Sök
Hyundai HLT-42V2FH

Hyundai HLT-42V2FH

Välpresterande budgetmodell

2008-06-23

Hyundai HLT-42V2FH med full hd-upplösning håller god kvalitet enligt majoriteten av testarna. Bilden och prestationen anses vara god med tanke på prislappen.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 5/6 "Feta bilder"
Hjemmekino 5/6 "Fin balanse i bildet"
M3 Hemmabio 5/10 "Varken bild eller finesser imponerar"

Vad tycker testarna?

Testarna är oeniga, två anser att man får mycket tv för pengarna medan en annan anser att den känns plastig och klumpig. De som gillar modellen anser att bilden är skarp och detaljrik med bra svärta. Den negativa testaren placerar tv:n sist i sitt jämförande test och håller inte alls med om att bilden är bra utan tycker helt tvärtom.

Bild & ljud hemma

"Feta bilder"

Bild & ljud hemma har gjort ett jämförande test mellan fyra 42-tummare och förutom Hyundai HLT-42V2FH är även DMTech LM-42X, ATEC AV241DS och QPVision LD4280 testade. Vinnaren i testet blir QPVision och Hyundais tv hamnar på andraplats. Tv:n anses ha en skarp och detaljerad bild med god svärta som fungerar utmärkt vid visning av filmer med mörka partier. Testaren har problem med gulstick som ger en onaturlig färg på gräs och träd samt vita moln och ljusa områden. Ljudet beskrivs som medelmåttigt och basen och diskanten beskrivs som undermålig. Slutbetyget blir trots detta gott och Bild & ljud hemma rekommenderar tv:n med stämpeln "Bra köp".

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 2 2008

Hjemmekino

"Fin balanse i bildet"

Norska Hjemmekino tycker att Hyundais tv presterar bra överlag och med tanke på det billiga priset bedöms bilden vara mycket fin med god bildbalans, svärta och detaljrikedom. Men det krävs att man sitter mitt framför tv:n då testaren menar att betraktningsvinklarna kunde vara bättre. Testaren tycker även att den fungerar utmärkt att ha som datorskärm. Till nackdelarna hör hackig panorering, få manuella inställningar när det gäller färger och design som inte är särskilt tilltalande, förklarar testaren.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 5 2008

M3 Hemmabio

"Varken bild eller finesser imponerar"

M3 Hemmabio har gjort ett jämförande test mellan 13 olika tv-apparater. Hyundais tv hamnar på en delad sistaplats och vinnare i testet blir Sonys Bravia KDL-40W3000. Testaren tycker att Hyundais tv ser riktigt ful ut med dess plastiga utseende och stora ram. De blir positivt överraskade när väl bilden kommer igång. Skärpan är bra, det försvinner dock en del detaljer eftersom bottensvärtan är begränsad. Bilden tenderar även att bli lite brusig och ryckig vilket sänker helhetsintrycket. Menysystemet beskrivs som enkelt, vilket är negativt, då det begränsar användaren att göra egna färginställningar. Avslutningsvis skriver testaren att inte ens det låga priset gör tv:n köpvärd.

Källa: M3 Hemmabio (SE) Våren 2008

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: En 42 tum stor lcd-tv med upplösningen 1920x1080, panelkontrast på 800:1 och ljusstyrka på 550 cd/m2. Responstiden uppnår 8 ms. Bland tillgängliga anslutningar finns vga, 2xscart, komponent, två hdmi, 2xkomposit, hörlur. Tv:ns högtalare har en wattstyrka på 8 och den har betraktningsvinklarna 178 både horisontellt och vertikalt. Måtten med stativ är 1060x300x785 mm och vikten är 27 kg.

Tillverkare: Hyundai