Sök
Yamaha RX-V1800

Yamaha RX-V1800

Gör allt rätt

2008-01-25

En 7.1 receiver med stöd för de nya hd-formaten. RX-V1800 får beröm för såväl ljud- som bildegenskaper.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 6/6 "Langt bortimot sensasjonelt bra"
Audio 88/100 "Vollgestopft mit Features"
Video 81/100 "Eindrucksvoll fürs HD-Heimkino"
Sound & vision - "A do-everything flagship"
Home Theather - "Excellent deinterlacing and video quality"

Vad tycker testarna?

Enligt testarna är Yamaha RX-V1800 helt enkelt en toppenprodukt. Den uppges leverera ett mycket bra ljud både i surround och i stereo. Vissa av testarna skriver att den är en bra demoprodukt för att visa på skillnaderna mellan hd- och icke-hd surroundspår. Videofärdigheterna anses också vara utav toppklass och flera testare uppger att uppskalningen vida överträffar vad som hittills presterats hos dedikerade dvd-spelare. Men det är inte bara prestationen som uppskattas. Testarna menar att enheten har en specifikationslista som inte lämnar något att önska för den inbitne hemmabiofantasten. De negativa anmärkningar som förekommer gäller främst ett lite tråkigt yttre och då främst den alldeles för enkla lcd-displayen.

Hjemmekino

"Langt bortimot sensasjonelt bra"

Yamaha RX-V1700 var en mycket bra receiver och Yamaha RX-V1800 anser vara snäppet vassare. Även om de två är identiska till utseendet så är mycket nytt, skriver Hjemmekino. Den viktigaste förbättringen anses vara den nya videokretsen från ABT som uppges göra ett fenomenalt jobb när det gäller att skala upp dvd-filmer till 1080p. Ljudåtergivningen hanteras även den med bravur. Testaren uppger att receivern har ett ljud som imponerar med sin dynamik, precision och klarhet i surroundläge. Den automatiska läppsynkroniseringen som möjliggörs av hdmi 1.3 uppges dessutom fungera mycket bra. Dessutom så bjuder RX-V1800 enligt testaren också på en utmärkt återgivning i stereo. Helt enkelt en receiver som har allt som kan önskas på ljudsidan och bildfärdigheter som vida överskrider prisklassen, summerar Hjemmkino.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 7 2007

Audio

"Vollgestopft mit Features"

När Audio jämför Yamaha RX-V1800 med Pioneer VSX-LX50, Denon AVR-2808 och Onkyo TX-SR805 så kammar Yamaha hem utmärkelsen bäst i test. RX-V1800 anses ha en specifikation som är rena julklappsönskelistan för hemmabiofantaster. Testaren skriver att stereoåtergivningar är utav väldigt bra klass. I surround anses enheten bjuda på en naturtrogen ljudbild med många detaljer utan att för den skull snåla på kraft hos filmeffekterna. Hd-ljudspår uppges hanteras utmärkt och produkten är utmärkt för att visa på att det är skillnad mellan vanligt surroundläge och hd-surround, skriver Audio.

Källa: Audio (DE) nr 11 2007

Video

"Eindrucksvoll fürs HD-Heimkino"

I Videos test figurerar fem olika utmanare till Yamaha RX-V1800 som placerar sig på andra plats efter Onkyo TX-SR805. Anledningen till att Onkyo vinner uppges vara att den kan krama ur mer kraft än RX-V1800. Men Yamahs produkt uppges bjuda på en brilliant prestation och får istället utmärkelsen "Kauftipp". Ingen av de andra receivrarna erbjuder lika bra anslutningsmöjligheter som produkten och kan inte heller match produkten när det gäller videofärdigheter. Den uppges vara mycket enkel att komma igång med och har både stereo- som surroundåtergivning som heter duga. Övriga deltagare i testet var Denon AVR-2808, Sony STR-DA3300ES, Pioneer VSX-LX50 och Harman/Karon AVR347.

Källa: Video (DE) nr 11 2007

Sound & vision

"A do-everything flagship"

Sound & vision ger mycket beröm till videofärdighetern hos RX-V1800 och skriver att uppskalaren gör ett mycket bra jobb med dvd-skivor. En film på vhs testas också, med bra slutresultat. Ljudbilden uppges vara dynamisk med kraft och kontroll som inte ens ger tecken på att pressa komponenterna under skalet. Sound & vision skriver att receivern har en förbluffande prestation oavsett vad den gör. Det finns smärre anmärkningar som att crossover endast kan sättas likadant till alla högtalare samt att basjusteringen är något begränsad, men det är bara petitesser i det stora hela menar testaren.

Källa: Sound & vision (US) december 2007

Home Theather

"Excellent deinterlacing and video quality"

Enligt Home Theather så är det ingen tvekan om att Yamaha RX-V1800 är värd varenda krona som anges på prislappen. Det är inte många andra receivrar som kan matcha antalet ingångar och kvaliteten hos den inbyggda videoprocessorn gör ett mycket bra jobb, skriver testaren. Dessutom uppskattas receivern för sin flexibilitet i multi-room konfigureringen och de olika dsp-program som finns med. Ljudprestationen är utmärkt med ljud i surround och VX-1800 hanterar dessutom musik i två kanaler mycket bra. Trots tung teknologi innanför skalet så är det lättanvänd enhet tack vare logiska menyer, skriver Home Theather som inte kan komma på en enda anledning till att inte införskaffa ett exemplar.

Källa: hometheatermag.com (US)

Cirkapris: 12800 kronor

Produktfakta: Yamaha RX-V1800 är en 7.1 receivermed uteffekt 7x180 watt. Dac för alla kanaler är 192 kHz/24-bit. Det finns fyra ingångar samt en utgång för hdmi 1.3. Videouppskalning till 1080p från alla källor. Dessutom finns bland annat tre komponentingångar och två ut. Receivern är utrustad med ypao för att förbättra rumsakustikproblem och högtalarkalibrering. Bland funktionerna märks bland annat automatisk läppsynkronisering, Ipod-stöd, multi-room med tre zoner och 22 dsp-program. Enheten stöder såväl dolby truehd som dts-hd. Väger 17,4 kg och har måtten 435x171x438 mm.

Tillverkare: Yamaha