Sök
Yamaha RX-V657

Yamaha RX-V657

Mångsidig och välljudande

2005-11-07

RX-V657 från Yamaha är utrustad med det automatiska rumskorrektionsprogrammet YPAO. Testarna anser att det är en prisvärd produkt som erbjuder ett mycket bra ljud samt många och bra funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 83/100 “Ein echter Tausendsassa”
Bild & Ljud Hemma “Har helt enkelt mer av allt!”
Stereoplay 60/100 “Ein recht prächtiger Multikanaler”
Sdinfo “Highly, highly recommended”

Vad tycker testarna?

Det är mycket olika vilken av funktionerna hos Yamaha RX-V657 som rankas högst av de olika testarna men unisont så gäller att detta är en väldigt lättskött och lättinstallerad receiver. Vilket är mycket tack vare den automatiserade rumskorrektionen. Ljudet går också hem hos de olika testarna även om vissa saknar kraft så håller de med övriga testare om att det är en väldigt precis och välljudande produkt. För sitt pris så anses det också vara en väldigt välutrustad receiver och bedöms vara ett bra köp för nybörjaren.

Audiovision

“Ein echter Tausendsassa”

RX-V657_back2
Audiovision tycker att RX-V657 med alla sina funktioner är en ganska komplett receiver. Det man gillar mest är den automatiska rumskorrektionen samt möjligheten att slå av samtliga digitala kretsar och videohanteringen. Man anser att det är en väldigt lättinstallerad produkt som är lätt att sköta tack vare sina överskådliga OSD-menyer. Ljudet som produkten pumpar ut upplevs vara väldigt angenämt och luftigt då den klarar av partier med många olika ljud samtidigt. Testaren ogillar att Yamaha varit försiktiga med uteffekten hos RX-V657 men skriver samtidigt att det inte är några problem med kraft, dynamik och höga ljudnivåer i actionsekvenser. När alla högtalare nästan når maxgränsen samtidigt så mister receivern sitt flås.

Källa: Audiovision, nr 8, 2005
Bild & Ljud Hemma, nr 9, 2005
Till Stereoplay
Till SDInfo

Bild & Ljud Hemma

“Har helt enkelt mer av allt!”

Bild & Ljud Hemma testar sex olika receivrar i prisklassen 4000-6000 kronor. Trots att RX-V657 är dyrast av dem alla så är prisskillnaden befogad då receivern samtidigt har det bästa ljudet. Detta är märkbart när man lyssnar på musikskivor, där återgivningen anses vara väldigt behärskad samtidigt som den är lätt och ledig i sin karaktär. Testaren anser att D/A-omvandlaren håller mycket höga mått. Man anser också att finessen att kunna koppla bort alla kretsar för rumskorrektion med en knapptryckning när man lyssnar på musik är ett litet genidrag i sig. Med film så håller ljudupplevelsen i sig och man skriver att rumsinformationen som fås från den automatiska inställningen blir väldigt exakt. Testaren upplever att ljudet är superbt över hela registret men framför allt så är dialogerna väldigt klara och bestämda. Övriga produkter som testaren tittat på är NAD T743v2, Harman/Kardon AVR235, Pioneer VSX-915, Onkyo TX-SR503E samt Sherwood RD8500.

Stereoplay

“Ein recht prächtiger Multikanaler”

Stereoplay skriver att för den som verkligen vill ha allt i sin receiver så är Yamaha RX-V657 ett mycket bra val men att Yamaha RX-V757 är ett ännu bättre val då den har phonodel och programmerbar fjärrkontroll. Föregångaren RX-V650 hade nästan allt men de få förbättringar och tillägg som gjorts välkomnas av testaren. Exempelvis 7-bands equalizern för rumskorrektion som tillägg till den automatiska processen. När det kommer till ljudet så anser man att stereoljudet är friskt och analytiskt men inte tillräckligt bra för att man ska njuta till max. Där anses storebror RX-V757 göra ett mycket bättre jobb. I surround så menar testaren att RX-V657 klarar sig ypperligt, trots att storebror även där är lite bättre.

Sdinfo

“Highly, highly recommended”

RX-V657_silver2
Sdinfo anser att RX-V657 är en receiver att räkna med. Välbalanserad när det gäller ingående funktioner. Den automatiska inställningen uppskattas. Rent ljudmässigt så anser man att det är en komplett produkt och menar att oavsett vad man lyssnar på så får receivern det att låta precis rätt. I mindre rum så har den inga problem att låta kraftfullt, men i större rum så lyckas den inte lika väl. Är man ute efter en relativt billig receiver så kan man inte hitta någon bättre än Yamaha RX-V657, skriver testaren.

Cirkapris: 5700 kronor

Produktfakta: Yamaha RX-V657 är en 7.1-kanalig hemmabioreceiver med en uteffekt på 7x145 W. Ljudformat som hanteras omfattar Dolby Pro-Logic, Dolby Pro-Logic II, Dolby Pro-Logic IIx, Dolby Digital, Dolby Digital EX, DTS Neo:6, DTS Digital Surround, DTS ES, DTS ES Discrete 6.1 samt DTS 96/24. Alla kanaler har 192/24-bits D/A-omvandlare. Dessutom finns 14 DSP program, 29 surroundprogram samt möjligheten att koppla ur alla direkta kretsar med Pure Direct. Automatisk rumskalibrering YPAO samt manuella justeringsmöjligheter. Via Zon 2 kan två olika ljudkällor plockas upp samtidigt ur receivern. Vidare funktioner omfattar bl.a. läppsynk, multirumsfunktion, grafisk equalizer, OSD-meny, videosignalskonvertering, m.m. Radion har RDS och minne för 40 förval. Anslutningar omfattar förstegsutgångar för alla kanaler, 7.1-ingång för extern dekoderenhet, subwooferutgång, audio 3x in/1x ut, A/V 5x in/2x ut, optisk digital 4x in/1x ut, 2x koaxial digital in samt komponentvideo 2x in/1x ut. RX-V657 väger 12,6 kg och har dimensionerna 435(b)x171(h)x420(d) mm. Förprogrammerad fjärrkontroll medföljer. Finns i svart eller titan.

Modell: Yamaha RX-V657