Sök
JVC LT-17E31

JVC LT-17E31

Konkurrenskraft

2004-08-12

LT-17E31 är en snygg LCD-TV med genomsnittliga funktioner och anslutningar. Uppskattat är att skärmbilden kan delas upp i text och bild samt den inbyggda FM-tunern.
Betyg
4/5
4,5/5
8/10

Vad tycker testarna?

LT-17E31 har trevlig formgivning och står stabilt. Av en testare utnämns den till Best Buy men alla är inte helt övertygade. Man har sett bättre skärmbild, därmed inte sagt att denna skulle vara dålig. Svärtan kunde kanske vara bättre och ibland har den svårt att hänga med vid hastiga rörelser. Bilden är svår att justera till några förbättringar enligt en testare. Om anslutningarnas placeringar råder delade meningar. LT-17E31 står sig ändå väl i konkurrensen.

Home Cinema Choice testar två 17-tumsskärmar: LG KZ-17LZ21 samt JVC LT-17E31. LT-17E31 utnämns till Best Buy. Den anses också vara snyggast men i gengäld har LG:s produkt en inbyggd DVD-spelare. Båda är lätta att ansluta till PC. JVC har en extra scartanslutning samt anslutning för subbas vilket LG saknar, men väger upp det med fler anslutningar. I övrigt är apparaterna jämförbara i fråga om utrusning. OSD menyerna är användarvänliga. LG:s integrerade dvd-spelare gör den till en bra allt-i-allo-produkt men som TV överträffar den inte JVC LT-17E31 med dess högre bildkvalitet. Kontrasten är mycket bra och färgerna levande. Ljudkvaliteten är jämförbar. LT-17E31 har klar och tydlig ljudåtergivning vid låga nivåer men ljudbilden framstår som tunn vid hög volym.

Källa: Home Cinema Choice, July 04
HemmaBio, nr 6 2004
What Hifi, June 2004
PC för alla, nr 6 2004

HemmaBio testar sju LCD-skärmar. Helhetsintrycket av LT-17E31 är ”trevligt”. Den har enkel formgivning men är relativt tung och stabil för sin storlek. Handtaget på baksidan gör den lätt att hantera. Anslutningarna sitter lite trångt men går att hantera. Bilden är lagom skarp vilket placerar skärmen i testets toppskikt. Svärtan är dock inte fullkomlig och går inte heller att förbättra. Hämtas signalen via RGB upplevs problem med rödstick. Ljudet är detaljerat och skarpt men basen är i klenaste laget. Testaren tycker också att det brister i betraktningsvinkel men på det hela taget får skärmen godkänt.

What Hifi tycker att LT-17E31 har trevlig formgivning. Den är lätt att justera för bättre betraktningsvinkel. OSD-menyerna är enkla och intuitiva. Installationen är problemfri tack vare den automatiska kanalprogrammeringen. Bildkvaliteten får godkänt, men det går att hitta bättre skärmar. Sämst är färgbalansen med blek svärta. Detaljåtergivningen får godkänt, särskilt då bilden hämtas från DVD-spelare. Som TV har modellen svårt med hastiga rörelser och spökeffekter, vilket inte är ovanligt. Priset är högt men man får en snygg och bra skärm för pengarna menar What Hifi.

PC för alla testar sex skärmar. Testaren gillar formgivningen och tycker att anslutningarna är väl dolda så att man slipper se sladdarna. Bildkvaliteten är bra och apparaten svarar snabbt på knapptryckningar. Bra bild med signaler från DVD och TV. Den gör sig inte lika bra som monitor men ger även då ett gediget intryck. Installationen var lite knepig och krävde en del justering av inställningarna för att uppnå önskad bildkvalitet. Trots detta lyckades man inte komma helt till rätta med färgbalansen. Betrakningsvinkeln får fullt godkänt. LT-17E31 är ett bra val för de som i första hand vill ha en TV, men som också vill använda sin skärm för PC. Dell W1700 utnämns till bäst i test, men också LT-17E31 rekommenderas.

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: 17 tums widescreen LCD-tv med upplösningen 1280x768 pixlar. Kontrastförhållande på 400:1 och ljusstyrka på 450cd/m2. Stereohögtalare med 6 watt uteffekt. LT-17E31 har inbyggd tuner och anpassar bildformatet automatiskt. Skärmytan kan delas mellan text-tv och bild. 15-stifts PC ingång, s-video och hörlursutgång. Enligt tillverkaren uppgår tittvinkeln till 176 grader. LT-17E31 levereras med justerbart bordsställ, väggfäste finns som tillval. Mått 465x363x112. Vikt 7,3 kg.

Modell: JVC LT-17E31