Sök
JVC HV-32D25EU

JVC HV-32D25EU

Knivskarpa klubben

2003-03-13

När den vanliga TV-bilden inte längre räcker finns flera alternativ med teknik för högre upplösning. JVC:s nya flaggskepp på TV-marknaden får bra till mycket bra testbetyg.
Testkälla Kommentar
Ljud & Bild "Det handlar om nyanser"
DVD & Hjemmekino "Fantastiske bilder"
Video "Guter Klang"

Vad tycker testarna?

Testarna uppskattar JVC:s lyckade försök att slå sig in på marknaden för högupplöst TV. En testare vrider på lite extra skärpa för att bli nöjd med bildkvaliteten. Testare två drar slutsatsen att bilden är mjukare i jämförelse med Philips Pixel Plus, men att den samtidigt inte är lika brusbenägen. Skillnaderna mellan teknikerna för högupplöst bild är ganska liten och det är upp till var och en att välja sin favorit, tycks de flesta mena.

Ljud & Bild

"Det handlar om nyanser"

Ljud & Bild skriver att då JVC HV-32D25EU använder DIST-teknologi ger den betydligt bättre bild än de flesta andra apparater. Bilden är dock inte riktigt lika skarp som med Philips Pixel Plus. Det behövs god insignal för att det ska bli en bild som visar vad apparaten kan, men JVC:s teknik kan förbättra en sämre signal effektivare än Philips. Detta innebär att man inte riskerar lika mycket brus. Man kan dock upptäcka en viss hackighet i rörelser men det kännetecknar TV- apparater som jobbar över 75 hz. Färgåtergivningen tilltalar och i en jämförelse med Philips är den snäppet bättre menar testaren, som avslutar med att de små skillnaderna teknologierna sinsemellan är en smaksak hos betraktaren även om testaren föredrar den lite skarpare bilden hos Philips.

Källa: Ljud & Bild nr 1-2 2003
DVD & Hjemmekino nr 1 2003
Video nr 3 2003

DVD & Hjemmekino

"Fantastiske bilder"

DVD & Hjemmekino testar tre dyra TV som alla lovar extra hög upplösning och bildkvalitet. Enligt testaren sänker JVC sina egna tidigare flaggskepp med lanseringen av HV-32D25, men samtidigt är det tydligt att JVC vet att det ska till en hel del för att knuffas med Sony och Philips. Stillbilder har en otrolig skärpa men samtidigt är det mestadels rörliga bilder som ska bedömas. I autoläget väljer testaren att öka skärpan för att lyfta fram detaljerna, trots detta uteblir brus och andra artefakter. Den har inte samma intensitet i gröna färger som Philips men matchar den blå kanalen. I slutändan placeras HV-32D25 på tronen framför Sony KV-32FQ80 och Philips 32PW9767 som får 87 respektive 90 poäng. JVC kniper förstaplatsen med totalt 93 poäng av 100 möjliga.

Video

"Guter Klang"

Tyska Video genomför ett lite mer omfattande test med totalt 7 apparater i samma prisklass. JVC HV-32D25 placerar sig på fjärde plats efter vinnaren Grundig MFW 82-430/8, Thomson 32 WX 610S och Sony KV-32FQ80E. JVC får beröm för ljudkvalitet och för att TV:n är lättanvänd, däremot är bilden i testarens ögon inte i klass med de tre bästa. Besegrade av JVC blir bland andra Philips PW8887. Testvinnande Grundig erhåller betyget 72 av 100 av Audio.

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: JVC HV-32D25EU är en 75 hz TV med högupplöst bild tack vare DIST (Digital Image Scaling Technology) som räknar fram fler linjer och punkter i bilden. Bilden är 33 tum stor med ett bildformat på 16:9. Digitalt kamfilter samt Dolby Digital och Dolby ProLogic. Musikeffekten är på 3x25 W och tre högtalare samt subwoofer ingår. Det finns 3 SCART-kontakter varav 2 RGB. Komponentingång och digital audioingång (koaxial och optisk). I fronten finns anslutning för S- Video. Måtten är 946(B)x562(H)x551(D) mm. Vikten är 58 kg. Ställ finns som tillval.

Modell: JVC HV-32D25EU