Sök
Bang & Olufsen Beovision 3

Bang & Olufsen Beovision 3

Fulländad finess

2002-05-27

Danska Bang & Olufsens ljud- och bildsystem förknippas med hög kvalitet och avancerad teknik. Beovision 3 är inget undantag och lämnar god eftersmak hos testarna, men smakar det så kostar det.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 73/100 "Mit Bildqualität der Oberklasse"
Home Cinema Choice 4/5 "Simply sublime"
What Video & TV 4,5/5 "Breathtaking luxury"

Vad tycker testarna?

Beovision 3 ger valuta för pengarna, då ingenting är lämnat åt slumpen i denna anläggning. Genomtänkt, smakfull design och avancerad teknik gör TV-upplevelsen till något alldeles extra tycker testarna. Det tycks inte heller vara några problem med priset, då två testare tycker att apparaten är prisvärd och nästan för billig sett till vad den levererar i form av ljud- och bildkvalitet. Enda minuset tycks vara den krångliga fjärrkontrollen.

Video

"Mit Bildqualität der Oberklasse"

Tyska Video kallar detta för ”en paradisfågel i televisionens trädgård”. Svala danska B&O har återigen lyckats skapa ett kraftpaket i sin typiskt stilrena, konsekventa och eleganta design. De magiska ögonblicken som tillverkaren skryter med infinner sig främst i bildframställningen, som är förstklassig och som med hjälp av Digital Natural Motion framkallar strålande färger och en naturlighet i bilden som enligt testaren är unik. Ljudet håller också mycket hög standard men en brasklapp lämnas för priset som gör att denna TV tydligt är ämnad för köpare med stor plånbok.

Källa: Video, Nr 2 2002
Home Cinema Choice, April 2002
What Video & TV, May 2002

Home Cinema Choice

"Simply sublime"

Testaren på Home Cinema Choice tycker inte prislappen på Bang & Olufsens senaste TV är för hög, tvärtom är den nästan för billig. HCC konstaterar att B&O inte prutat på några finesser eller gjort avkall på sin säregna och smakfulla design. Tvärtom finns här allt man kan önska sig som kräsen köpare. En fantastisk bild med färg som överträffar det mesta, upplösning och kontraster som gör upplevelsen så naturlig som om du satt och tittade ut genom fönstret. Dessutom har anläggningen ett ljud som överträffar det mesta. Räcker inte detta finns tillbehör i form av estetiska och tekniska komplement. Ett minus för fjärrkontrollen som kan vara svårmanövrerad.

What Video & TV

"Breathtaking luxury"

What Video & TV stämmer in i lovsången om Beovision 3. Denna prisvärda (!) produkt ger dig precis vad du förväntar dig av en B&O, skriver testaren. 100 Hz-bilden med Digital Natural Motion är det bästa testaren sett. Systemet ger en enastående naturlig bild med rik färgåtergivning. Ljudsystemet är också det bästa testaren träffat på med bredd och djup i basen och ”ultra-clear” diskant som möjliggör riktigt hög volym. Den snygga, platta och varierbara designen gör anläggningen lättplacerad och möjlig att sätta ihop till det man själv önskar med hjälp av utbytbara fronter och stativ. Minus blir det dock även här för jobbig fjärrkontroll.

Cirkapris: 38000 kronor

Produktfakta:

Beovision 3 är en 32 tums TV med Nicam stereo (möjlig uppgradering till Dolby Digital) och platt 16:9 skärm. 100 hz svepfrekvens, Digital Natural Motion och PIN-kodsskydd, timer, digital satellitboxkontroll, universal fjärrkontroll och text-TV. 3 SCART-kontakter varav två RGB samt S-video, stereoljud utgång, hörlursuttag och BeoLink Connection. Tillbehör är bl.a. satellitdekoder, RF-modulator (för över bilder till andra apparater i systemet) och picture-in-picture. Önskas variation på utseendet finns sex utbytbara ramar i olika kulörer. Likaså sockel i olika utföranden varav en med inbyggd motor som svänger TV:n. Mått 960x770x580 mm och vikt 65 kilo.

Modell: Bang & Olufsen Beovision 3