Sök
DMTech LM20D

DMTech LM20D

Tv och dvd i ett

2006-07-04

En 20-tums tv med inbyggd dvd-spelare. Testarna anser att produkten är billig och har många bra funktioner, även om bildkvaliteten kunde hålla högre kvalitet. För den som värdesätter lågt pris framför prestanda.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 4/5 ”A great concept”
Bild & ljud hemma 9/10 ”Mycket prisvärd”
What hifi 3/5 ”A useable solution”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att det som är bäst med tv:n är dess inbyggda dvd-spelare och den tilltalande designen. Produkten anses vara billig med tanke på vad man får, anslutningsmöjligheterna är goda och detsamma gäller inställningsmöjligheterna. Alla testare är inte så positiva till bild- och ljudkvalitet, men tycker samtidigt att tv:n är prisvärd.

What video

”A great concept”

DMTech LM20D sidanWhat video menar att skärmen är nyskapande och spännande med sin inbyggda dvd. Dessutom är LM20D mycket attraktiv och tar lite plats. Det finns gott om anslutningar. Upplösning och ljusstyrka är bra, däremot upplevs kontrasten som något låg. Priset bedöms vara lågt med tanke på vad man får, dvd-spelaren håller hög kvalitet och hanterar ett flertal format. Testaren hade dock uppskattat widescreen-format på skärmen, då dvd-spelaren stöder detta. Bilden beskrivs som naturlig med fina färger, men skärpan kunde vara något bätte. En del brus uppstår i bilden vid dvd-tittande. Högtalarnas ljud är bristfälligt och saknar dynamik och styrka. Trots nackdelarna finner testaren sammanfattningsvis att LM20D är en spännande produkt med ett bra pris.

Källa: What video, maj 2006

Bild & ljud hemma

”Mycket prisvärd”

DMTech LM20D med dvdBild & ljud hemma har gjort ett jämförande test mellan lcd-modellerna Grundig Amira LCD 51-6605, Samsung LE-20S51B och DMTech LM20D. Testaren menar att det är en stor fördel med den inbyggda dvd-spelaren. Designen är tilltalande även om stativet känns något bräckligt. Ljudet är okej och likaså fjärrkontrollen. Testaren imponeras av den fina bilden som har bra färger och inget brus. Det finns gott om inställningsmöjligheter. Priset är lågt med tanke på vad man får. Dvd-spelaren är bra och bilden är ljus, skarp och har fina färger. DMTech LM20D utses till testvinnare.

Källa: Bild & ljud hemma, nr 4 2006

What hifi

”A useable solution”

DMTech LM20D framWhat hifi konstaterar att tv:n har en stor fördel med den inbyggda dvd-spelaren. Bildformatet 4:3 känns dock förlegat. Det är lätt att installera modellen. Bildkvaliteten är klart godkänd med fina färger men det ibland blir det eftersläpningar och testaren hade gärna sett större detaljrikedom. Testaren noterar även svårigheter med att återge svärta. Ljudet saknar viss tyngd och styrka. Dvd-spelaren anses ge fin bild med vackra och naturliga färger och bra kontrast. Produkten är totalt sett okej, men testaren tror att skärmen lockar framför allt dem som sätter lågt pris framför prestanda.

Källa: What hifi, juni 2006

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta: DMTech LM20D är en 20 tums tv med inbyggd slot-in dvd-spelare. Upplösningen är 640x480 bildpunkter och kontrasten 350:1. Bildformatet är 4:3. Ljusstyrkan är 450 cd/m2. Betraktningsvinkeln är 176 grader såväl vertikalt som horisontellt. Anslutningsmässigt finns scart, rf, komposit video-ingång och vga. Skärmen är 20 tum stor. Dvd-spelaren hanterar bland annat formaten dvd+/-rw, svcd, vcd, cd, mp3, wma samt jpeg.

Tillverkare: Dmtech