Sök
Yamaha RX-V457

Yamaha RX-V457

Homogen & detaljerad presterare

2005-11-04

Yamaha RX-V457 är snygg, stilren och enkel med många anslutningar och stöd för en hel drös ljudformat. Anses producera en homogen och detaljerad ljudbild.
Testkälla Betyg Kommentar
Hemmabio 41/60 “Kunde ha mer punsch”
What Hifi 3/5 “Average just isn’t good enough”
Area DVD 4,5/6 “Kokettiert mit vielen Reizen”

Vad tycker testarna?

Testarna kan enas om när det gäller Yamaha RX-V457 är att det är en billig, snygg och lättskött receiver som bjuder på bra med anslutningar och formatstöd. Ljudprestationen går också hem och upplevs som homogen och detaljerad. Receivern sägs också kunna hantera höga volymer, men endast till en viss gräns. Två av testarna anser att denna prestation är i toppen av vad man kan förvänta sig i prisklassen. Den tredje testaren skriver dock att produkten nog kan ha svårt att hävda sig i dagens budgetklass där fler och fler mottagare börjar kunna mer och mer.

Hemmabio

“Kunde ha mer punsch”

RX-V457_bak
Hemmabio tittar på fem olika receivrar i budgetklassen och RX-V457 hamnar på andra plats efter Andersson R2. Övriga tre receivrar i testet är Sony STR-DE698, JVC RX-D201 och Panasonic SA-RX30. Man skriver att produkten är välutrustad när det gäller olika gränssnitt på anslutningarna men att det kunde ha varit fler digitala. Produkten är relativt enkel att installera, det som kan ställa till det för ovana användare är att detta enbart kan göras via displayen på fronten och inte via OSD-menyn. Man anser att Yamaha har bäst prestation av de testade mottagarna med en homogen och behaglig ljudupplevelse, dock inte helt utan anmärkning. Testaren tycker att RX-V457 ger upp lite för tidigt när man drar upp volymen och att det kunde ha varit bättre tryck i basen. Men homogeniteten gör den väldigt lämpad för film då man inte behöver göra finjusteringar under tiden man tittar utan istället kan koncentrera sig på att njuta av underhållningen.

Källa: Hemmabio, nr 7, 2005
What Hifi, oktober 2005
Till Area DVD

What Hifi

“Average just isn’t good enough”

RX-V457_remote
What Hifi anser att trots att Yamaha RX-V457 är en bra produkt så räcker det inte hela vägen. För bara ett par år sedan hade det varit otroligt bra för en produkt i budgetklassen att kunna prestera lika bra som RX-V457 men idag är det inget som står ut från mängden. Till sina fördelar anses receivern ha sitt utseende, enkel installation och en bra detaljåtergivning. Men mer än så är det inte vilket inte är tillräckligt då även dagens budgetklass kräver excellens. Testaren tycker att man inte ska nöja sig med RX-V457 och istället satsa på en produkt som har det där lilla extra och därmed kan lite till, för det går att få tag på för samma summa.

Area DVD

“Kokettiert mit vielen Reizen”

RX-V457_silver
Tyska Area DVD imponeras över byggkvaliteten hos RX-V457 och menar att tillverkaren varit väldigt noggrann i utförandet. Framsidan är snygg och stilfull med sin yta i konstmaterial som för tankarna till aluminium. Även baksidan är tillfredställande då den erbjuder fler anslutningsmöjligheter än man kan förvänta sig för priset. Testaren uppskattar de många formaten som stöds. Detta i samband med ett enkelt handhavande gör att receivern rekommenderas som instegsmodell för förstagångsköpare. Så länge man håller sig till små rum är ljudet väl detaljerat och kraftigt nog för att dras upp ett par steg. I större rum får dock receivern problem. Testaren anser inte att detta påverkar helhetsintrycket och skriver avslutningsvis åter igen att prestation och utrustning går långt längre än vad priset tillåter.

Cirkapris: 2900 kronor

Produktfakta: Yamaha RX-V457 är en hemmabioreceiver med 6.1 kanaler som levererar en uteffekt på 6x130 watt. Den hanterar Dolby Pro Logic/II/IIx, Dolby Digital, Dolby Digital EX, DTS Neo:6, DTS Digital Surround, DTS ES/Discrete 6.1 och DTS 96/24. Dessutom så finns 14 olika inbyggda DSP-program och 29 surroundprogram, läppsynk, Digital ToP-ART, RDS-radio med 40 kanalers minne, grafisk equalizer m.m. Anslutningar finns i form av komponentvideo 2 in/1 ut, audio 2 in/1 ut, A/V 4 in/1 ut, analog 5.1-ingång samt 2 optiska och 1 koaxial digital ingång. Förprogrammerad fjärrkontroll. Produkten finns i svart och titan, har dimensionerna 435(b)x161(h)x416(d) mm och väger 11 kg.

Modell: Yamaha RX-V457