Sök
Sony STR-DG910

Sony STR-DG910

Krånglig men kompetent

2007-08-21

Receivern är inte den enklaste att installera, men den ger bra ljud ifrån sig så länge man inte maxar volymen.
Testkälla Kommentar
Video "Satt bestückt"
Hemmabio "Funktionsmässigt är DG910 mycket bra"
Sound & vision "An impressive array of extras"

Vad tycker testarna?

Flera testare tycker att receivern är krånglig att installera. Visserligen har man tillgång till en automatisk installation, men resultatet blir betydligt bättre om installationen sker manuellt. Bildskärmsmenyerna är helt textbaserade och inte särskilt snygga, men de fyller sin funktion. Testarna menar att ljudbilden är naturlig och imponerande. Dock bör man inte höja volymen för mycket, eftersom ljudet då istället blir platt och tråkigt. Såväl musik som filmer hanteras på samma kompetenta sätt. Anslutningsmässigt har man ingenting att klaga över, testarna uppskattar bland annat att man har tillgång till tre hdmi-anslutningar.

Video

"Satt bestückt"

Video påpekar att receivern inte har någon dekoder för de nya hd-ljudformaten, men att den å andra sidan är försedd med inte mindre än tre hdmi-anslutningar. Överhuvudtaget så saknas ingenting anslutningsmässigt. Receivern är utrustad med en del nyttiga funktioner, bland annat förmågan att omvandla analoga videosignaler till digitalformat. Dessutom kan den hantera eftersläpningar med läppsynkning. Fjärrkontrollen är bra utformad och har fluorescerande knappar.

Källa: Video (DE) nr 7 2007

Hemmabio

"Funktionsmässigt är DG910 mycket bra"

Hemmabio tycker att de automatiska inställningarna är ok, men de är ganska grova och för bästa resultat bör man göra inställningarna manuellt. Menysystemet fyller sin funktion men är helt textbaserat och inte estetiskt tilltalande. Man kan heller inte få upp volymindikator eller andra meddelanden från receivern på bildskärmen utan är hänvisad till receiverns display. Ljudet framstår som fokuserat och naturligheten är påtaglig. Vid låga volymer får man en rejäl effekt, men drar man på volymen för mycket blir ljudet istället platt och tråkigt. Testaren tycker att utbudet av funktioner är bra samtidigt som receivern är enkel att hantera.

Källa: Hemmabio (SE) nr 7 2007

Sound & vision

"An impressive array of extras"

Sound & vision menar att installationen är lite väl krånglig, men utbudet av funktioner uppväger mer än väl denna nackdel. Installationen bör ske manuellt för bästa resultat. Ljudkvaliteten är förvånansvärt bra, oavsett om man lyssnar på musik eller tittar på film. Anslutningsmöjligheterna får beröm och testaren ger plus för de 1080p-kompatibla hdmi-anslutningarna. Testaren tycker inte att vare sig fjärrkontrollen eller bildskärmsmenyn är särskilt snygg, men båda fyller sin funktion. Sony STR-DG910 bedöms vara riktigt prisvärd eftersom den producerar en ljudbild med tillräcklig pondus för att fylla upp ett normalstort vardagsrum och samtidigt erbjuder ett stort antal funktioner.

Källa: www.soundandvision.com (US)

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Sony STR-DG910 är en receiver med uteffekt 7x100 watt. Enheten har tre hdmi-ingångar och en ut för anslutning av hd-källor. Receivern stöder videokonverting via hdmi och 1080p-vidarekoppling. DG910 är utrustad med DCAC (Digital cinema autocalibration) med mätmikrofon för installation. Bland anslutningarna finns komponent (tre in, 1 ut), två ljudingångar, fyra optiska ingångar och en ut samt två koaxialingångar. DG910 finns i såväl svart som silver. Måtten är 430x157,5x315,5 mm och vikten är 10,6 kg.

Tillverkare: Sony