Sök
Hitachi 55PMA550

Hitachi 55PMA550

Suverän stor plasmaskärm

2005-06-01

En stor 55-tums plasmaskärm som har en suveränt bra bild utan kornighet. Plasmaskärmen får höga betyg rakt igenom.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 5/5 “It´s gorgeous”
What Video and Widescreen TV 5/5 “First-rate performance”
What Home Cinema 90/100 “Plasma Jackpot”

Vad tycker testarna?

Testarna ger Hitachi 55PMA550 höga betyg rakt igenom. Speciellt är det den suveräna bilden med verklighetstrogna färger, fin detaljnivå och bra svärta som får beröm. Bilden får därigenom en nästintill tredimensionell karaktär. Bäst bild får man via progressive scan eller en high definition källa. Även ljudet får bra betyg och de nackdelar som finns är att bildkvalitén blir dålig när man har en dålig källa och att den saknar TV-tuner. Trots detta är det den bästa stora plasman som har producerats enligt testarna.

Home Cinema Choice

“It´s gorgeous”

55pma550e-1

Home Cinema Choice skriver att Hitachi med sin 55PMA550 tar över tronen för stora plasmaskärmar. De tycker att skärmen är jättesnygg med sin svarta jätteskärm och de silvriga kanterna. Den saknar inbyggd TV tuner men det kanske beror på att skärmen helt enkelt är för bra för en så pass dålig insignal. Operativsystemet får beröm för att vara enkelt trots att det finns massa inställningar att välja mellan. Bilden får högsta betyg med väldigt verklighetstrogna färger. Detta förstärks av att skärmen klarar av att visa helsvarta partier på ett suveränt sätt. Tillsammans med den fina detaljrikedomen gör det att det finns ett djup i bilden. Bilden blir dock sämre via en digital källa med låg bitrate eller via komposit ingången. Testaren avslutar med att säga att detta är Hitachis bästa skärm hittills och att bilden med en progressive scan DVD eller en HD källa är suveränt snygg.

Källa: Home Cinema Choice, okt 2004
What Video and Widescreen TV, nov 2004
What Home Cinema, nov 2004

What Video and Widescreen TV

“First-rate performance”

What Video and Widescreen TV tycker att 55PMA550 är en riktigt snygg TV som man har bråttom att slå på och få testa. Skärmen klarar av att hålla temperaturen utan fläktar vilket gör den väldigt tyst. Färgåtergivningen är extremt naturlig, bilden har bra färgmättnad och är levande. Även svärtan är bra vilket gör att bilden blir den bästa som presterats av en stor skärm. Detaljerna är suveräna och e-ALiS tekniken gör att den obligatoriska kornigheten från plasmaskärmar inte finns där. Vid tester med en high-definition källa blir bilden så nära perfekt som är möjligt. Även ljudet som presteras får beröm medan avsaknaden av TV-tuner är det enda negativa med plasmaskärmen.

What Home Cinema

“Plasma Jackpot”

What Home Cinema ger även de Hitachi höga betyg. Testaren tycker att plasmaskären är riktigt snygg och har de anslutningar som behövs förutom möjligen en TV-tuner. TVn får beröm för bildinställningsmöjligheterna som är välgenomtänkta. Bilden är förstklassig med suverän färgintensitet och fina detaljer. Testaren är imponerad av svärtan som är bra även samtidigt som andra delar av skärmen visar en väldigt ljus scen. De fina detaljerna gör att bilden i det närmaste blir tredimensionell. Skärmen klarar även av att hantera de traditionella plasmaskärmsproblemen med kornighet och färgbandning på ett suveränt sätt. Enda nackdelen med skärmen är att den inte hanterar dåliga källor på ett bra sätt. Även fast 55MPA550 är Hitachis första 55-tummare skriver testaren att man lätt kan tro att de producerat 55-tummare i många år eftersom den är suveränt bra.

Cirkapris: 77000 kronor

Produktfakta: Hitachi 55PMA550 är en plasmaskärm i bredbildsformat som mäter 55 tum. Den har en upplösning på 1366x768 pixlar och ljusstyrkan 1000 cd/m2. Den klarar 16,7 miljoner färger och har en kontrast på 900:1. Anslutningar som finns är DVI, RGB, komponent, komposit, S-video och ljud. Den är HD-kompatibel, klarar progressive scan, bild i bild och kan frysa bilden. Skärmen väger 63,5 kg och har måtten (BxHxD) 1394x857x105 mm.

Modell: Hitachi 55PMA550