Sök
Yamaha RX-V1700

Yamaha RX-V1700

God prestanda

2007-02-06

Samtliga testare är mycket imponerade av denna receiver och menar att den levererar såväl ljudeffekter som musik med strålande pondus och detaljrikedom. Hdmi, kompatibel med 1080p.
Testkälla Betyg Kommentar
Area dvd 9/10 "Das beste Display im Testfield"
What hifi 5/5 "Outstanding sound quality with movies"
Stereoplay 73/100 "Schön Klang"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare ger receivern mycket goda omdömen. Den har ett stort utbud av anslutningsmöjligheter, vilket gör den mycket flexibel. Fjärrkontrollen är bra utformad och tillsammans med ett översiktligt menysystem gör den receivern mycket lättanvänd. Ljudkvaliteten är utmärkt, bland annat levereras stereoljudet med såväl detaljrikedom som pondus. Oavsett om man tittar på film eller lyssnar på musik så hanteras såväl låga som höga toner med hög kompetens. En testare menar att surroundljudet är mycket bra, men att det finns konkurrenter som är något bättre på den avdelningen. Testarna menar att receivern är mycket prisvärd.

Area dvd

"Das beste Display im Testfield"

YamahaArea dvd testar Yamaha RX-V1700 och Onkyo TX-SR674E, Denon AVR-2307, Harman Kardon AVR-340, Marantz SR7001, Onkyo TX-SR604E, Pioneer VSX-AX4ASi-S samt Pioneer VSX-AX2AS-S. Yamaha utses till testvinnare. Såväl bild- som ljudkvalitet är mycket bra. Särskilt när det gäller ljudkvaliteten utklassar receivern sina konkurrenter. Ljudet levereras med både detaljrikedom och pondus. Stereoljudet är utmärkt, det serveras med en dynamik och ett tryck som är imponerande. Dessutom är såväl fjärrkontroll som menysystem bäst i testfältet. Även anslutningsmöjligheterna är mycket bra och man behöver inte sakna någonting.

Källa: www.areadvd.de (DE)

What hifi

"Outstanding sound quality with movies"

What hifi menar att anslutningsmöjligheterna är bra. Ljudmässigt får man en hel del prestanda för pengarna, detaljrikedomen är hög och ljudbilden generös. Tittar man på film får man en ljudkvalitet som är ytterst svårslagen, intensiteten tillför ytterligare en dimension till de rörliga bilderna. Lyssnar man på musik ges ett överraskande gott resultat där ljudbilden levereras med pondus. Testaren menar att konkurrensen är hård i den aktuella prisklassen, men att V1700 utan större problem kvalar in i toppskiktet.

Källa: What hifi (GB) awards 2006

Stereoplay

"Schön Klang"

Yamaha RX-V1700 svartStereoplay testar förutom Yamaha RX-V1700 även Marantz SR 7001, Onkyo TX SR 804, Sony STR DA 5200 ES samt Yamaha RX-V2700. Testvinnare är Yamaha RX-V2700 medan Yamaha RX-V1700 hamnar på en andra plats. Testaren menar att ljudet håller en genomgående mycket bra kvalitet, det är luftigt samtidigt som det är klart och tydligt. Stereoeffekten är riktigt bra och gör cd-skivor med de mest skilda musikstilar rättvisa. Surroundljud är bra, men kanske inte riktigt lika kraftfullt som hos Yamaha RX-V2700.

Källa: Stereoplay (DE) nr 1 2007

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Yamaha RX-V1700 är en a/v-receiver som bland annat är utrustad med hdmi (ver 1.2) och videosignalskompabilitet med upplösningen 1080p. Det finns två hdmi in samt en ut. Videosignalskonvertering från interlaced till 480p/576p. Ljudmässigt finns stöd för bland annat dolby digital ex, pro logix IIx samt dts. Som tillbehör finns Ipod-anslutningsenhet. Receivern har mätmikrofon. Dimensionerna är 435(b)x171(h)x439(d) mm och vikten är 17 kg.

Tillverkare: Yamaha