Sök
Finlux 42FLHD760

Finlux 42FLHD760

Möjligt budgetalternativ

2009-01-09

Testarna menar att denna storbilds-tv uppvisar en bildkvalitet som är godkänd, men inte mer. Den står inte ut på något sätt och det finns konkurrenter som är betydligt mer prisvärda.
Testkälla Betyg Kommentar
PC för alla 6/10 "Saknar 100 Hz-funktionalitet"
M3 Hemmabio 5/10 "Billig men jobbig"
Bild & ljud hemma 4/6 "Bra kontrast"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Finlux 42FLHD760 är skapligt snygg men att tekniken känns en aning föråldrad. Fjärrkontrollen är plastig och en aning rörig och det hade inte skadat med ytterligare någon hdmi-ingång. Bildkvaliteten är godkänd men skärpan kunde ha varit bättre, svärtan är en aning grådaskig och färgerna är bleka. Skärmen fungerar bra i dagsljus vilket är en fördel. Testarna tycker att modellen utgör ett okej budgetalternativ men det finns konkurrenter som är mer prisvärda. En testare påpekar att det saknas 100 Hz-teknik vilket gör att bilden hackar vid snabba panoreringar. Därmed bör man överväga en annan tv om man vanligtvis brukar titta mycket på sport.

PC för alla

"Saknar 100 Hz-funktionalitet"

PC för alla testar förutom Finlux 42FLHD760 även LG 42LG6100, Philips 42PFL9703D samt Samsung LE40F86BD. Testvinnare är Philips 42PFL9703D medan Finlux 42FLHD760 hamnar på fjärde och sista plats. Skärmen är långt ifrån lika bra som konkurrenterna i testet. Designen är bra men fjärrkontrollen är plastig. Bildkvaliteten är godkänd även om svärtan är grådaskig och färgerna en aning livlösa. Tv:n fungerar dock bra även i dagsljus vilket är en fördel. Deinterlace-bearbetningen är ett område där skärmen på allvar kan mäta sig med konkurrenterna. Skärmen saknar 100 Hz-teknik vilket gör att hack uppstår vid snabba panoreringar.

Källa: http://pcforalla.idg.se

M3 Hemmabio

"Billig men jobbig"

M3 Hemmabio tycker att det är smidigt att väggfäste medföljer vid köp. Bildkvaliteten är godkänd även om den inte sticker ut på något sätt. Svärtan är bra men kontrastomfånget uppvisar vissa brister och skärpan är inte heller den allra bästa. Avsaknaden av skärpa gör att det extra djupet i blu ray-filmer saknas. Fjärrkontrollen kan uppfattas som en aning rörig eftersom den erbjuder en uppsjö av olika knappar, men å andra sidan har man också tillgång till en hel del funktioner. Anslutningsmöjligheterna är bra, men har man en extern hd-box så kan två hdmi-ingångar vara en aning snålt. Testaren tycker att skärmen är relativt prisvärd, men det finns bättre alternativ.

Källa: M3 Hemmabio (SE) nr 3 2008

Bild & ljud hemma

"Bra kontrast"

Bild & ljud hemma menar att designen känns en aning passé och tekniken är inte heller helt dagsfärsk. Fjärrkontrollen är bra och smidig även om den har ett förstoringsglas vars användningsområde är oklart. Bildkvaliteten är klart godkänd, men sitter man inte rakt framför skärmen så försämras färgmättnaden i takt med att man rör sig ut mot sidan. Svärtan är relativt måttlig och skärmen passar bäst i ett rum som är relativt väl upplyst. Ljudkvaliteten imponerar inte, det är godkänt men basen kunde ha varit betydligt bättre. Testaren tycker att skärmen utgör ett tryggt budgetalternativ utan större överraskningar.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) december 2008

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta:

Namn: Finlux 42FLHD760
Typ: Lcd
Storlek: 42 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 1000:1, 12000:1 (dynamisk)
Betraktningsvinkel: 176 grader (h/v)
Anslutningar (exempel): 2xhdmi, komponent, 2xscart, vga, 2xrca ljud ut, 3xrca in
Övrigt: Dvb-t, dvb-c
Mått: 1036x737x284 mm (med stativ)
Vikt: 25,5 kg (med stativ)

Tillverkare: Finlux