Sök
Hitachi 32PD5300

Hitachi 32PD5300

Med separat mediabox

2004-09-08

32-tums bredbildsplasma som imponerar på testarna med förbättrad bildkvalitet och smarta formlösningar.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 "A great way to enter the world of plasma"
Home Cinema Choice "Superb pictures at a low price"
Essential Home Cinema "Staggeringly low price"

Vad tycker testarna?

Sedan tidigare uppskattas Hitachis plasmaskärmar för sin höga kvalitet och på 32PD5300 hittar man ytterligare förbättringar gentemot tidigare. Särskilt fastnar man för den smarta lösningen med en separat mediabox, som besparar användaren en massa sladdar på väggen. Mediaboxen har generöst med anslutningar men en testare saknar HDMI/DVI som man tror snart är standard. Bilden får mycket beröm för sin fina kvalitet så länge källan är digital. Visserligen dras den med problem som är vanliga hos plasmaskärmar, såsom luddighet vid hastiga rörelser, men problemet är inte större än att 32PD5300 får mycket goda omdömen av alla testare.

What Video

"A great way to enter the world of plasma"

What Video påpekar att 32PD5300 har fått en rad förbättringar jämförd med tidigare modeller. Den ser imponerande ut redan på pappret. Formgivningen känns genomtänkt med den externa AV-kontrollen som gör att man slipper en massa sladdar. Här finns alla önskvärda anslutningar. Menyerna är väl presenterade men långsamma. Bilden blir mycket bra både via komponentvideo och RGB. Från DVD får man också mycket fina bilder med levande färger, djup svärta och naturliga hudtoner. När bilden hämtas från analog källa förlorar man något av detaljrikedomen. Problem med färgbalansen är vanligt bland plasmaskärmar och 32PD5300 utgör inget undantag. Vid hastiga rörelser tenderar bilden att bli lite luddig, men det är inte värre än att man kan stå ut. Högtalarna ser inte mycket ut för världen, men ljudkvaliteten imponerar även om volymen är något begränsad. 32PD5300 är en mycket bra TV, avslutar What Video.

Källa: What Video, Aug 2004
Till Home Cinema Choices hemsida
Essential Home Cinema, nr 33 2004

Home Cinema Choice

"Superb pictures at a low price"

Home Cinema Choice tycker att Hitachis tidigare modeller har varit mycket bra och 32PD5300 har fått ytterligare förbättringar. Särskilt uppskattas den separata AV-enheten som har en imponerande mängd anslutningar samt analog tuner. Det enda testaren saknar är HDMI/DVI som snart kommer vara standard på alla skärmar och DVD-spelare. TV:n är annars snygg och det är skönt att slippa kablarna. Den grå ramen gör 32PD5300 elegant. Bildkvaliteten är strålande med neutrala hudtoner och klara färger, utan att vara påträngande. Den dras dock med de vanliga plasmaskärmsproblemen i form av färgränder och mjuk bild vid hastiga rörelser. Men problemen är så begränsade att de knappast märks om man tittar på normalt avstånd. Mest avgörande för bildkvaliteten är källan. Med digitala källor blir det utmärkt bild, men bild från analoga källor förlorar något av kvalitet. Högtalarna har ordentligt tryck och ger bra ljud menar HCC.

Essential Home Cinema

"Staggeringly low price"

Essential Home Cinema har höga förväntningar på 32PD5300, eftersom Hitachi har rykte om sig att göra utmärkta plasmaskärmar. Testaren imponeras av den separata AV-kontrollen som har generöst med anslutningar. Skärmen är elegant med sin mörkgrå ram. Bildkvaliteten är förstklassig när signalen hämtas från DVD. Färgerna är mycket bra och naturliga. Ibland uppstår ett problem med färgövergångarna som är vanligt hos plasmaskärmar. Vid hastiga rörelser kan bilden blir suddig, men det är lätt att förbise. På lite håll är det knappast märkbart. Högtalarna ger ett kraftfullt ljud, men de har svårt för hög volym. Essential Home Cinema ger skärmen omdömet Best Buy.

Cirkapris: 39000 kronor

Produktfakta: 32PD5300 är en 32-tums widescreen plasmaskärm. Skärmen har en upplösning på 852x1024 pixlar, ljusstyrka på 1000 cd/m2 och kontrastomfång på 1000:1. De flesta anslutningar hittar man på den separata mediaboxen/AV-kontrollen, i form av analog tuner, S-video scart, 2 RGB scart, komponentingång, hörlursuttag, kompositutgång, ljudutgång, centerkanal, PC-anslutning samt ljudingång. På skärmen finns DVI, D-sub 15 pins och D-sub 9 pins, miniuttag för hörlurar, digital och analog RGB-ingång. Funktionerna når man via OSD-menyn på skärmen som manövreras med fjärrkontrollen. Mått 830x506x92 mm. Vikt 24,6 kg.

Modell: Hitachi 32PD5300