Sök
Hitachi UT42MX70

Hitachi UT42MX70

35 mm tv

2008-10-31

Hitachi UT42MX70 är en tunn full hd-tv som får beröm för mycket bra bildkvalitet. På grund av tjockleken saknas dock en del funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 5/5 "Ultra-thin goes supersize"
Home cinema choice 4/5 "In this case Ultra Thin really means something"
Trusted reviews 9/10 "It's definitely the thinnest"

Vad tycker testarna?

Testarna är rörande överens om att Hitachi UT42MX70 verkligen är ultratunn. De tycker även att den levererar bildkvalitet som är i absolut toppklass. Att den saknar inbyggd tv-mottagare och en del anslutningsmöjligheter upplevs inte som ett problem. Ingen testare har lagt så stor vikt vid det ljudmässiga, då tv:n ändå troligtvis kommer att anslutas till någon typ av surroundsystem.

What video

"Ultra-thin goes supersize"

Hitachi UT42MX70 1Brittiska What video skriver att Hitachi UT42MX70 med sin tunna konstruktion är så elegant som en tv kan bli. Testaren konstaterar att den stora uppoffringen för att kunna få tv:n så tunn är att de valt att inte ha en inbyggd tv-mottagare och att den har minimalt med anslutningar. Tv:n är väldigt enkel att sköta, då den inte har så mycket knappar och funktioner. Bilden beskrivs som superb och detalj- samt färgåtergivning imponerar. Ljudet är helt okej med tanke på förutsättningarna men det förutspås att många köpare ändå har ett separat ljudsystem.

Källa: What video (GB) nr 339

Home cinema choice

"In this case Ultra Thin really means something"

Home cinema choice konstaterar att Hitachi UT42MX70 är en tv som verkligen lever upp till epitetet ultratunn. Testaren menar att det kan vara ett problem för en del att ingen tv-mottagare är inbyggd, men att detta även kan tilltala en annan sorts kunder. Bildkvaliteten beskrivs som helt fantastisk och bland det bästa som skådats på en platt-tv. Alla mer eller mindre vanliga fel, anses lysa med sin frånvaro. Den enda bristen som hittas är små problem med återgivningen av svärta.

Källa: www.homecinemachoice.com (GB)

Trusted reviews

"It's definitely the thinnest"

Hitachi UT42MX70 3Trusted reviews menar att Hitachi UT42MX70 är en av de tunnaste tv-modellerna de har sett. Tv:n anses ha en otroligt stilig design och ger ett väldigt fint första intryck. Testaren accepterar att man har lyft ut tv-mottagaren från tv:n och har inget negativt att säga om avsaknad av anslutningsmöjligheter. Bildmässigt bedöms tv:n hålla allra högsta klass och även betraktningsvinkeln är mer än väl godkänd.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 22500 kronor

Produktfakta: Hitachi UT42MX70 är en ultratunn full hd-lcd på 42 tum med upplösningen 1920x1080 pixlar. Ljusstyrkan är 450 cd/m2, kontrastförhållandet 1300:1 (dynamiskt 10000:1). Bland ingångarna återfinns en hdmi-ingång samt en 15 pin d-sub-anslutning. Högtalarna har en effekt på 6x2 watt rms. Måtten på skärmen, utan stativ, är 1036x678x35 mm och vikten är 18 kg. Med stativ blir måtten 1036x724x310 mm. Det angivna priset baseras på brittiska cirkapriser.

Tillverkare: Hitachi