Sök
Hitachi 42PD7200

Hitachi 42PD7200

För den prismedvetne cineasten

2005-08-31

Hitachi 42PD7200 får idel höga betyg av testarna som menar att såväl bild som ljud håller imponerande hög kvalitet till ett mycket bra pris.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 “An enormously likeable plasma for a massively generous price”
Din Side 6/6 “Icke optimal for PC-bruk”
What Home Cinema 90/100 “Yet another cut-price maestro from Hitachi”
Home Cinema Choice 5/5 “This is an exceptional plasma screen”
DVD & Hjemmekino 16/20 “Meget godt utstyr”

Vad tycker testarna?

Samtliga testare anser att Tv:n är en riktig fullträff. Designen är ren och snygg och fjärrkontrollen har en mycket bra design. Bilderna som produceras har mycket bra färgåtergivning och även detaljnivån är mycket hög. Testarna påpekar att nivån av svärta gärna hade kunnat få vara högre, och några testare anser också att en del fält kan få en dragning åt grönt. En testare anser att Tv:n inte fungerar särskilt bra till pc, men överhuvudtaget är samtliga testare mycket nöjda med såväl blid som ljud och anser att man får en hel del för förhållandevis lite pengar

What Video

“An enormously likeable plasma for a massively generous price”

42pd7200_sidan
What Video anser att Hitachi här har lyckats pricka in en riktig fullträff. Skärmen är ren och enkel och har precis de rätta proportionerna. Anslutnings-möjligheterna är generösa och det är främst förekomsten av både HDMI och DVI som gör testaren mycket positivt överraskad. Installationen går som en dans tack vare en väldesignad fjärrkontroll och enkla och tydliga menyer. Bildkvaliteten är ingenting annat än strålande, analoga sändningar är kraftfulla och solida med utmärkta färger och resultatet blir förstås ännu bättre med digitala signaler. Tittar man på DVD får man en skärpa och färgåtergivning som är mycket svår att slå. Testaren menar att det enda man kan anmärka på är kontrasten, en något djupare svärta hade varit önskvärt. Dessutom uppstår ibland en del färgränder över bilden, men det blir aldrig så störande att det påverkar filmtittandet på ett negativt sätt. Tv:n får utnämningen ”Best Buy”.

Källa: What Video nr 294 2005
Till Din Side
What Home Cinema nr 32 2005
Home Cinema Choice jun 2005
DVD & Hjemmekino nr 6 2005

Din Side

“Icke optimal for PC-bruk”

Din Side menar att Hitachi har gjort ett bra jobb när man designat Tv:n, linjerna är rena och snygga. Dessutom uppskattar testaren att högtalare och bordsstativ levereras och dessutom kan manövreras från sida till sida med fjärrkontrollen. Fjärrkontrollen är för övrigt väl genomtänkt och tillsammans med stora och tydliga menyer är inställ-ningarna riktigt enkla. Bilderna får mycket bra kontrast och är bra balanserade. En nackdel är att Tv:n inte fungerar särskilt bra till PC. Text blir inte bra och använder man sig av DVI-ingången så skalas bilden ned på höjden vilket gör att proportionerna på bilden inte blir korrekta.

What Home Cinema

“Yet another cut-price maestro from Hitachi”

pd7200_profil
What Home Cinema tycker att skärmen är riktigt snygg och är också mycket positivt överraskade av de anslutningsmöjligheter som erbjuds. De är många och säkerställer att Tv:n är flexibel och har flera användningsområden. Bilderna som produ-ceras är mycket skarpa och detaljåtergivningen är utmärkt. Vidare är frånvaron av störningar så som brus, döda pixlar, eftersläpningar och liknande i stort sett total. Färgerna är starka och vibranta och gör att man nästan drar efter andan vid storslagna scener. Minustecken dock för svärtan som inte är så djup som den skulle kunna vara, dessutom får hud en dragning åt grönt i mörka scener. Ljudet är dock riktigt bra oavsett om det handlar om dialog eller soundtrack. Skärmen får utnämningen ”Best Buy”.

Home Cinema Choice

“This is an exceptional plasma screen”

Home Cinema Choice testar förutom Hitachi 42PD7200 även NEC PX-42XR3G, Samsung PS42V4SK, Hyundai HQP421, Hisense PDP4211EU samt Tiny Optima 422. Testvinnare är Hitachi 42PD7200 och den får därför utnämningen ”Best Buy”. Testaren menar att designen är snygg och passar utmärkt i vilket vardagsrum som helst. Det finns en uppsjö av möjligheter att justera bilden, testaren rekommenderar att man sätter sig in i vad de innebär eftersom bilden sedan är värd varenda sekund av arbete. Minus dock för att en dragning åt grönt kan uppstå i mörkare skuggor samtidigt som nivån av svärta inte är riktigt hundra-procentig. Ljudet är imponerande med en bredd som klarar av såväl höga som djupa toner utan problem.

DVD & Hjemmekino

“Meget godt utstyr”

DVD & Hjemmekino menar att designen är utmärkt med rena och eleganta linjer. Dessutom är den medföljande fjärrkontrollen mycket bra utformad. Bilderna som produceras är riktigt bra med varma färger och utmärkt detaljåtergivning. Dessutom är ljusstyrkan hög vilket också bidrar till det utmärkta resultatet. Testaren är dock lite tveksam till nivån av svärta, och påpekar att skärmen snarare tecknar mörk-grått än svart. I dagsljus märks inte detta, men i ett helt mörkt rum så vill inte den riktiga biokänslan infinna sig. Dessutom mister skärmen en del skärpa vid rörelser på skärmen, den höga upplösningen kommer bäst till sin rätt vid stillastående motiv.

Cirkapris: 35000 kronor

Produktfakta: Hitachi 42PD7200 är en 42-tums plasma-tv i 16:9-format. Upplös-ningen är 1024x1024 pixlar och ljusstyrkan 1200 cd/kvm. Kontrasten är 1000:1. Tv:n är kompatibel med HDTV samt PAL, PAL60, SECAM och NTSC4.43/3.58. Befintliga anslutningsmöjligheter är HDMI in (HDCP), scart in (RGB), progressiv in (PAL/NTSC), s-vhs video, kompositvideo, video ut, audio in, PC audio in, audio ut, DVI/HDCP samt 15-pin D-sub. Komponentingång stödjer 480i, 480p, 576i, 576p, 720p 50/60 Hz och 1080i 50/60 Hz. Effekten hos högtalarna är 2x12 W. Dimensio-nerna inklusive högtalare och stativ är 123(b)x75,6(h)x34,8(d) cm och vikten för desamma är 42,5 kg.

Modell: Hitachi 42PD7200