Sök
Hitachi 32LD9700

Hitachi 32LD9700

Utmärkt betraktningsvinkel

2007-03-05

En hd-ready 32-tums lcd med teknik som gör underverk för betraktningsvinkeln. Digitala källor återges riktigt bra men tillverkaren har inte fått till det med analog-tv.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4,5/5 "Capable of producing excellent pictures"
Bild & ljud hemma - "Ny standard för bred synvinkel"
Forbruker 4/6 "Omfattende justeringsmuligheter"

Vad tycker testarna?

Alla tre testare berömmer 32LD9700 för god svärta och färgåtergivning samt skriver att den utlovade förbättringen av betraktningsvinkeln med den nya tekniken faktiskt märks. Bilden får positiva omdömen när digitala källor ansluts, men vid analoga tv-sändningar så uppges enheten ha stora problem med återgivningen som är alldeles för brusig. Ljudet går inte heller hem då det är alldeles för tunt och saknar bas.

Home cinema choice

"Capable of producing excellent pictures"

Utseendemässigt så skiljer sig Hitachi 32LD9700 inte speciellt mycket från mängden och detsamma gäller anslutningarna. Det som förväntas finns ändå med, skriver Home cinema choice. Den inbyggda kortläsaren och möjligheten att ansluta usb-enheter för bildvisning ger plus i kanten, men allra bäst är den inbyggda tv-mottagaren som har en hel del nyttiga funktioner. Bildmässigt håller 32LD9700 en hög klass med en enastående betraktningsvinkel. Svärtan och kontrasten anses hålla en nivå som också imponerar i konkurrensen. Ljudet inger inte samma upplevelse som bilden utan beskrivs vara sådär.

Källa: Home cinema choice (GB) februari 2007

Bild & ljud hemma

"Ny standard för bred synvinkel"

32LD9700 anses av Bild & ljud hemma vara en välutrustad och användarvänlig tv. Betraktningsvinkeln är den bästa som testaren sett. Det motoriserade stället bedöms dock som lite onödigt. Sett till priset så tycker testaren att bilden blir av tillräckligt bra kvalitet. Färgmättnaden och kontrast beskrivs som bra, men bilden upplevs som digital och konstlad. Dessutom så förekommer störningar i form av eftersläpningar. Digitala orenheter anses bero på en ofullständigt utvecklad bildbehandlingskrets. Detta gäller främst vid vanligt tv-tittande. Med hd-tv signaler matade in i skärmen anses det däremot bli ganska bra.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) februari 2007

Forbruker

"Omfattende justeringsmuligheter"

Hos Forbruker är det den goda färgåtergivelsen, svärtan och en utmärkt betraktningsvinkel som rosas hos 32LD9700. Det anses också vara en vackert utförd enhet som har en välplanerad fjärrkontroll och väldigt bra justeringsmöjligheter. Bilden beskrivs hålla god kvalitet med digitala källor, men när det tittas på analoga tv-sändningar så anser testaren att skärmen är på gränsen till undermåligt. Störningar är alldeles för påtagliga och för många för prisklassen, skriver Forbruker. Ljudet imponerar inte heller då det är tunt och saknar bas.

Källa: www.forbruker.no (NO)

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: Hitachi 32LD9700 är en 32 tums lcd-tv med upplösningen 1366x768 pixlar. Den har kontrast på 850:1, ljusstyrka på 500 cd/m2 och ips-teknologi som förbättrar betraktningsvinkeln. Anslutningar omfattar bland annat tre scart, dubbla hdmi, s-video, komposit, komponent samt vga. Enheten har dessutom digitalmottagare, kortläsare, usb för externa enheter och motoriserat ställ. 32LD9700 har dimensionerna 813(b)x584(h)x114(d) mm och väger 21,9 kg utan stativ.

Tillverkare: Hitachi