Sök
Hannspree HT09

Hannspree HT09

Godkänd bild men tveksamt ljud

2009-04-29

Hannspree 09 är något så ovanligt som en 28 tums tv. Bilden är ok men tv:n uppvisar brister på alltför många områden för att testarna skall rekommendera modellen.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 2/5 "Doesn't do enough right to become enjoyably quirky"
Trusted reviews 8/10 "Suitable for a small minority of users"
Cnet 5,9/10 "Good performer"
What video 3/5 "The set is flawed by motion blur"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att skärmen har en imponerande hög upplösning. Utbudet av anslutningar är okej, men några testare tycker att det där finns övrigt att önska. Bildkvaliteten är relativt bra, färgåtergivningen är godkänd och kontrasten likaså. Dock är inte svärtan helt bra, mörka scener har en tendens att bli grå. Testarna är inte heller nöjda med ljudkvaliteten, bland annat skulle basen kunna vara betydligt bättre. Överhuvudtaget menar testarna att de inte riktigt vill rekommendera skärmen eftersom det finns ett så pass stort antal saker som brister.

What hifi

"Doesn't do enough right to become enjoyably quirky"

What hifi tycker att Hannspree HT09 har imponerande hög upplösning. Utbudet av anslutningar är bra, och bildskärmsmenyerna är logiska att arbeta med. Dock är testaren inte imponerad av bilden. Tv- och dvd-material blir antingen utsträckt eller ihoptryckt. Dessutom har Hannspree problem att hantera rörelse och detaljer i mörkare scener. Det är endast när man tittar på blu-raymaterial som tv:n riktigt kommer till sin rätt, färgåtergivningen är bra, kontrasten likaså och rörelser hanteras på ett betydligt bättre sätt.

Källa: What hifi (GB) nr 345

Trusted reviews

"Suitable for a small minority of users"

Trusted reviews anser att designen kunde ha varit något bättre, nu får tv:n ett något plastigt intryck. Dock är utformningen av fjärrkontrollen bra, den är snygg och är genomtänkt med stora och bekväma gummiknappar. Testaren menar att anslutningsmöjligheterna med avseende på ljud inte heller är så bra, bland annat saknar man digitala ljudutgångar. Högtalarna är okej, men inte mer. Tittar man på hd-material så blir det tydligt att färgerna är bleka. Betraktningsvinklarna är bättre än förväntat och så även gråskalorna.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cnet

"Good performer"

Cnet anser att menyerna är snygga, de är logiska och lättarbetade. Bildens upplösning är bra och ger mycket skarpa bilder som står sig väl i konkurrensen. Tittar man på standardupplöst material så innehåller det förvånansvärt lite brus. Färgåtergivningen är bra och skärpan likaså. Testaren menar att svärtan i bilden skulle kunna vara betydligt bättre, nu får mörka scener ett grått utseende. Ljudkvaliteten är inte särskilt bra, bland annat saknas rejäl bas. Testaren tycker inte riktigt att tv:n är prisvärd eftersom den uppvisar flera bristande områden.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

What video

"The set is flawed by motion blur"

What video menar att den största fördelen med Hannspree HT09 är dess höga upplösning. Anslutningsmässigt finns en del att önska, bland annat saknar testaren rca-komposit och s-videoingångar. Med hd-material är bilden skarp och klar utan störande brus. Svärtan är dock inte särskilt bra, svarta scener framstår som grå. Dessutom har bilden en tendens att bli suddig när det förekommer rörelse i den. Testaren är inte heller nämnvärt förtjust i ljudkvaliteten, det saknas bas och röster har en tendens att låta onaturliga.

Källa: www.techradar.com (GB)

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta:

Typ: Lcd
Storlek: 28 tum
Upplösning: 1920x1200 pixlar
Kontrast: 800:1
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 160 grader
Anslutningar: 2xhdmi, komponent, 2xscart, vga
Övrigt: Hanterar hd-formaten 720p, 1080i samt 1080p.
Mått: 672x517x190 mm
Vikt: 9,8 kg

Tillverkare: Hannspree