Sök
Grundig Fine Arts 37

Grundig Fine Arts 37

Design-tv med utmärkt bild

2007-08-23

En 37 tums lcd-tv med full hd-upplösning som enligt testarna även lyckas hänföra med sin bildprestation.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 8/10 "Bland det snyggaste vi skådat"
Video 77/100 "Sehr guter Bild- und Tonwiedergabe"
Bild och ljud 10/10 "Med en vansinnig skärpa och detaljnivå"

Vad tycker testarna?

Det är ingen tvekan om att Grundig Fine Arts 37 har en bildkvalitet av väldigt hög klass. Alla testare berömmer färger, skärpa, detaljnivå och djup. Det är bara kontrasten som kunde ha varit något vassare. Ljudet matchar inte bilden men uppges vara klar godkänt. Att digitalmottagare inte ingår är något som en testare ogillar då det i princip blivit standard även hos billigare alternativ. Annars så är testarna väldigt positiva till anslutningsmöjligheterna och funktioner hos produkten.

M3

"Bland det snyggaste vi skådat"

Grundig Fine Arts 37 gör ett starkt visuellt intryck på M3 som inte bara tycker att bildkvaliteten är i topp men också att det är den hittills snyggaste vägg-tv som producerats. Anslutningarna anses vara utmärkta men att inbyggd digitalmottagaren saknas anses vara svagt, speciellt då produkter som är flera tusen billigare kommer med en. Den höga upplösningen anses inte vara jätteviktig i en tv på 37 tum men kommer väl till hand med hd-dvd och blu-ray. När testaren spelar upp en högupplöst skiva så beskrivs skärpan som utmärkt och färgerna som perfekta vilket ger ett väldigt bra djup. Kontrasten är bra men inte i topp. Rörelsekompensationen på hd-material fungerar riktigt bra och när man väl vant sig är det svårt att gå tillbaka. Effekten uppges vara än tydligare med dvd-filmer. Ljudintrycket är inte lika starkt som det för bilden och priset är något högt men Grundig Fine Arts 37 får ändå testarens varma rekommendationer.

Källa: M3 (SE) nr 5 2007

Video

"Sehr guter Bild- und Tonwiedergabe"

Även tyska Video skriver att Fine Arts 37 briljerar vid uppspelning av hd-material och att den höga upplösningen kommer väl till nytta. Även med analoga sändningar så gör enheten ett bra jobb och testaren vittnar om en brusfri bild med hudtoner som inte är långt ifrån det optimala. Produktens enda svaghet uppges vara att den med väldigt mörka scener når gränsen för vad lcd-tekniken klarar av och förlorar lite av detaljerna. Ljudmässigt klarar sig tv:n bra med sitt klara, välseparerade ljud som dessutom har bra tryck i basen.

Källa: Video (DE) nr 7 2007

Bild och ljud

"Med en vansinnig skärpa och detaljnivå"

Att Grundig valt att ha med en dvi-anslutning anses av Bild och ljud vara ett bra tilltag då man spår att externa mottagare i framtiden kommer att använda sig av dvi som rent mekaniskt är säkrare än dagens scartadaptrar då de kan skruvas fast. Även i övrigt så berömmer testaren tv-apparaten för sin goda utrustning. Bildegenskaperna uppges vara utav toppklass. Testaren medger att svärtan inte är den absolut bästa men skriver att det troligen är ett medvetet drag från tillverkarens sida för att förbättra betraktningsvinkeln. Färgerna är klockrena och färgstick förekommer inte. Grundig uppges också fått till skärpan rejält vilket lyfter fram detaljer utan att ge känslan av en konstlad bild. Rörelsekompensationen fungerar enligt testaren väldigt bra och ger nytt liv till gamla dvd-filmer som nästan ser ut som hd-material. Ljudet är klart godkänt och speciellt tal framträder väldigt klart. Lite mer djupbas hade dock inte skadat, menar testaren.

Källa: www.bildochljud.se (SE)

Cirkapris: 23000 kronor

Produktfakta: Grundig Fine Arts 37 är en lcd-tv på 37 tum med full hd-upplösning om 1920x1080 pixlar. Dynamisk kontrastförhållande 2600:1, ljusstyrka 500 cd/m2 och responstiden på 8 ms. Betraktningsvinkeln är angiven till 178 grader h/v. Anslutningar omfattar hdmi, dvi, två scart, s-video, komponentvideo, kompositvideo, a/v, optisk ljudingång samt vga med ljudingång. Fine Arts 37 mäter 985x733x113 mm och väger 32,8 kg.

Tillverkare: Grundig