Sök
Hitachi 42PD9700

Hitachi 42PD9700

Högpresterande skärm för finsmakaren

2006-07-14

Samtliga testare ger denna skärm toppbetyg och menar att den uppvisar en utmärkt bild- och ljudkvalitet, särskilt när man använder sig av högupplöst material.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 71/100 ”Hohe Schärfe”
Home cinema choice 4,5/5 ”Edges ahead in subjective image definition”
Hjemmekino 4/5 ”Rent og stilig design”
What video 5/5 “Good value”

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att skärmen har en snygg och stilren design. Behovet av anslutningar är helt tillgodosett och det är framför allt närvaron av två hdmi-anslutningar som imponerar. Användarvänligheten är hög, fjärrkontrollen är väl utformad och kompletteras med tydliga menyer. Inställningsmöjligheterna är dessutom mycket utförliga. Bildkvaliteten är häpnadsväckande bra, frånsett att svärtan inte är helt hundraprocentig får skärmen beröm för såväl färgåtergivning som skärpa och detaljnivå.

Audiovision

”Hohe Schärfe”

Hitachi 42PD9700 vridenAudiovision testar förutom Hitachi 42PD9700 även Benq DV3750, Philips 32PW9551, Philips 42PF9631 samt Toshiba 47WLG66P. Testvinnare är Hitachi 42PD9700. Skärmen uppvisar imponerande skarpa bilder när man använder sig av såväl låg som högupplöst material. Både kontrast som färger håller hög klass. Anslutningsmöjligheterna är många och täcker alla de behov man kan ha. En nackdel är dock att skärmen drar en hel del ström. Svärtan är inte helt hundraprocentig vilket till viss del påverkar djupet i bilderna, men å andra sidan utgör det inte något större störningsmoment. Fjärrkontrollen är väl utformad och menyerna är riktigt användarvänliga.

Källa: Audiovision (DE), nr 8 2006

Home cinema choice

”Edges ahead in subjective image definition”

Home cinema choice ger 42PD9700 utnämningen ”best buy”. Skärmen har en riktigt snygg design som passar in i vilket vardagsrum som helst. Anslutningsmöjligheterna är utmärkta och omfattar bland annat två hdmi-ingångar och tre scartkontakter. Möjligheterna att ställa in bilden är stora, det är möjligt att både anpassa brusnivåer och förbättra färger. Använder man sig av högupplöst material levereras en slående god bildkvalitet som testaren menar i princip är omöjlig att förbättra ytterligare. Detaljnivåerna är utmärkta och färgerna såväl starka som naturliga. Generellt sett är rörelser skarpa och helt i avsaknad av eftersläpningar. Skärmen är inte lika jämn i kvaliteten som de senaste modellerna från Panasonic och Pioneer, men använder man sig av högupplöst material är den svårslagen, enligt HCC.

Källa: Home cinema choice (GB), jun 2006

Hjemmekino

”Rent og stilig design”

Hjemmekino testar förutom Hitachi 42PD9700 även tio andra 42-tums modeller. Panasonic TH-42PV60 avgår med testsegern och Hitachi hamnar på en sjätte plats. Skärmen uppvisar en imponerande hög kontrast och bilderna innehåller mycket starka och nyanserade färger. Skärmen får dock slita en del med nyanserna i enkla scener vilket är ett tydligt exempel på hur platta bildskärmar generellt har en del problem med bildbehandling. Ljusstyrkan är hög men svärtan är inte helt perfekt vilket gör att djupet i bilderna till viss del blir lidande.

Källa: Hjemmekino (NO), nr 5 2006

What video

“Good value”

Hitachi 42PD9700 vriden vänsterWhat video menar att skärmen utmärker sig genom stödet för upplösningen 1080i. Skärmen är slående snygg och kan roteras på stativet med hjälp av fjärrkontrollen vilket är en rolig funktion. Anslutningsmöjligheterna är i det närmaste kompletta, de dubbla hdmi-anslutningarna imponerar. Inställningarna är talrika och nås lätt genom de användarvänliga menyerna. Använder man sig av 1080i-material slås man av bildens klarhet, detaljnivån är uppseendeväckande hög och inga eftersläpningar uppträder. Går man över till 720p-material blir bilden något mjukare, men är fortfarande av utmärkt kvalitet. Ljudet är överraskande bra, mycket tack vare den framträdande basen.

Källa: What video (GB), juli 2006

Cirkapris: 26000 kronor

Produktfakta: Hitachi 42PD9700 är en 42 tums plasmaskärm vars upplösning är 1024x1080. Enheten har en digital mottagare för fria kanaler i marknätet. Ljusstyrkan är 1400 cd/m2 och kontrasten är 4000:1. Bland skärmens anslutningar återfinns hdmi, d-sub samt scart-rgb, komponent, s-video samt usb och sd-kortläsare. Dimensionerna är 1134(b)x648(h)x98(d) mm och vikten är 37,3 kg exklusive stativ. Det går även att använda sig av ett motordrivet bordsstativ.

Tillverkare: Hitachi