Sök
JVC AV-32X37

JVC AV-32X37

Bra, men inte perfekt

2003-12-22

JVC AV-32X37 är en 100 hertz bildrörs-TV som väcker känslor. TV:n får beröm för snygg design och fin bild till lågt pris, men erhåller även mindre positiv kritik för tydliga geometrifel.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Entertainment 4/5 “A good set”
Home Cinema Choice 4/5 “JVC’s best 100Hz TV for yonks”
M3 4/10 ”Det ser för taskigt ut”

Vad tycker testarna?

Testarna har delade åsikter om denna TV. Två av testarna är eniga om att detta är en mycket bra TV. Den tredje testkällan sågar dock AV-32X37 vid fotknölarna. Det som alla testare uppskattar är att den visar upp en fin bild, även då signalkällan är svag, och att den har bra design. Det som är mindre bra är att bilden tenderar att bli för mjuk samt att den har problem med linjegeometrin.

Home Entertainment

“A good set”

Home Entertainment har gjort ett jämförande test mellan fem 32 tums widecreen-TV. Samsung WS32Z4, Toshiba 32ZD26, Panasonic TX-32PS12, JVC AV-32X37 samt Sony KV32FX68. Testaren anser att JVC har skapat en design som gör att användaren kan koncentrera sig på vad TV:n visar istället för hur utsidan ser ut. TV:n uppvisar en mycket fin bild, även i de fall då signalstyrkan är svag. Prestandamässigt anser testaren att JVC AV-32X37 är bra, även om den inte hanterar hudtoner lika snyggt som Thomson och Sony. Ljudmässigt finner testaren att standard-Nicamljudet låter riktigt hyggligt, men varnar för att använda surroundljudet vid filmvisning då dialoger tenderar att suddas ut när ljudbilden breddas. Överlag anser testaren att AV-32X27 är en trevlig skapelse och i sammanfattningen hamnar den på tredje plats. Toshiba utses till testets bästa köp medan Sony blir testvinnare med utmärkelserna Editors’ choice samt buy with confidence.

Källa: Home Entertainment, nov 2003
Home Cinema Choice, aug 2003
M3, nr 10 2003

Home Cinema Choice

“JVC’s best 100Hz TV for yonks”

Home Cinema skriver att det finns många bra TV-apparater i detta segment, men är nyfikna på JVC AV-32X37 då priset bedöms vara mycket fördelaktigt. Utseendemässigt menar testaren att denna modell är mycket lik sina föregångare, men då denna design är svårslagen finns det ingen direkt anledning för JVC att byta koncept. Användarmässigt får AV-32X37 högt betyg, menyer beskrivs vara väl organiserade och fjärrkontrollen har hög funktionalitet. JVC bjuder på mycket extragodis i form av inställningsmöjligheter och bildförbättringssystem. Testaren är förvånad över att en TV i detta prissegment kan erbjuda sådana funktioner. JVC har genom åren haft problem med bilden på sina 100 Hz-modeller men med 32X37 har man gjort stora framsteg. Bilden anses överlag fin men den tenderar att bli mjuk, speciellt i förhållande till skarpa bilder från Panasonic och Philips motsvarande modeller. Detta till trots utser testarens 32X37 till den hittills klart bästa 100 Hz-modellen från JVC.

M3

”Det ser för taskigt ut”

M3 har gjort ett jämförande test mellan Samsung WS32Z10, Thomson 32WB842, Philips 32PW9528, JVC AV-32X37 samt Panasonic TX-32PD30F. JVC utses här till testets besvikelse. Standardinställningarna på TV:n levererar en bild som testaren beskriver som ”rutten”. Testaren är mycket missnöjd med hur TV-bilden böjer sig både vid högre och lägre ljusstyrka. Rent praktiskt skriver testaren att detta inte syns så mycket i en mörk film som Gladiator, men väggar och hus i den ljusare filmen Monsters Inc ser böjda ut. Färghanteringen är det bättre ställt med och fjärrkontrollen anses vara testets bästa, men detta räcker inte långt när testresultatet summeras. Bästa TV i testet blir Philips som både får utmärkelserna bästa köp samt bästa produkt.

Cirkapris: 12500 kronor

Produktfakta: JVC AV-32X37 är en 100 Hz 32 tums widescreen-TV. Modellen har digitalt kamfilter samt JVC:s bildförbättringssytem Digipure Pro samt Natural Scan. TV:n hanterar progressiv scan för NTSC samt delad skärm för text-tv och vanlig tv. AV-32X37 har automatiskt byte av bildformat. TV:n är utrustad med Nicam stereoljud samt 3D Cinema Sound, musikuteffekt 2x10 Watt. Anslutningsmässigt erbjuds tre SCART varav två RGB, i fronten finns även kontakter för audio/video, S-video samt hörlursuttag. TV:n har barnlås samt insomningstimer, dess mått är (BxHxD) 948x562x554 mm och vikten 53 Kg.

Modell: JVC AV-32X37