Sök
Yamaha RX-V659

Yamaha RX-V659

Väldigt prisvärd

2006-08-04

För den som önskar en relativt billig receiver som har gott om anslutningsmöjligheter och funktioner. Testarna anser att ljudet håller en genomgånde bra kvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7,7/10 "A lot of bang for the buck"
Hjemmekino 5/6 "Sprek og underholdende lyd"
Audio 73/100 "Gut ausgestatteter Receiver"

Vad tycker testarna?

Yamaha RX-V659 får mycket beröm av testarna. Det anses vara en bra recevier med goda anslutningsmöjlighet och funktioner. En av testarna saknar hdmi. Att använda V659 beskrivs vara enkelt, detta mycket tack vare den automatiserade rumskorrektionen. Ljudet får vissa anmärkningar, men det totala intrycket är alltid högt, såväl med musik som med film.

Cnet

"A lot of bang for the buck"

Cnet skriver att Yamaha RX-V659 lyckas bra med att täcka många tänkbara anslutningsmöjligheter. Visserligen saknas hdmi, men det är enligt testaren inte något som Yamaha är ensamma om att utelämna i denna prisklass. Utförandemässigt känns receivern modern. Den är dessutom lätt att använda och de inbyggda fläktarna är tillräckligt tyst för att inte vara störande. Musik presenteras klart och tydligt, men lite av omfånget och djupet som fås med dyrare receivrar saknas. Basen beskrivs som väldefinierad och muskulös. I filmläge är ljudet kraftigt utan att låta ansträngt.

Källa: Till Cnet (US)

Hjemmekino

"Sprek og underholdende lyd"

Norska Hjemmekino tycker att RX-V659 är ett mycket bra alternativ för den som är ute efter en receiver i budgetsegmentet. Tack vare de goda ljudegenskaperna får man mycket för pengarna. Enligt testaren så hanteras musik på en hög nivå så länge högtalarna är relativt enkla att driva. Blir de för stora orkar inte receivern med. Hemmabioegenskapern är inte alls fy skam och förutom ett förekommande, men minimalt, sus i de bakre kanalerna så anses ljudbilden vara helt utan anmärkning.

Källa: Hjemmekino. nr 5 2006 (NO)

Audio

"Gut ausgestatteter Receiver"

Audio tittar även på modellerna Onkyo TX-SR603E och Denon AVR-2106. Denon bedöms som den bästa av de tre produkterna, följt av Yamahas bidrag. RX-V659 anses vara en komplett receiver när det kommer till funktioner, speciellt så uppskattas den automatiserade inställningen och Ipod-kompabiliteten. När enhetens prestation med stereoljud undersöks så tycker testaren att den främst framhäver de höga tonerna. Detaljerna är i topp och kraften ordentlig. Även i surroundläge anses detaljnivån vara hög och med mycket naturlig återgivning. Totalintrycket med film dämpas, men ytterst lite, av en något okontrollerad bas.

Källa: Audio, nr 6 2006 (DE)

Cirkapris: 6510 kronor

Produktfakta: Yamaha RX-V659 är en sjukanalig receiver som levererar effekten 7x150 watt. Stöder bland annat Dolby digital, dts samt Dolby pro-logic IIx och har 14 dsp program samt 29 surroundprogram. Bland funktionerna märks Ypao automatisk rumskorrektion, läppsynk 0-160 ms samt Ipod-anslutningsmöjlighet med en icke medföljande dockningsstation. Med Zon 2-utgång kan man lyssna på radio i ett rum samtidigt som någon annan tittar på film. Bland anslutningarna finns bland annat tre komponentingångar och en ut, fem a/v med s-video. RX-V659 stöder videosignalskonvertering mellan komposit, s-video och komponent. Rds-radion har 40 förvalsminnen. Receivern har måtten 435x171x421 mm och vikten är 12,3 kg.

Tillverkare: Yamaha