Sök
Sony STR-DG710

Sony STR-DG710

Imponerar inte

2008-02-08

Testarna är inte så imponerade av denna receiver då ljudkvaliteten vid högre volymer inte är så bra som önskat.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 60/100 "Schnelle Einmess-Funktion"
What hifi 3/5 "Lacks excitement"
Audiovision 60/100 "Üppig ausgestattet"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att den automatiska installationen är snabb och bra. Föredrar man den manuella versionen har man inte tillgång till någon bildskärmsmeny utan får vänja sig vid att titta på displayen. Ljudkvaliteten är ok men testarna är inte alltför imponerande. Detaljrikedomen är bra men dynamiken är ganska bristfällig. Receivern hanterar musik bättre än film. Drar man upp ljudet så blir det dessutom en oren ton, basen är inte ren och även de högre partierna låter ansträngda.

Video

"Schnelle Einmess-Funktion"

Video jämför Sony STR-DG710 med Sony STR-DG910 där den senare anses vara bättre. Testaren saknar en bildskärmsmeny, nu måste man förlita sig på den information man får på displayen. Fjärrkontrollen känns inte heller helt logisk, men installationen är ändå förvånansvärt bra. DG710 uppvisar ett något plattare ljud än DG910, det är bland annat basdynamiken som inte är riktigt hundraprocentig. Testaren saknar möjlighet att hantera 1080p-material. Man har tillgång till hdmi-anslutning, vilket är bra. Testaren tycker att receivern prestandamässigt är helt ok.

Källa: Video (DE) nr 8 2007

What hifi

"Lacks excitement"

What hifi testar Sony STR-DG710, Cambridge Azur 340R, Denon AVR-1508 samt Onkyo TX-SR505. Vinnaren är Onkyo TX-SR505 medan Sony STR-DG710 hamnar på en fjärde och sista plats. Man har inte tillgång till några multikanals analoga ingångar, vilket är synd. Den automatiska installationen går snabbt och enkelt. Tittar man på film så verkar receivern få kämpa en del, dynamiken saknas och gör att ljudet blir en aning livlöst. En hel del detaljer är dock märkbara, speciellt vid dialog. Ljudet är rent och klart, vilket hjälper detaljrikedomen på traven. Dock tycker testaren inte att receivern är bättre än genomsnittet i detta test. Receivern är inte tillräckligt bra för att kunna rekommenderas.

Källa: What hifi (GB) december 2007

Audiovision

"Üppig ausgestattet"

Audiovision testar förutom Sony STR-DG710 även Denon AVR-1508, Denon AVR-1708, Kenwood KRF-V 7200D, Onkyo TX-SR505E samt Pioneer VSX-817. Testvinnare är Denon AVR-1508 medan Sony hamnar på en sjätte och sista plats. Testaren uppskattar att receivern är utrustad med hdmi-anslutning. Den automatiska installationen uppskattas. Vill man genomföra manuella inställningar istället så tar det en stund innan man tar sig igenom den något speciella displaymenyn, men sedan går det snabbt och lätt. Skruvar man upp ljudet så låter basen något grumlig medan de mittersta/högre partierna får en aggressiv framtoning. Testaren tycker att receivern är mycket prisvärd. Tittar man på film så uppvisar ljudet en del brister. Resultatet blir bättre om man lyssnar på musik i stereo, då blir dynamiken mer påtaglig.

Källa: Audiovision (DE) nr 2 2008

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Sony STR-DG710 är en receiver vars effekt är 7x105 watt vid 8 ohm. Stöd finns för såväl dolby digital som dts 96/24/dts-es och dolby pro logic IIx med flera. Anslutningsmässigt finns bland annat fyra kompositingångar, en ut, två optiska ingångar, två hdmi-ingångar samt en ut och tre komponentingångar och en ut. Måtten är 430x157,5x310 mm och vikten är 8 kg.

Tillverkare: Sony