Sök
Hitachi L37X01

Hitachi L37X01

Snygg tv med full hd

2008-06-13

En 37 tums lcd-tv med full hd-upplösning som bland annat levereras med motordrivet ställ och universalfjärrkontroll. Bildkvaliteten är bra men påverkas negativt av kontrastförhållandet.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "A solid performer"
What video 4/5 "Average black levels"
Video 78/100 "Weiß überstrahlt häufig"
Trusted reviews 7/10 "Reasonably opulent looking"
Av review 7/10 "Presses the right connectivity buttons"

Vad tycker testarna?

Testarna berömmer tv:n för sina goda anslutningsmöjligheter och det anses vara en mycket väldesignad lcd-tv. Bildförbättringsteknikerna uppmärksammas dels för att de normalt bara finns i Hitachis dyrare modeller, men också för att de verkligen fungerar. Bildkvaliteten är mycket bra när det kommer till skärpa, detalj och brus men det totala intrycket försämras av problem med kontrasten. Ljudet uppges vara ok för tv-sändningar men är inte vidare engagerande.

What hifi

"A solid performer"

I en jämförelse mellan sju olika 37 tummare så placerar What hifi Sony KDL-40W3000, Panasonic TX-37LZD70 och Toshiba 40XF355D i topp. Hitachi L37X01 hamnar först på delad tredjeplats tillsammans med Samsung LE40F86. Hitachis bidrag uppges producera skarpa och detaljerade bilder med både dvd och hd men färgerna anses vara något matta. Dessutom så saknas de fina detaljerna i mörka partier av bilden. Testaren berömmer de goda anslutningsmöjligheterna och skriver att produkten har en snygg design. Det motoriserade stället är en rolig funktion men kanske inte så nödvändig rent praktiskt. Övriga deltagare i testet var LG37LF75, Polaroid TLU-03723.

Källa: What hifi (GB) april 2008

What video

"Average black levels"

När What video granskar Hitachi L37X01 så blir omdömet att det är en lcd med mycket god bildkvalitet. Dock med undantaget att färgerna är något bleka med mörka scener vilket uppges bero på att kontrastförhållandet inte är det bästa. Rörelser hanteras utmärkt och bildförbättringsprogrammet Picture Master HD uppges få ut all information från hd-signaler. Ljudmässigt så duger högtalarna mer än väl till vanligt tv-tittande men någon bas är det inte tal om. I övrigt så anses det vara en snygg skärm med utmärkt anslutbarhet. Testaren tittar på ytterligare fyra lcd-tv och utser Panasonic TH-37PX80 till bästa produkt. Hitachis bidrag hamnar på andra plats tillsammans med LG 37LT75. Övriga produkter var Philips 37PFL5522D och Samsung LE37R87BDX.

Källa: What video (GB) nr 333

Video

"Weiß überstrahlt häufig"

Video skriver att L37X01 är generöst utrustad och nämner de omfattande anslutningsmöjligheterna, universalfjärrkontrollen samt det motoriserade stället. Prestationsmässigt anses ljudkvaliteten inte vara den bästa. Högtalarna klarar inte vidare höga volymer innan brus börjar uppträda. Analoga bildsignaler ger en ordentlig bild som är både skarp och med ordentliga färger. Digitala källor uppvisar däremot något urtvättade färger då bilden är väldigt ljus. Det specifika bildförbättringsprogrammet för hd gör ett bra jobb för att förstärka skärpan men får inte bort problemet med ljusa scener. Frånsett detta problem så är detta en mycket bra skärm, menar Video.

Källa: Video (DE) nr 5 2008

Trusted reviews

"Reasonably opulent looking"

Detta är en lcd-tv med ett intetsägande utförande menar Trusted reviews som hade önskat ett mer kurvigt utseende. Dessutom så tycker testaren att det motoriserade stället gör att teven blivit något tjock mätt med dagens standard. Anslutningsmöjligheterna är föredömliga och testaren menar att tillverkaren inte sparat på krutet när det kommer till bildförbättringstekniker. Med hd-material så producerar tv:n mer skärpa och findetalj samtidigt som bruset är mycket låg. Testaren skriver att L37X01 är bättre på de parametrarna än alla full-hd lcd som de tidigare testat. Men även här noterar testaren att kontrasten inte är i klass med resten av bilden vilket resulterar i att mörka bilder som ser ganska platta ut samtidigt som färgpaletten påverkas. En billig tv som visar tecken till klass men som dessvärre grumlas av den dåliga kontrasten.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Av review

"Presses the right connectivity buttons"

Av review noterar att Hitachi bakat in mycket teknik som vanligtvis bara återfinns i dyrare modeller. Även här så noteras att färgerna ibland återges något urtvättade samtidigt som mörka scener tenderar att bli gråaktiga istället för svarta. Och likt ovan så tros det bero på ett medelmåttigt kontrastförhållande. Ljudmässigt gör tv:n ett bra jobb men utmärker sig inte på något sätt. En helt duglig tv med attraktiv prissättning men inte banbrytande på något vis, avrundar Av review. Testaren tittar på ytterligare tre apparater och utser Panasonic TH-37PX80 till bästa produkt. Tvåa blir LG 37LT75, Hitachis bidrag trea och Philips 37PFL5522D hamnar sist.

Källa: www.avreview.co.uk (GB)

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Hitachi L37X01 är en lcd-tv på 37 tum med full hd-upplösning på 1920x1080 pixlar. Den har dynamisk kontrast på 8000:1 och ljusstyrkan är 530 cd/m2. Det finns tre hdmi-ingångar, tre scart, komponentingång, kompositingång, ingång för ljud i stereo samt digital ljudutgång. Produkten har också usb-ingång och sd-kortläsare för återgivning av jpeg-bilder.Högtalarna har en styrka på 10+10 watt. Digital tv-mottagare finns ombord och L37X01 kommer med ett motordrivet ställ samt universalfjärrkontroll. Måtten är 927x684x366 millimeter och vikten 26 kilo med stativ.

Tillverkare: Hitachi