Sök
Hitachi CL32PD2100

Hitachi CL32PD2100

Liten plasma för TV och PC

2002-02-12

Hitachi CL32PD2100 är en 32 tum stor plasmaskärm tänkt för TV och PC. Två testare är inte speciellt imponerade, men övriga ger tummen upp för mångsidighet och bildkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 4,5/5 "Geometry is predictably perfect"
Home Cinema Choice 4,5/5 "A stunningly attractive proposition"
Home Entertainment 3/5 "The picture has a green colour cast"
Essential Home Cinema 3/5 "Limited connectivity"

Vad tycker testarna?

Tre testare är mycket nöjda med Hitachi CL32PD2100:s bild och kan inte finna några gröna nyanser, vilket annars är ett vanligt problem för skärmar av den här typen. En annan testare har inte samma tur i detta avseende. Vissa anser att detta är en av de bästa plasmaskärmarna på marknaden när det gäller bild, medan andra är något mer återhållsamma med berömmet. Ljudsystemet får tummen upp av samtliga och anses bättre än hos de flesta plasmaskärmar.

What Video & TV

"Geometry is predictably perfect"

What Video & TV anser att Hitachi CL32PD2100 klarar sig bättre än de flesta plasmaskärmarna på marknaden idag och bilden verkar skarpare än vad den angivna kontrasten på 300:1 antyder. Svarta områden kan upplevas som något grå istället för svarta, men ljusa partier formligen lyser av briljans och färgglädje. Färgerna ser naturliga ut, mer så än hos andra plasmaskärmar, och när testaren kopplar in sin dator fortsätter Hitachin att briljera. Det inbyggda ljudsystemet ger ifrån sig mycket mer ljud än vad man kan förvänta sig och det bästa är att ljudet inte förlorar sin klarhet vid högre volymer. Allt som allt en mycket bra och trevlig TV.

Källa: What Video & TV, Dec 2001
Home Cinema Choice, Dec 2001
Home Entertainment, Jan 2002
Essential Home Cinema, nr 10 2002

Home Cinema Choice

"A stunningly attractive proposition"

Home Cinema Choice är också imponerade av Hitachi CL32PD2100. Testarna konstaterar att tillverkaren nästintill lyckats helt med att ta bort de klassiska svagheter som plasmaskärmar brukar lida av. Inga utsmetade områden, gröna nyanser eller ”bandningseffekter” står att finna i bilden. Färgerna är naturliga och livfulla, och speciellt ljusa scener fullkomligt sprudlar av liv. Mörka områden lider dock av den låga kontrasten på 300:1. Svart tenderar att bli grått och mängden visuell information minskar något jämfört med ljusa partier. Men det blir aldrig dåligt utan är för det mesta helt utmärkt. Ljudsystemet presterar mycket bättre än förväntat och högtalarna låter som ett par Bang & Olufsen, tycker HCC. Hitachi CL32PD2100 är dyr men om inte pengar är ett problem så är den om inte annat perfekt för att imponera på omgivningen med.

Home Entertainment

"The picture has a green colour cast"

Testarna vid Home Entertainment har inte samma åsikt som föregående testare utan här upptäcker man en grön skugga i bilden som inte går att få bort. Människorna på bilden ser ut att vara smått sjuka och färginställningarna lämnar även i övrigt en hel del att önska. Antingen får man delikata färger med suddiga skuggor, eller så får man kristallklara färger som gör att allting ser ut som en tecknad film. Ljudsystemet anses dock prestera bättre än vad vanligt hos plasmaskärmar, och speciellt röster framförs bra. Testarnas slutsats är att det nog finns en hel del att förbättra hos Hitachi CL32PD2100.

Essential Home Cinema

"Limited connectivity"

Essential Home Cinemas testare tycker att Hitachi CL32PD2100 är enkel att ställa in. TV:n presterar bra när man matar in en DVD-signal. Bilden är lite mjuk i kanterna, men inte så att det stör. Svarta partier är något gråa, men det är inget stort problem. Ljudsystemet är OK men testaren tror inte det finns någon som köper en TV i den här prisklassen utan att ha ett

Cirkapris: 75000 kronor

Produktfakta: Hitachi CL32PD2100 är en 32 tums 16:9 plasmaskärm avsedd att användas som en vanlig TV och som datorskärm. Den har Nicamljud, screen wipe (ser till så att högintensiva bilder inte bränns fast i skärmen), automatisk kontrast 300:1, kompensering för indirekt ljus, LTI, CTI på/av, ViewLink, inställning av färgvärme, multipla widescreen-lägen, sovtimer, text-TV, 160 graders bildvinkel. Skärmen saknar fläkt och är därför tyst. Högtalarna drivs med en stärkare på 2x10 W. När man kopplar in enheten till en PC fås upplösningen 852x1024 pixlar. Boxen som hör till skärmen har tre SCART-ingångar varav två RGB, kompositvideo samt S-Video in och ut, stereoljud, digital video och SVGA in. På panelen finns förstegsutgång till bas samt videoingång. Enheten väger 28 kg och måtten är 974x578x90 mm.

Modell: Hitachi CL32PD2100