inte spara sina favoritinställningar för ljudet, vilket testaren saknar. Bilderna saknar en riktigt högklassig skärpa och tv-bilder verkar vara något urvattnade. Dock är bilderna annars bra och homogena.

Källa: Video, nr 3 2005
Till Area DVDs hemsida
Bild & Ljud Hemma, mars 2005

Area DVD

“Erstaunlich natürliche Farbdarstellung”

Area DVD menar att skärmen övertygar mycket tack vare sin snygga design och det grundliga förarbetet. Till och med fjärrkontrollen har ett futuristiskt och solitt utseende. Teknologin DIST omvandlar i stort sett all information till progressiva signaler vilket gör att det färdiga resultatet blir snyggt och rent. Menyerna är snygga och översiktliga och man har möjlighet att ställa in precis de resultat man vill ha. Bilderna blir snygga och några eftersläpningar vid snabba rörelser på skärmen märker man inte. Skärpan är bra och detaljerna syns utan problem. Testaren saknar DVI- och HDMI-ingångar och menar att tillverkaren måste förbättra sig på det området.

Bild & Ljud Hemma

“Passar perfekt på de flesta väggar”

LT-26C50_bellini

Bild & Ljud Hemma testar förutom JVC LT-26C50BU även Philips 26PF9946/12, Grundig Xentia 26LW68-7410 samt Samsung LW26A33WX. JVC hamnar på delad första plats tillsammans med Samsung. Testaren noterar att skärmen har försetts med blå lysdioder som med all säkerhet tilltalar främst yngre köpare. Det är förhållandevis enkelt att få till stånd en riktigt bra bild och man behöver knappast förlora sig i menydjungeln. Kontrasten är bra och svärtan utmärkt samtidigt som synvinkeln är riktigt generös. Man har tillgång till två ljusinställningar, en vanlig och en för bakgrundsbelysning. Bakgrundsbelysningen är ett viktigt hjälpmedel för att åskådliggöra detaljerna i bilden på bästa sätt. Bilden är naturlig med en bra balans mellan ljus, kontrast och färger och inställningstiden kan hållas på ett minimum. Testaren hade gärna sett en DVI-ingång, men har annars ingenting att anmärka på.

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: JVC LT-26C50BU är en 26-tums LCD-TV med W-XGA-panel (1366x768 pixlar). Kontrastförhållandet är 1000:1, ljusstyrkan är 500 cd/m2 och vidvinkeln är 170 grader. Skärmen har Digital Image Scaling Technology vilket innebär bild med hög upplösning. Kärnkomponenterna är högprecisions I-P omvandlare och formaterare och stödkomponenterna är Super DigiPure, dynamisk bildstyrning, färgstyrning och Dynamic Black Level Control/Gamma Curve Control. Vidare har skärmen bland annat 1-tuner PAP, delad skärm med text-tv och bild, bredbildslägen, färgtemperaturjustering, A2/NICAM stereo, 20 W RMS totalt från Front 2 Oblique konhögtalare, BBE ljudsystem, Active Hyper Bass, NTSC-avspelning, PAL Progressive och NTSC Progressive basbandingång. Skärmen har två scart-ingångar, varav en är RGB-ingång, AV in/ut och den andra är RGB-in, s-video in, AV-in/ut/TV link. Dimensionerna är 65x83x30 cm och vikten 19,7 kg.

Modell: JVC LT-26C50BU