Sök
Dell W3706MC

Dell W3706MC

Snygging med dålig svärta

2006-11-29

En 37 tums lcd-skärm med digitalmottagare och många anslutningsmöjligheter. Bildkvaliteten är bra, även om panelen har problem med svärtan.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 6,9/10 "A solid performer"
Bios 8/10 "A solid display"
Video 69/100 "Ausstattung auf den Putz"
What Video 3/5 "Isn't really up to the speed"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Dell W3706MC är en snygg lcd-tv som bjuder på en rik flora av anslutningar. Den inbyggda digitalmottagaren är ett uppskattat tillskott. Inställningsmöjligheterna beskrivs som omfattande förutom justeringen av bakbelysningen, något som alla testare anmärker på. Alla anmärker också på att skärmen har problem med svärtan, något som ger skuggade och mörka områden problem med detaljerna. I övrigt anser tre av fyra testare att bildens parametrar håller hög klass.

Cnet

"A solid performer"

En snygg skärm med starka funktioner, skriver Cnet om Dells lcd-tv. Utformningen anses helt rätt ända ut till fjärrkontrollen, och skärmen uppfattas som väldigt kompakt för att vara på 37 tum. Användbarheten anses också bra, mycket tack vare de många ingångarna för video samt olika lägen för att kunna se på material från två källor samtidigt. Inställningsmässigt finns tillräckligt mycket, men testaren saknar justeringsfunktioner för bakbelysningen. Bilden upplevs som ren och fri från artefakter. Färgåtergivningen är av hög klass men skärmen har svårt för att återge svart på ett naturligt sätt. Dessutom är bilden som bäst när den betraktas rakt framifrån, avslutar Cnet.

Källa: www.cnet.com (US)

Bios

"A solid display"

Bios prisar Dell W3706MC för den goda bildkvaliteten. Skärmen är stor, skarp och ljusstark samtidigt som färger och hudtoner återges väldigt bra. Den enda parametern som är sämre är svärtan, vilket innebär att detaljer i mörkare områden som skuggor går förlorade. Skärmen passar annars in i vilket rum som helst i sitt svarta utförande, att inbyggd digitalmottagare samt en uppsjö av ingångar finns gör den väldigt användbar. En mycket kompetent, om än något dyr, lcd-skärm enligt Bios.

Källa: www.biosmagazine.co.uk (GB)

Video

"Ausstattung auf den Putz"

Dell W3706MC vridenAv fem lcd-skärmar som tyska Video testar hamnar Dell W3706MC på delad tredjeplats. Testaren anser att det är en produkt som inte snålar på ingående funktioner och nämner digitalmottagaren samt anslutningsmöjligheterna. Användargränssnittet kunde dock behöva några justeringar. Menyerna försvinner alldeles för snabbt. Fjärrkontrollens belysning slocknar alltför tidigt. När det kommer till bildkvaliteten bedöms skärmen däremot behärska alla grundlagar. Testaren skriver att ljusa scener återges klockrent och att bilden ständigt presterar flimmerfritt. Men även här är det problem med svärtan. De låga svärtenivåerna får mörka partier att se urlakade ut. När skärmen jämförs direkt med konkurrenterna upplevs det också som att den saknar lite skärpa. Till bästa produkt utses LG 37LC2R.

Källa: Video (DE) nr 7 2006

What Video

"Isn't really up to the speed"

What Video skriver att detta är en väldigt snygg skärm med många anslutningar och goda specifikationer, som dock kostar lite för mycket. När bildparametrarna undersöks uppger testaren att skärmen inte lever upp till vad som står på pappret. Återgivningen saknar skärpa och upplevs som alltför mjuk, färger beskrivs som bleka och snabba rörelser ger upphov till utsmetningar. Inte blir det bättre av att den låga svärtan gör att det som ska vara svart ser grått ut och saknar detaljer. Positivt är dock att bilden är flimmerfri och att problem med snabba rörelser inte förekommer med hd-material. Det enda området där skärmen verkligen lyckas imponera på What Video är ljudmässigt. De medföljande högtalarna anses bjuda på livfull återgivning. Men bilden är det primära och med tanke på prissättningen anser testaren att man har rätt att förvänta sig mer av Dell W3706MC.

Källa: What Video (UK) december 2006

Cirkapris: 19300 kronor

Produktfakta: Dell W3706MC är en lcd-tv på 37 tum med en upplösning om 1366x768 pixlar i bredbildsformat. Kontrastförhållandet är angivet till 800:1, ljusstyrkan till 500 cd/m2 och responstiden till 16 ms. Betraktningsvinkeln är 178 grader. Skärmen har inbyggd digitalmottagare (dvb-t) utöver den analoga mottagaren. Anslutningar omfattar bland annat hdmi, dvi med hdcp, komponentvideo, två kompositvideo, två scartingångar, två s-video och vga-ingång. Högtalarna har en maxeffekt på 30 watt och stöder SRS TruSurround XT. Mått med högtalare och ställ är 1070x630x250 mm, vikt 32,5 kg.

Tillverkare: Dell