Sök
Bang & Olufsen Beovision 6

Bang & Olufsen Beovision 6

Design och prestation

2004-03-11

En dyrgrip från den danska designfabriken med bildegenskaper som enligt testarna är det närmaste en vanlig TV-bild en LCD kunnat komma.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 66/100 ”Gibt gar Rätsel auf”
DVD & Hjemmekino 91/100 ”Både lekker og smekker”
Din Side 4/6 ”Skårer høyt på sitt flotte utseende”

Vad tycker testarna?

Beovision 6 från Bang & Olufsen lyckas imponera på alla testare med sina bildegenskaper. Det är en TV med otroligt bra kontrast och svärta som ger en väldetaljerad bild. Vad testarna anmärker på är att tillverkaren har begränsat bildegenskaperna och att bara kunna ändra på tre parametrar är alltför snålt för en så dyr produkt. Två av testarna tycker också att den automatiska utsträckningen av 4:3 formatet är irriterande. Eftersom den inte går att stänga av sitter man där med en beskuren bild. När det kommer till ljud och design är det bara positiva omdömen som gäller.

Video

”Gibt gar Rätsel auf”

Video har tittat på 10 LCD-TV och korat Beovision 6 till vinnare, tack vare att den uppvisar bäst bildkvalitet bland de testade produkterna, men också tack vare extra finesser. Beovision 6 uppvisar en harmonisk, välbalanserad bild med kontrast och djup som är svåra att skilja från en bildrörs-TV. Ljudet är också i toppklass, vilket med tanke på föregångarna var väntat. Det motordrivna stativet (tillbehör) är en kul finess som bidrar till det enkla handhavandet. Vad testaren inte gillar är att program i 4:3 formatet automatiskt sträcks ut till att fylla skärmen. Denna funktion går inte heller att stänga av, vilket tyvärr är typiskt för B&O:s produkter.

Källa: Video, nr 2, 2004
DVD & Hjemmekino, nr 2, 2004
Till Din Sides hemsida

DVD & Hjemmekino

”Både lekker og smekker”

BeoVision6_placement5-L

DVD & Hjemmekino skriver att Beovision 6 kanske inte är den tunnaste LCD-TV:n men det är definitivt den med bäst svärta och kontrast. Färgerna går lite åt det kalla hållet och det går inte att ändra inställningar på färgtemperaturen, vilket återigen är typiskt för Bang & Olufsen. Användaren får nöja sig med inställningar för ljusstyrka, kontrast och färgmättnad. Skärmen lämpar sig inte bara för digitalt material utan även analoga TV-signaler klaras av galant. TV:n återger tal och musik mycket bra. Även här tycker man det är lite irriterande att sändningar i 4:3 beskärs och sträcks ut till fullbild. Beovision må vara dyr, men testaren skriver att man inte köper en TV-apparat, man köper ”ett TV-koncept”.

Din Side

”Skårer høyt på sitt flotte utseende”

Din Side gillar skarpt designen, som på vanligt Bang & Olufsen sticker ut från mängden. Det är rena barnleken att installera Beovision 6 och menyerna är enkla att använda. Kvaliteten på bilden är hög med goda kontraster och flotta färger. Testaren hade dock gärna sett en kraftigare bakgrundsbelysning. Vad man också ogillar är att bilden är begränsad till hur tillverkaren vill att den ska vara. Det är alldeles för snålt med justeringsmöjligheter men det blir pluspoäng för snabb text-TV och startskydd med PIN-kod. Din Side är överlag nöjda med Beovision 6, men tycker inte att den är ett alternativ som den enda TV-apparaten hemma. För den som har råd är den däremot ypperlig som extra-TV.

Cirkapris: 36900 kronor

Produktfakta:

Bang & Olufsen Beovision 6 är en 22 tums LCD widescreen-TV med en skärm på 1280x720 pixlar. Bildytan är anti-reflex behandlad. Stödjer PAL, SECAM och NTSC. Dubbla högtalare, minne för 99 kanaler med automatisk sökning och teletext med 2000 sidors minne. Ingång för TV, 2 Scart, A/V och mini-jack. Levereras med fjärkontrollen Beo 4. Som tillbehör finns väggstativ, bordställ och motoriserade bords- och golvställ. Design i svart och aluminium. Modellen väger 18 kg och har måtten 59x48x16 cm.