Sök
Yamaha RX-V459

Yamaha RX-V459

Bra förstagångsreceiver

2006-08-31

En 6.1-hemmabioreceiver i budgetklassen som enligt testarna är både välbyggd och lättskött. Ljudet i flera kanaler uppges vara kraftfullt och detaljerat men stereoupplevelsen är inte vidare imponerande.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 70/100 "Ein überzeugendes Surround-Paket"
Video 66/100 "Praxisgerechte Ausstattung"
Area dvd 7/10 "Erreicht überall solide Bewertungen"

Vad tycker testarna?

Enligt testarna så är RX-V459 en budgetmodell av väldigt god byggkvalitet där de ingående funktionerna är praktiskt inriktade. Speciellt uppskattad är läppsynkroniseringen. Återgivningen i surround beskrivs som detaljerad och receivern kan producera mycket kraft. En av testarna menar att kontrollen inte är den bästa vid högre volymer. När det gäller uppspelning av musik i stereo så är det en funktionell enhet, men inget som kan ersätta en dedikerad stereoförstärkare.

Audio

"Ein überzeugendes Surround-Paket"

Tyska Audio testar även Pioneer VSX-916 och anser att såväl Yamaha och Pioneer ger mycket receiver för pengarna. Yamaha anses ha en fördel av att surroundljudet är kraftigare och mer detaljrikt, medan Pioneer uppges ha ett övertag när det gäller funktioner. Det blir därför poängmässigt dött lopp mellan de två. Testaren berömmer ljudförskjutningen hos Yamaha RX-V459, en funktion som bedöms vara mycket användbar för filmentusiasten. Även anslutningen för externa mp3-spelaren uppskattas då det finns ett speciellt program för att förbättra ljudupplevelsen. Med den automatiserade rumskorrigeringen blir dessutom installationen enkel. När det gäller ljud i stereo så anses ingen av de två receivrarna vara någon direkt höjdare.

Källa: Audio (DE), nr 7 2006

Video

"Praxisgerechte Ausstattung"

Hos Video blir Yamaha RX-V459 testsegrare bland fem olika produkter. Det beskrivs vara en spelare som är fylld med en massa praktiskt nyttig teknologi av väldigt god komponentkvalitet. Ljudtestet uppges också visa att det är en kompetent receiver prestationsmässigt med en återgivning som är precis samtidigt som den är kraftull. Detta gäller dock enbart i surround, som stereoförstärkare är den inte vidare spektakulär. Övriga receivrar i testet var Sony STR-DG700, Pioneer VSX-916, JVC RX-D201 och Panasonic SA-HE40.

Källa: Video (DE), nr 8 2006

Area dvd

"Erreicht überall solide Bewertungen"

Som instegsmodell passar Yamaha RX-V459 enligt Area dvd väldigt bra. Testaren anser att den har god byggkvalitet. Den beskrivs dessutom som förhållandevis lättanvänd och har en hyffsad lista med funktioner. Ljudet anses vara bra för att vara i budgetklassen, det beskrivs som väldetaljerat och kraftfullt. Det gäller dock att inte gå upp alltför högt i volym då receivern tappar kontrollen efter ett tag. Totalupplevelsen testaren får är positiv, men den är inte tillräckligt stark för att receivern ska kunna stå ut från mängden bland de olika budgetmodeller som finns tillgängliga på marknaden.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Cirkapris: 4210 kronor

Produktfakta: Yamaha RX-V459 är en 6.1-receiver med uteffekten 6x140 watt. Produkten hanterar pro-logic, dolby digital och dts-format för 6.1. Receivern har 14 dsp-program och 29 surroundprogram. Läppsynk 0-160 ms och rds-radio med 40 förvalsminnen märks bland funktionerna. Bland anslutningarna återfinns bland annat tre komponentvideoingångar och en ut samt s-video och a/v. Ingångarna omfattar bland annat fyra a/v, två optiska och en koaxial digital ljudingång. Enheten väger 10,5 kg och har måtten 435(b)x161(h)x391(d) mm.

Tillverkare: Yamaha