Sök
Yamaha RX-V2700

Yamaha RX-V2700

Kompetent receiver för filmälskaren som även gillar musik

2007-02-15

En nätverksreceiver med internetradio och hdmi. Gillar man film samtidigt som man vill lyssna på musik från sin pc är denna modell ett bra val.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 6/6 "En god brukervennlighet"
Audiovision 92/100 "Sehr umfangreiche Ausstattung"
Video 83/100 "Sehr feiner Klang"
Home cinema choice 5/5 "Awesome sounding with movies and music"
Audio 87/100 "Toll ausgestatteter Receiver"

Hjemmekino

"En god brukervennlighet"

yamaha-rx-v2700-2Hjemmekino imponeras av anslutningsmöjligheterna, bland annat tillgången på inte mindre än fyra stycken hdmi-kontakter, usb, ethernet och Ipod-anslutning. Menysystemet är mycket bra, grafiken är snygg och layouten enkel. Nätverksanslutningen kan användas till att överföra musik från pc, något som gör att man kan luta sig tillbaka i soffan med fjärrkontrollen i ett bekvämt grepp för att kunna lyssna på sina mp3-filer. Nätverksanslutningen gör också att man har tillgång till en uppsjö av radiostationer via internet med riktigt bra mottagning. Ljudkvaliteten är genomgående riktigt bra, såväl filmer som soundtrack hanteras med såväl dynamik som rymd. Vill man lyssna på cd-skivor saknas dock de allra finaste nyanserna och jämfört med en riktig stereoanläggning så kommer receivern till korta.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 10 2006

Audiovision

"Sehr umfangreiche Ausstattung"

Audiovision jämför Yamaha RX-V2700 med Marantz SR 8001, en jämförelse som slutar oavgjort. Anslutningsmöjligheterna är riktigt bra, bland annat för att man har tillgång till inte mindre än fyra olika hdmi-anslutningar. Bildskärmsmenyn är klar och tydlig och mycket enkel att navigera i. Ljudbilden är harmonisk och full av dynamik, såväl filmer som musik hanteras med den äran. Detaljnivån är mycket bra. Det är dock främst vid uppspelning av filmer som receivern är i sitt rätta element. Receivern får ett extra plus för att den kan hantera internetradio.

Källa: Audiovision (DE) nr 1 2007

Video

"Sehr feiner Klang"

yamaha-rx-v2700-3Video jämför också Yamaha RX-V2700 med Marantz SR 8001, en jämförelse där Yamaha RX-V2700 avgår med testsegern. Anslutningsmöjligheterna är mycket frikostiga och man behöver inte sakna någonting, bland annat har man tillgång till usb-, lan och Ipod-anslutningar. Receivern är enkel att hantera tack vare ett utmärkt menysystem och en mycket översiktlig fjärrkontroll. Ljudkvaliteten är mycket bra, ljudet är klart och tydligt och fullt med nyanser. Testaren tycker att receivern är väl värd att rekommendera.

Källa: Video (DE) nr 1 2007

Home cinema choice

"Awesome sounding with movies and music"

Home cinema choice ger receivern benämningen "best buy" samtidigt som den också får referensstatus. Testaren menar att receivern är en av de allra bästa i sin prisklass. Installationen går mycket enkelt, bland annat tar det bara ett par minuter för receivern att scanna en eventuellt tillkopplad pc på musik. Ljudet är mycket bra, det är dynamiskt, rent och fullt av detaljer. Nätverksanslutningen fungerar utmärkt och gör att man kan spela upp musik från pc eller kanske internetradio om andan faller på. Testaren tycker att det enda negativa med receivern är att fjärrkontrollen har en tråkig design.

Källa: Home cinema choice (GB) februari 2007

Audio

"Toll ausgestatteter Receiver"

yamaha-rx-v2700-1Audio jämför Yamaha RX-V2700 med systermodellen Yamaha RX-V2600, en jämförelse där Yamaha RX-V2600 avgår med testsegern. Anslutningsmöjligheterna är strålande, och gör bland annat att man kan spela upp hela sitt musikbibliotek direkt från datorn. Ljudkvaliteten är mycket bra, man får en hel del dynamik och rymd. Bland annat kommer riktiga hemmabiofans att få sitt lystmäte av ett levande soundtrack och häftiga ljudeffekter. Den äldre receivermodellen vinner dock testet på grund av att surroundljudet är något bättre och renare.

Källa: Audio (DE) nr 1 2007

Cirkapris: 17500 kronor

Produktfakta: Yamaha RX-V2700 är en 7.1-kanalsreceiver med effekten 7x140 watt vid 8 ohm. Receivern hanterar bland annat formaten dd-ex, dts-es discrete samt pcm 24/96. Anslutningarna utgörs av hdmi in/ut (1080p-kompatibel), ipod-anslutning som tillbehör, usb, de-interlacer samt 8 digitala ingångar. Dimensionerna är 171(h)x435(b)x439(d) mm och vikten är 17,2 kg.

Tillverkare: Yamaha