Sök
Yamaha RX-V757

Yamaha RX-V757

Mycket filmljud för pengarna

2006-02-10

Även om testarna inte kan enas kring intrycken av musikåtergivningen hos RX-V757 så är det ingen tvekan om att produkten levererar ett, för priset, väldigt bra filmljud.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 16/20 “Engasjerende lyd”
Audiovision 83/100 “Zwar ohne Probleme”
Cnet 7/10 “A little different than past models”
Hifi Choice 88/100 “A first rate amplifier”
Home Cinema Choice 4/5 “Cuts straight to the heart of home entertainment

Vad tycker testarna?

Alla testare anser att Yamaha RX-V757 är en prisvärd hemmabioreceiver som för priset erbjuder ett bra ljud i surround, bra med funktioner och goda anslutningsmöjligheter. Sedan går åsikterna isär. En del prisar den automatiska rumskorrektion medan andra skriver att det är en snålvariant som behöver efterkorrigeras. För filmljud fungerar receivern bra, men för musik pendlar omdömet från inte alls bra till utmärkt. Även meningarna om receiverns användarvänlighet går isär. 

DVD & Hjemmekino

“Engasjerende lyd”

Yamah RX-V757 bakDVD & Hjemmekino tycker att det kan vara lite knepigt att komma igång med receivern då det inte är självklart vilken kabel som ska in vart. Man ogillar också att det inte finns en knapp direkt på fronten för rumskorrektionen. Man skriver att det tar ett tag att få full förståelse för hur allt fungerar. Man skriver att receivern har ett ljud som är annorlunda från vad man är van vid med Yamaha. RX-V757 producerar enligt testaren en ljudbild som känns väldigt öppen, dynamisk och engagerande. Men detta gäller endast med filmljud, testaren tycker inte att produkten lyckas vidare bra med musik i stereo. Men för priset så kan man inte få allt. Om man tar med det i beräkningen så har man ett väldigt bra hemmabioljud, avslutar DVD & Hjemmekino.

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 5, 2005

Audiovision

“Zwar ohne Probleme”

Audiovision skriver att produkten har ett ljud som är väldigt bra med mycket detalj och en väldigt exakt rumsupplösning efter den automatiska korrektionen. Återgivningen av mellan- och höga toner bidrar till att ge ljudet en naturlig känsla. Basen anses ha rejält med tryck men saknar istället lite av precisionen i musikåtergivningen. Med film är detta däremot inget problem. Testaren noterar att receivern kan bli ganska varm och rekommenderar därför att man har lite fritt utrymme ovanför. Audiovision skriver att detta är en, för priset, väldigt välutrustad receiver vad det gäller funktioner och anslutningsmöjligheter. Man tittar på ytterligare två receivrar i prisklassen, Pioneer VSX-1015 och Denon AVR-2106. Yamaha placeras mellan dessa, rent betygsmässigt. 

Källa: Audiovision, nr 10, 2005

Cnet

“A little different than past models”

Yamaha RX-V757 titanCnet anser att RX-V757 är mycket bra som instegsmodell, den är av bra byggkvalitet och känns mer tillfredsställande i sitt användande än andra lågprismodeller. Detta samtidigt som den erbjuder en hel uppsjö av funktioner. Med sin väl fungerande automatiska rumskorrektion så blir dessutom ljudjusteringen lekande lätt. Testaren skriver dessutom att systemets analys innan justeringen sker är väldigt komplett, att det meddelar om felkopplade kablar gör att man i princip inte kan misslyckas. Anslutningsmässigt har den det mesta man kan behöva. I surroundläge tycker man att produkten återskapar ett rikt och omfångsrikt ljud som känns väldigt naturligt och levande. Musik spelas upp väldigt rent, utan att göra någon besviken.

Källa: Till Cnet

Hifi Choice

“A first rate amplifier”

Hifi Choice testar Yamahas DSP-AX757SE som, förutom att den saknar inbyggd radiomottagare, är identisk med RX-V757. Man skriver att produkten känns något konservativ i sitt upplägg då den saknar både hdmi och i.Link, men inte fullt konservativ då det faktiskt handlar om en 7.1 receiver som är väldigt gott rustad vad gäller övriga typer av anslutningar. Man skriver att det ljudmässigt är en väldigt bra receiver som kan hantera komplexa musikinspelningar utan att någonsin tappa greppet. Går man över till filmljud blir det bara bättre, produkten är enligt testaren en första klassens hemmabioförstärkare till ett väldigt överkomligt pris. Den kanske inte bjuder på den mest ergonomiska designen och det enklaste användandet, men i övrigt så lämnar den väldigt lite utrymme för klagomål, avslutar Hifi Choice.

Källa: Hifi Choice, november 2005

Home Cinema Choice

“Cuts straight to the heart of home entertainment

Yamaha RX-V757 fjärrkontrollHome Cinema Choice testar även de DSP-AX757SE, samt ytterligare tre hemmabiomottagare, Pioneer VSX-1015, Marantz SR5500 och Onkyo TX-SR603E. Man utser Pioneer till testvinnare och placerar produkten på andra plats. Testaren ogillar att rumskorrektionen hos Yamaha har en väldigt begränsad equalizer då detta gör att eventuella efterjusteringar också blir begränsade. Och sådan behövs enligt testaren då den automatiska korrektionen bara är en vag skugga av densamma i Yamahas dyrare modeller. Anslutningsmässigt tycker man att det är en väldigt flexibel produkt. Ljudet som den spelar upp är i testarens tycke väldigt energiskt och passionerat. Även om det saknar lite av finbalans och precision så passar det väldigt bra för hemmabio. I musikläget tycker man att det är lätt att gilla ljudet och börja stampa till musiken, men återgivningen blir inte fullt så naturlig just på grund av den energiska återgivningen.

Källa: Home Cinema Choice, september 2005

Cirkapris: 6830 kronor

Produktfakta: Yamaha RX-V757 är en hemmabioreceiver med en uteffekt på 7x150 watt (4 ohm). Förutom Pro-Logic IIx så klarar den av alla dts och dolby-systemen. Bland funktionerna finns automatisk rumskorrektion, multiroom, osd-meny, videosignalomvandling, rds-radio med minne för 40 kanaler. Receivern har bland annat in- och utgångar för s- och komponentvideo, a/v samt optiska och koaxiala in- och utgångar. RX-V757 har dimensionerna 435(b)x171(h)x420(d) mm och väger 12,5 kg. En del testare har utvärderat Yamaha DSP-AX757SE som ej har radiomottagare men i övrigt motsvarar RX-V757. Detta är markerat i texten.

Modell: Yamaha RX-V757